L’ENCICLOPÈDIA

lenciclopedia

“L’Enciclopèdia té com a precedent més immediat la Gran Enciclopèdia Catalana, obra de caràcter cultural col·lectiu, esforç d’una generació d’intel·lectuals catalans per a crear una obra de referència que correspongués a la situació cultural, social i econòmica d’aleshores.

El projecte de l’Enciclopèdia

L’any 2008 l’Enciclopèdia inicia un procés de renovació, d’ampliació i d’adaptació de la Gran Enciclopèdia Catalana a les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació”.

http://www.enciclopedia.cat/

DÍDAC

 didac.jpg

Un diccionari pensat per a l’aprenentatge del català a l’escola primària i al primer cicle de secundària. Les definicions, fàcilment comprensibles, estan escrites amb un llenguatge senzill i planer que evita qualsevol discriminació per motius de raça, religió, sexe o creença. Les il·lustracions s’integren al text i són molt útils per a la comprensió.

15.000 entrades
5.500 paraules complementàries de les entrades
23.700 definicions
40 làmines temàtiques
400 dibuixos

 http://www.grec.cat/cgibin/esc00.pgm

WORD REFERENCE

 wordreference.jpg

http://www.wordreference.com/es

 Diccionari i traductor en línia gràtis espanyol, anglès, francès i portuguès, amb antònims i sinònims

Per provar-ho li he fet cercar la paraula “Hola” i, a primer cop d’ull, ofereix: Definció del paraula, sinònims, cerca directa al Google de pàgines que la contenen (en contexto)  i cerca directa al Google d’imatges relacionades amb la paraula (imágenes).

hola.jpg

Té altres utilitats força interessants com un conjugador de verbs.

Tot plegat sembla força útil..


GOOGLE TRADUCTOR

googletraductor.gif

http://translate.google.com/translate_t?hl=ca#

Una utilitat més del Google.

Tradueix textos i webs. A més a més, a la part superior, una pestanya dóna accès a un diccionari, també en varis idiomes, en català, ara per ara no.

Una altra pestanya, eines, oferix la possibilitat de copiar un gadget a la nostra pàgina web o bloc de manera que pugui ser traduïda instantàniament. Tot i això, ho he intentat amb aquest bloc i no ha funcionat. Ja solen passar coses d’aquestes a casa nostra.

He