GASTRONOMIA
La cirereta d’arboç és comestible i dolça però no agrada a tothom. Es diu que si se’n menja massa pot emborratxar, ja que a dins conté una certa proporció de CH2OH-CH3 (etanol) Malgrat l’abundància d’aquestes baies a les muntanyes, no és fàcil trobar les cireres d’arboç al mercat.
Amb les cireretes d’arboç es preparava tradicionalment una beguda similar a la sidra i també vinagre casolà. A algunes zones del Mediterrani es fa una salsa per a acompanyar carn i caça.
També se’n pot fer melmelada o confitura. Fàcil de preparar, aquesta melmelada és molt popular a Itàlia i a Còrsega.

JARDINERIA
Aquest arbre s’utilitza també com a planta ornamental. Com que és una espècie de sta-bosc tolera perfectament l’ombra, tot i que també es pot plantar a ple sol perque es desenvolupi lliurement i adopti el port d’un arbre petit.
L’escorça és de color marró vermellós i té propietats diürètiques. Un cop cuita, l’arrel s’usa contra la hipertensió. Se li atribueixen propietats antiinflamatòries i també és eficaç contra el reumatisme.
Deixa un comentari