Una Família Irreal

Els personatges de la família reial del programa d’humor “Polònia” se’n van al teatre per representar una comèdia esbojarrada on la sàtira i la ironia es combinen amb números musicals i en la qual podrem veure com se’n surt la nostra monarquia com a família real. Una comèdia musical apta per a tots els públics i tots els gustos: per als qui els agrada el teatre, per als seguidors del “Polònia” i per als fans dels números musicalsArpa Virtual

harpEn aquest espai podem practicar lArpa Celta en tres modalitats : en mode Mixolidi , Dòric i Eòlic . Gràcies a la cerca de Maria Jesús Camino en el seu portal “mariajesusmusica” , aquesta pàgina elaborada amb arxius flash ( extensió “.swf ” ) ens farà particeps de les nostres delícies més màgiques amb la pràctica d’aquests instruments cordòfons tant medievals . Per tal de practicar , és necessari clicar la imatge , si no és possible l’accés , també pots probar-ho clicant aquí .

Font Imatge : http://mariajesusmusica.wordpress.comJocs i Joguines d’abans

En aquesta pàgina Web una mica “Retro” podem gaudir de retallables pel Nadal , mostra de joguines antigues , bé , en general tot aquelles coses que es feien fa molts anys , tot i què no sembla que passin de Moda . El pensament del Nadal comporta un escalfament i reconfort amb la família i als records dels nostres avantpassats … aquest espai Web sense cap dubte és un d’aquests espais dedicats a la Memòria recopilant treballs manuals de tot tipus així com joguines d’altres èpoques.Educació i les Tic

educalesticPortal educatiu per trobar Recursos i aplicacions de tot tipus , per a Ipad , Android … fantàstic treball de Joel Artigues que li ha suposat el segon premi del Premi Espiral d’Educablocs. El menú al bloc està configurat amb Recursos Tic ( tots els nivells educatius ), Blogger ( eines bloc ), La Xarxa ( llocs Web), Llibres educatius ( per infants i adults), Botigues educatives (jocs i joguines , Material didàctic) , Cursos ( Universitats i altres espais ), Apps ( Ios , Android i altres ) … Un treball Excel·lent , enhorabona Joel.

Un noticia on recopila les principals Webs amb materials multimèdia vídeo-gràfic és aquesta noticia de els 15 millors portals amb vídeos educatius.Sr. Wert – Macedònia

sr wertSomescola i Macedònia coincideixen a rebutjar la LOMCE perquè atempta contra la immersió lingüística i el model escolar català. En la gravació del videoclip hi han participat diferents personalitats i grups, com: Màrius Serra, Xuriguera i Faixedes, Els Catarres, Miquel del Roig, Mali Vanili i Landry el Rumbero. La cançó “Sr. Wert” forma part del nou disc Flors

Somescola.cat col·labora amb la nova cançó “Sr. Wert” del grup infantil Macedònia, que mostra el rebuig a la LOMCE d’una manera desenfadada. El videoclip s’ha gravat en una escola i el protagonitzen diferents alumnes. Es pot veure aquí.

lletra 

Ei, Senyor Wert! Jo parlo català
perquè és la meva llen­gua i no ho podrà evitar!
Ei, Senyor Wert! Si estudia català
li ensenyaran a escriure mots com “Respectar”
ens queixarem i farem molt soroll.

No ens cansarem de deixar clar que som
Catalans, catalans,
que viuen, respiren, somien i riuen en català!
Catalans, catalans,
lluitem pels nostres drets i estem molt enfadats!

Ei, Senyor Wert! Jo penso en català
potser li sona estrany però això per aquí és normal
Ei, Senyor Wert! L’escola en català
ens ha donat les ales que ara ens vol tallar
ens queixarem i farem molt soroll.

No ens cansarem de deixar clar que som
Catalans, catalans,
que viuen, respiren, somien i riuen en català!
Catalans, catalans,
lluitem pels nostres drets i estem molt enfadats!

Font de la Informació: http://www.omnium.cat/noticiesMusikaren Baliabideak –

musikaren BaliaabideakEl passat 30 de Novembre , María Jesús Camino va donar un taller de Recursos Musicals 2.0 per a professors de Música a Guipuzcoa. Com a resultat d’aquest taller va elaborar un recull dels seus recursos TIC a l’aula de Música , com sempre , d’una gran vàlua professional . S’hi pot accedir a partir de la imatge . Els teus companys de professió t’agraïm el teu esforç i dedicació , gràcies María Jesús. Els continguts estan centrats en: creació de Blocs , creació de Web, partitures , àudios , mapes conceptuals , … treballant tant amb Audacity , Musescore , Popplet ,WixConcert Santa Cecília 2013

santa ceciliaEl passat 22 de Novembre , els nois de primer , segon i quart d’ESO varem celebrar el dia de la patrona de la música , Santa Cecília al teatre del nostre centre , l’ institut d’Antoni Martí i Franquès de Tarragona . Alguns dels nostres alumnes varen tocar amb els instruments que dediquen moltes hores en horari extraescolar , com el cas del Robert i el Sergi dels grups de Segon amb el violí o de l’Adrià amb el Saxofón del mateix nivell educatiu . Ens mostraren una “Fantasia Russa” i tota una “Sonata de Haendel” en quatre moviments . L’orquestra del centre ens apropà amb temes populars i de cinema la realitat musical extraescolar , grups d’Orff i flautes varen amenitzar la segona part del Concert , el nois de uart escenificaren un cànon “Les fruites” i un tema calipso “Ophilia letter blow way”,  varem acabar amb temes corals que coneixien tots els alumnes , amb temes com “Fil de Llum” de Polseres Vermelles i varem acabar amb “Just give me a Reason” cantant tothom entre el públic i altres damunt l’escenari . Per la dificultat de dates coincidint amb examens i el poc temps de preparació , us vull agrair el vostre esforç , a tots els nois i noies que heu participat d’aquest esdeveniment. Fer una Vídeo Partitura amb “MusesCore”

L’editor del programa “Musescore” té una opció interessant que sincronitza una partitura amb un vídeo , creant una vídeo partitura (videoscore). Quedarà guardada en la pàgina de registre de la persona que ho sincronitza amb l’opció de compartiment públic .

Passos per a crear una Vídeo Partitura:

1. Obrim un compte d’usuari a MusesCore :

Anem a la pàgina http://musescore.org/ca i a la part superior cliquem a “Create Account”

account

Podem registrar-nos amb el nostre perfil de “Facebook” o amb el nostre Correu electrònic ( exemple de mail)

registre

Ens enviaran un missatge a la nostra compta amb el nom d’usuari i contrasenya

confirmació

A més hem de clicar un enllaç que hem de punxar per entrar a la nostra compta amb el nom d’usuari i contrasenya.

log in

A posteriori ens demana les dades de usuari i contrasenya

password

I definir algunes opcions per a la nostra compta com el tipus de llicència sota la que compartirem les nostres partitures , contacte , notificacions , data i hora.

2. Pugem una partitura editada amb MusesCore (arxiu extensió .mscz ) :

En la part superior , punxem en Upload :

upload

Punxant a “Examinar” , naveguem pel directori fins fer “click” en l’arxiu que volem pujar. Després escrivim el títol , alguns detalls sobre l’obra ( autor , data, instrumentació …) gènere de la peça i tipus de llicència.

arxiu pujat

3. Creant la Vídeo-partitura .

Quan la nostra partitura ja ha pujat ,apareixerà aquesta imatge:

edició

A continuació hem de punxa l’opció “Make a Videoscore” i introduir la direcció de vídeo de Youtube amb el que volem sincronitzar la partitura.  

cerca vídeo

S’obrirà una finestra d’edició de la partitura , el vídeo i una barra on apareixeran les marques que anem fent al sincronitzar .

  •  Cliquem a “Play” sobre el vídeo.
  •  Fem clic amb el ratolí sobre cada compàs ( que apareix de color rosa ) a mesura que reproduïm el vídeo , fent coincidir l’inici de compàs amb l’instant que l’escoltem , els clics estan en la barra inferior.

sincronització

Quan acabem hem de guardar la nostra vídeo-partitura clicant la paraula “Save” , que surt sota de la barra. Sempre podem editar-la o esborrar-la quan vulguem.

Per a compartir la vídeo-partitura ,copiem la direcció URL del Navegador.

Un fantàstic exemple del “Lament d’Ariadna ” , cliqueu aquest enllaç  .

Font informació i imatges: Font del bloc http://aulavirtualmtardio.wordpress.comI ♥ PDF

i♥pdfI ♥ PDF és una eina “online” que et permet unir i dividir arxius pdf , si volem unir-los permet fins a 10 arxius de  8 MB cadascun , un cop unit et dona un marge de 15 minuts per descarregar l’enllaç que t’ofereix temporalment. En cas de divisió ho fa per rangs ( rang 1 = grups de 3 pàgines en 3 ). Aquesta eina es molt útil per a seccionar partitures que normalment estan en format PDF i poder confeccionar llibres digitals o crear amb altres eines multimèdia els nostres recursos educatius com llibres digitals , slideshares , muntatges multimèdia , etc …. molt interessant.

I♥pdf I♥pdf2

Imatge : Font que prové de http://www.softandapps.info

 Nou Incredibox v3 “Sunrise”

incredibox Nova Versió per practicar i potenciar la creativitat amb aquest Sequenciador i emulador de veus , efectes , sons i ritmes que podem gravar i compartir per la Xarxa Social . Des la primera versió de 2009 (V1) , la segona molt més elaborada amb Bonificacions per incorporar a les nostres creacions del 2012 (V2) , ara ens apareix aquesta delícia que potencia i estimula la cerca de noves experiències.

incredibilibox

incredibox2

Font imatge :  https://www.google.com 

* Clica la imatge per accedir al programa

Exemple en Vídeo