La robòtica educativa a peu de carrer

Glòria Aldehuelo (@racorobotaires)
Associació El racó dels robotaires

Pep Folch i Joan Melchor, membres de l’equip de robòtica del Racó dels Robotaires

El racó dels robotaires és una associació sense ànim de lucre que des de fa 7 anys treballa per fer arribar la tecnologia i la robòtica a nens, joves, pares i professors.

A més de tutoritzar diversos equips de robòtica educativa de competició (SalvauthPark, MiniSalvauthPark, CaldesBOT i RobotGO) també fem tallers i cursos durant l’any per a totes les edats.

Des de fa 2 anys ens hem unit a una altra associació sense ànim de lucre, Base 42, formada per un grup d’adults apassionats de la tecnologia. Amb ells hem aconseguit obrir les portes del Tecnoateneu de Vilablareix (www.tecnoateneu.cat) gràcies a la col·laboració de l’ajuntament del poble.

Des del Tecnoateneu organitzem moltes activitats tecnològiques i de robòtica educativa, realitzem molts projectes de tecnologia i assessorem a professors, alumnes, pares… a tota persona que vulgui endinsar-se en el món de la programació i robòtica educativa.

Per tal de poder arribar al màxim de gent possible cada final de curs organitzem la jornada de robòtica i tecnologia Gitech. En aquesta jornada s’hi fan tallers, conferències, fira de projectes tecnològics, concurs de treballs de recerca per a estudiants de batxillerat i competicions de robòtica: RoboCAT, robots de sumo i robots dansaires. Totes les competicions que fem són de robòtica lliure, és a dir, que s’hi pot participar amb robots muntats i programats amb el que es vulgui. La RoboCAT, a més, és una competició creada i organitzada per nois d’entre 18 i 20 anys, excomponents de l’equip de robòtica SalvauthPark.

Més informació:
www.elracodelsrobotaires.cat
www.gitech.cat
www.robocat.cat