2n (curs 17-18)

HA ESTAT UN PLAER FER CASTELLÀ AMB VOSALTRES!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FESTA COMIAT PADRINS LECTORS

El passat dijous 21de juny vam fer una festa per acomiadar-nos dels nostres padrins i madrines lectores que tant ens han ajudat al llarg d’aquests dos cursos.

Us desitgem que us vagi molt bé a la nova etapa de la vostra vida. Nosaltres us esperem a l’escola amb els braços oberts.  😉

PICASSO’S CIRCUS 2n A

PICASSO’S CIRCUS 2n B

PADRINS LECTORS 2n A i 6è A

PADRINS LECTORS 2n B i 6è B

VISITA A LA GUÀRDIA URBANA DE BADALONA

El passat dijous 14 de juny vam anar a visitar a la Guàrdia urbana de Badalona. Molt amablement ens van rebre els policies Josep Maria i Xavi. Quin dia més alucinant i quantes coses ens van ensenyar.

Per començar vam anar a la sala on es troben tots els policies a primera hora del matí. Ens expliquen que allà es reparteixen les feines que han de fer al llarg del dia com per exemple: regular el trànsit perquè hi ha previst el tancament d’un carrer per obres, anar al mercat per vigilar que no hi hagi cap incident, patrullar pels diferents districtes de la ciutat, etc… També ens van explicar quines són les principals eines d’un policia (el xiulet, el walki i un bolígraf) i el codi secret que fan servir per comunicar-se. Va ser molt interessant!!

Després vam passar a l’acció, jejeje!! Un cotxe ens esperava per poder veure com era per dins. Quina impressió feia posar-te l’armilla i sentir la sirena de tan a prop. Tot seguit van visitar el garatge i vam poder pujar a una moto; els més atrevits fins i tot van donar gas. Semblava que estiguèssim en una pel·lícula, brum brum bruuuum!! 😀

Per finalitzar la visita vam poder entrar a les celdes on fiquen als presos i també a les taquilles on guarden les armes abans de marxar cap a casa.

Aprofitem per donar les gràcies de tot cor al Josep Maria que està a punt de jubil·larse, al Xavi i a tots els treballadors i treballadores que ens vam trobar al llarg de la nostra visita. Va ser un dia genial!!

EXPERIMENTEM!!

A l’àrea de Coneixement del Medi Natural hem treballat el tema de Matèria, energia i tecnologia. Ha estat el darrer tema que hem estudiat aquest curs i hem après moltíssimes coses.

A més, per poder entendre molts dels continguts treballats hem baixat al laboratori per experimentar i descubrir algunes de les propietats dels objectes com per exemple: la seva flotabilitat, la llum i les seves característiques, el toca toca on havíem de descobrir mitjançant el tacte quin objecte era l’amagat dins la caixa i les seves propietats, etc…

Un altre tema tractat ha estat el Cicle de l’aigua i sense saber ben bé va aperèixer un dubte sobre l’evaporació de l’aigua. Així que vam omplir dos ampolles d’aigua fent una marca. Una la vam ficar dins d’un armari tancat a les fosques i l’altra la vam col·locar al costat d’una finestra on tocava el sol.

Voleu veure que bé ens ho hem passat? Agafeu crispetes, seieu còmodament al sofà que el vídeo és una miqueta llarg!! jejeje!!  😛

TREBALL COOPERATIU 2n – 6è

A l´àrea de medi social de 2n  hem treballat el tema de Pobles i ciutats i hem cregut que era una bona oportunitat per fer un treball conjunt dels nens i nenes de 2n amb els seus padrins i padrines de 6è. Però no podíem desaprofitar l´ocasió per treballar de manera cooperativa com ja hem fet en alguna ocasió.

El treball cooperatiu és una eina d’aprenentatge en la qual els alumnes s’organitzen en petits grups per treballar junts amb la intenció d’aconseguir metes i objectius comuns. En l’aprenentatge cooperatiu treballem:

  • La socialització
  • L’aprofitament del saber entre els propis alumnes
  • El coneixement compartit
  • El constructivisme social
  • Utilitzem diferents metodologies
  • Partim d’un problema a resoldre

Així doncs els hi vam plantejar fer una petita ciutat amb materials reciclats que podien portar des de casa i algunes pintures i materials de l´escola. Una vegada recollit el material van dedicar un parell de tardes a planificar i portar a terme les construccions que formarien part de la ciutat (hospitals, escoles, esglésies, botigues, cases, edificis de pisos, fàbriques i ponts emblemàtics de Badalona, etc i, com no, mooolts camps de futbol)

Aquestes creacions les hem exposat al hall de l’ escola.

Aquí teniu una petita mostra del seu treball.

Fins la propera!!

ACTIVITATS DE PLÀSTICA!!

A continuació us mostrem algunes de les plàstiques que hem anat fent al llarg del curs.

MÉS PARES ENS VISITEN!!

En les últimes setmanes ens han visitat un parell més de mares per col·laborar amb els mestres en la estimulant tasca de llegir.

El dijous, 12 d’ abril va venir la Melania (mare d’ en Fran) i va llegir a la classe un còmic japonès titulat Yo-Kai Watch. Els nens i nenes van gaudir molt amb les històries i també veient les il·lustracions, les bafarades, etc. Era curiós veure que les pàgines es giren al revés que els llibres escrits en català o castellà però ells ja estan acostumats perquè en tenim algunes edicions a classe i segur que a casa també.

També va venir l’ Ana (mare de l’ Edurne) que va portat un llibre d’ endevinalles. Els nens i nenes s’ ho van passar d’ allò més bé. Els hi agraden molt les endevinalles encara que els hi costa resoldre-les. És qüestió de pràctica!

Com dient sempre us animem a continuant visitant-nos per explicar contes, endevinalles, acudits, els que calgui per tal de passar una bona estona en companyia dels vostres fills i dels seus companys.

Fins aviat!

TREBALL COOPERATIU

A l’ àrea de medi natural hem treballat el tema dels animals i, per tal d’ aprofundir en el seu coneixement de manera més atractiva, vam fer un treball cooperatiu. Aquest tipus de treball té unes consignes de responsabilitat clares pels alumnes : APRENDRE ell mateix i AJUDAR als companys a aprendre. Crea un lligam afectiu, celebrant junts els èxits. Van treballar en grups heterogenis de 4/5 persones per tal d’ elaborar un mural. El treball va començar amb la tria de l’ animal que volien investigar, amb l’ aportació de material (imatges, textos, informacions diverses…), després, en la posada en comú, en la decisió de què triar i com col·locar-ho, etc. Després d’ un intens debat entre els membres del grup, s’elabora el mural i, finalment, l’ exposen oralment a la resta de companys.

Van treballar els següents animals : els koales, les foques, els gossos, els tigres, els taurons, els dinosaures, les girafes, els dofins, els conills, els gats i els guepards.

Aquí teniu unes fotos de mostra del procés i del resultat final.

Fins aviat, famílies!

SANT JORDI !!

Enguany hem celebrat a l’ escola una de les festes més emblemàtiques que tenim : Sant Jordi!

Els nens i nenes de 2n van participar amb les seves creacions als Jocs Florals de l’ escola. Pel que fa al concurs literari, els nens i nenes van elaborar una autobiografia i els guanyadors van ser la Claudia (2n B) i  l’ Oscar (2n A). Quant a la part artística, els alumnes van il·lustrar una de les parts de la llegenda de Sant Jordi, sent els guanyadors la Irene i la Laura (2n B) i la Shuya i l’ Àngela (2n A).

També van demanar de nou la col·laboració de les famílies per decorar el hall de l’ escola amb manualitats relacionades amb la festa i, com sempre, la majoria de les famílies es van implicar i van ajudar els seus fills i filles a fer roses, dracs, llibres, cavallers, princeses … espectaculars!!

Tot això es va poder veure en les portes obertes del dia 23 d’ abril. També van aprofitar moltes famílies per veure la decoració relacionada amb el circ que hem fet durant el curs al nostre passadís.

I, recordeu, llegir és una manera genial per gaudir de la cultura.

Fins un altre, famílies!

MÉS RACONS A SEGON

Comencem el tercer trimestre. Mare meva, com passa el temps!!

I si ha una activitat que agrada els nens és ni més ni menys que els Racons!!! Encetem aquest torn amb dues activitats a mates que són “en busca del nombre” on treuen una bola de bingo a l’ atzar amb un nombre i l’ han d’ escriure en xifres, lletres, descompost, en sumes, restes…Aconsegueixen aprofundir en l’ adquisició de la numeració i la seva interpretació de manera lúdica i engrescadora.

També treballem la disposició espacial en un quadre de doble entrada a l’ activitat anomenada “tocat i enfonsat”(els vaixells de tota la vida) Aquesta activitat és més complexa i us animem a que la practiqueu a casa.

A llengua practiquen en parelles la lectura i comprensió de frases a l’ activitat anomenada “veritat o mentida” i també juguen al bingo dels oficis que hem elaborat per complementar el treball de l’ àrea de medi social.

I, finalment, juguen i practiquen amb les peces de Lego, de manera cooperativa i també practiquen la programació amb els bee bots (abelles robot) aprenent conceptes espaials, com el llenguatge direccional, girs o lateralitat, a través de la Robòtica.

No us perdeu el visionat de les fotos i aprofiteu per comentar amb els vostresfills i filles les diferents experiències que porten a terme a l’ escola.

Fins aviat!

ELS OFICIS

A Coneixement del medi social hem començat a treballar el tema dels oficis. Durant aquests dies hem anat recordant les professions dels nostres pares i familiars. Alguns fins i tot vam venir el curs passat a explicar-nos en que consistia la seva feina.

És cert que quan ens expliquen un conte ens agrada saber quina és la professió dels seus personatges i protagonistes: sabater, fuster, pastor, mestra, costurer… Cada ofici, cada professió té alguna cosa de màgic, ens permet conèixer i aprendre coses noves i compartir-les amb els altres . Encara que també poden ser l’oportunitat d’una aventura amb els seus riscos i els seus obstacles, i on els protagonistes posen a prova el seu valor i la seva intel·ligència.

En aquesta web hi podeu trobar una selecció de contes on apareixen diferents oficis.

Cliqueu sobre la imatge i gaudiu durant una bona estona 😉

Per jugar una mica.

SORTIDA AL MERCAT DEL FONDO

El passat dijous, dia 15 de març, tots els nens i nenes de 2n A i 2n B van visitar el Mercat del Fondo (Sta Coloma) per tal de conèixer de prop un dels serveis que tenen les ciutats i que estem treballant a l’ àrea de medi social.

Quan vam arribar ens vam organitzar en 4 grups per tal de poder moure’ ns pel mercat amb més llibertat. Un grup va fer la visita amb la Tània, un altre amb el Vicent, un altre amb l’ Isidoro i un altre amb la Bea.

Ens vam fixar molt per veure quins tipus d’ establiments hi havia. Les parades eren molt diverses : carnisseries, peixateries, verduleries, fruiteries, llegums, bolleries, cafeteries, cansaladeries, fruits secs, etc… Potser, una parada que ens va cridar molt l’ atenció va ser la dels menuts (casquería) ja que venien caps de xai amb els ulls i tot, cervells i, fins i tot, llengües de vaca!! Va ser tota una experiència pels sentits…

Hem de dir que els botiguers i botigueres ens vam tractar súper bé. Ens rebien amb un somriure i contestaven totes les preguntes amb bon humor!

En acabar, ens vam desplaçar al parc que hi ha al costat i allà vam esmorzar. Després vam jugar una estona amb els companys i vam gaudir del sol que feia tot gaudint de la bona companyia!!

Fins aviat, famílies!!

ARBRES GENEALÒGICS

Com ja sabeu, en el primer trimestre vam treballar (a l’ àrea de medi social) el contingut que fa referència al pas del temps. Una de les activitats que us vam proposar va ser l’ elaboració (durant les vacances de Nadal) d’ un arbre genealògic de les vostres famílies. La veritat és que vau fer entre tots (pares i fills) uns arbres ESPECTACULARS!! Tots eren molt macos i ens consta que vau fer una tasca d’ investigació per escriure tots els noms correctament, sobretot, dels familiars més antics.

Els nens i nenes van exposar a la classe els seus arbres i alguns explicaven anècdotes divertides dels seus familiars. També hi havia molts que expressaven la seva tristesa per la falta d’ algun avi o àvia que ja no hi era i això ens va servir a tots per treballar com el pas del temps s’ ha d’ entendre com a part de la vida, de manera natural.

Aquests arbres els hem anat exposant a les classes i els passadissos i tots (nens i mestres) se’ ls miraven encuriosits per veure les fotos de les famílies.

Des de l’ escola , us agraïm de tot cor, la vostra col·laboració en aquesta tasca i us animem a continuar de manera conjunta amb les criatures que teniu a casa i que estan en procés de creixement tant físic com emocional i culturalment.

Fins a la propera!!

JUGUEM!!

A 2n ens ho passem molt bé jugant. A continuació us mostrem algunes fotos que recullen diferents dies de joc a la classe.

Hi ha dies que juguem a la classe, d’altres que ens barregem tots els nens i nenes de 2n i fins i tot va haver-hi un dia que vam jugar amb els nostres padrins i madrines lectores.

Ens encanta jugar, ho voleu veure??

POBLES I CIUTATS

Com ja sabeu a 2n estem estudiant el tema “Pobles i ciutats“.

Us deixem l’enllaç a un Power Point interessant que hem vist a la classe per treballar el tema Pobles i ciutats.

A continuació, et proposem  aquesta activitat per treballar les diferències i semblances entre pobles i ciutats,  els serveis que hi poden trobar…
Cliqueu sobre la imatge per accedir a les activitats:

MÉS FAMÍLIES CONTA-CONTES !

Continuem rebent (amb molta il·lusió)visites dels familiars dels alumnes per explicar-nos contes tradicionals, faules, acudits…

En aquestes últimes setmanes ens han visitat 4 famílies més.

Dijous, 25 de gener, va venir a l’ escola la Karina (mare d’ en Pablo, de 2n A) i va ser-hi una bona estona amb nosaltres. Primer va llegir el conte Un dia con Winnie Pooh, un personatge que tots els nens i nenes coneixen i els resulta divertit i tendre, després va llegir el conte Juan, el bombero, conte que va pasar del germà gran al petit i que també va agradar molt a tothom (ja sabem que els bombers són molt estimats pels nens!!) i, finalment va explicar alguns acudits del llibre ¡Qué risa! (alguns no els “pillaven” però van riure molt igualment!)

Divendres, 16 de febrer, ens va visitar en Toni (pare de la Laura, de 2n B) i ens va explicar dos contes molt macos. En primer lloc va llegar El desfile de Cloe amb el qual vam riure molt perquè hi havia personatges que es deien com alguns nens de la classe. I després el conte de La varita mágica, també molt divertit.

Als pocs dies, el dimarts, 20 de febrer, va venir la Natàlia (mare d’ en Julen , de 2n B) per llegir un conte i també va llegir diverses endevinalles. Però no va venir sola! El seu marit la va acompanyar i va ser un espectador més!!

Per últim, el dilluns, 26 de febrer, va venir l’Ana (tieta segona de l’ Aitana, de 2n B) per llegir-nos dos contes. Primer, La Ventafocs, que tots coneixien i seguien amb molt d’ interés i després la faula de La guineu i el raïm que els va entretenir força.

Com sempre diem i sempre repetirem, els nens i nenes gaudeixen molt de l’ experiència de veure i escoltar familiars a dins de la classe participant i col·laborant amb les mestres.

Animeu-vos els que encara no heu vingut que ho passareu molt bé!!!

RACONS NOUS

Ja hem començat un nou torn de racons!!

Els nens i nenes gaudeixen d’ allò més amb aquestes activitats. Són més lúdiques i atractives per ells però continuen sent una eina fonamental per l’ aprenentatge.

En aquesta ocasió hem fet els tallers de mates/lògica anomenats “Repeteix el model” i també l’ anomenat “Bingo” on treballen la numeració de manera àgil i divertida. Pel que fa a la llengua, hem encetat el racó anomenat “Ordenar frases” on treballen la llengua de manera més manipulativa i el “Qui és qui?” , on han practicat amb el conegut joc de taula. No podia faltar el “Parxís gegant” on treballen la numeració, la distribució espaial, l’ estratègia i també l’ empatia amb els altres, l’ assoliment de saber perdre en alguna ocasió… I, per últim, també han fet el racó anomenat “Arquitectes divertits” , que es tractava de fer construccions amb gots de plàstic, pals, pinces i diversos objectes que els ha motivat de manera extraordinària i molt imaginativa a fer construccions amb volums.

Us deixem algunes fotos de mostra!!

Fins aviat!

EN BUSCA D’INSECTES

A coneixement del medi natural hem estudiat els animals i hem après moltíssimes coses sobre ells.

Una tarda vam decidir agafar pots lupa i anar en busca de petits animalons. Vam fer una passejada pels diferents espais de l’escola a veure si teníem sort: el pati, l’hort d’infantil… I també a l’hort de primària.

És cert que ens va costar de trobar, però ens ho vam passar super bé. jiji!!

MÉS PADRINS LECTORS

Els nens i nenes de 2n estem súper contents perquè hem fet un carnet d’ apadrinament !!

Vam escriure el nostre nom i el de nostre padrí/padrina i , fins i tot, vam signar (com els grans!) També vam posar una foto de cada parella i ho vam plastificar tot junt. Li vam fer un penjoll ben maco i ara ens el posem cada dimecres al matí.

També hem acabat en les últimes setmanes els punts de llibre que vam fer conjuntament i vam repassar junts el nostre poema de Nadal (Salseta d’ hivern) per tal de fer un concert ben preparat.

Aquí teniu algunes fotos del lliurament dels carnets, punts de llibre, etc.

Fins aviat, famílies!!

CONCERT NADAL 2n A

 

 

 

CONCERT NADAL 2n B

MÉS CONTES A L’ ESCOLA!

En les últimes setmanes han vingut dues mares i un pare més a explicar-nos contes.

Dijous, 2 de novembre, va venir la Sabrina (mare de l’ Alexander, de 2n A) i ens va llegir el conte Monstruos, S.A. Va ser molt divertit pels nens i nenes de la classe escoltar-la. A més a més, com que és un conte del qual s’ ha fet una pel·lícula de dibuixos animats, molts nens i nenes coneixien els personatges i l’ argument i això els feia interessar-se encara més.

Divendres, 10 de novembre, va venir la Hasnae (mare de la Yasmina, de 2n A) i ens va llegir un conte en àrab!! Va ser molt interessant poder sentir la lectura d’ un conte en una altra llengua. A més a més, l’ àrab té una sonoritat molt diferent al català i això cridava molt l’ atenció dels nens. Després de llegir cada pàgina anava fent la traducció i així els nens podien seguir la història. També els va cridar molt l’ atenció les lletres àrabs, amb una cal·ligrafia molt bonica. I, com afegit, la Yasmina va portar al dia següent una sorpresa per tots els seus companys : una postaleta amb el nom de cada nen escrit en català i en àrab!! Van gaudir molt amb aquest regalet sorpresa.

Dimarts, 28 de novembre, va venir en Sergi (pare de l’Arnau, de 2n B) i ens va explicar una versió diferent d’un conte tradicional molt conegut per tots nosaltres i que ens va agrada moltíssim perquè és tot un clàssic Alícia en el país de les meravelles. Va ser molt divertit i aprofitem per donar-li les gràcies.

Si us plau, pares i mares, animeu-vos a venir a l’ escola a llegir un conte! Els vostres fills se senten especials aquell dia i els hi fa molta il·lusió. També volem insistir que poden venir avis i àvies, per exemple, i poden explicar un conte tradicional que coneguin per tradició familiar, i el poden explicar oralment, no cal portar el llibre.

Us deixem unes fotos de record.

Fins aviat, famílies!

 

SORTIDA AL COSMOCAIXA

El passat 29 de novembre els nens i les nenes de segon vam anar d’excursió al Cosmocaixa de Barcelona. Vam realitzar una visita molt interessant pel museu. En aquest vam veure i tocar coses molt interessants.

També vam fer una activitat molt divertida i ens ho vam passar de meravella. Ho voleu veure??

 

COMENCEM LES SESSIONS DE RACONS

Ja hem encetat les noves sessions de Racons de treball de 2n. En aquest primer torn fem dos Racons de mates (Sudokus i Dòmino de sumes i restes); dos de llengua (comprensions lectores i grafisme ) i dos de jocs/art (el joc de l’ oca gegant i retallar i fer cares)

Com sempre, fem grups heterogenis de 4 alumnes que fan activitats més lúdiques i amb materials manipulables que els motiven i il·lusionen per aprendre de manera divertida!

Anirem informant dels següents torns!

 

CONEIXEMENT DEL MEDI SOCIAL: EL PAS DEL TEMPS

Aquest powerpoint el vam veure fa uns dies a la classe, perquè hem començat un tema nou.

UN APARELL CIRCULATORI ESPECIAL !!

A 2n continuem descobrint el nostre cos per dins. Una de les activitats que hem fet sobre l’aparell circulatori ha estat: reproduir les venes i les artèries.

Vam dibuixar el contorn d’alguns nens i nenes en un paper i vam intentar reproduir la direccionalitat de les venes i les artèries. Vam llegir que les artèries  són les que porten oxigen i van des del cor fins a totes les parts del cos. Les venes  fan el camí a l’inrevés i porten la sang bruta o sense oxigen.

Aquesta activitat la vam fer barrejant-nos els dos grups de segon. Mireu, mireu…

EXPERIMENTEM !!

Durant unes setmanetes, els nens i nenes de segon hem estant estudiant sobre el nostre cos. I algunes de les coses interessants que hem fet ha estat veure les possibilitats que en té.

Un dia vam experimentar com podem mantenir l’equilibri en diverses posicions i com es possible que en altres posicions gairebé iguals, som incapaços de mantenir-nos drets. En aquest vídeo podreu veure que bé ens ho vam passar.

Un altre dia vam estar experimentant sobre el temps de reacció que tenim. Tots creiem que som capaços de reaccionar molt ràpidament, però la realitat no és aquesta. Algunes de les coses que vam fer van ser: mesurar el temps que tenim de reacció, fent servir un bitllet de 5 euros i un regle.

I per últim, vam jugar a fer lletres amb el nostre cos i amb el dels companys/es de la classe. Va ser molt divertit, també!!

ENS AGRADA LA PLÀSTICA!!

A l’ escola fem un munt de coses però si n’hi ha un àrea que agrada a tothom és, sens dubte, la plàstica. Amb molta creativitat i imaginació posem en pràctica diferents tècniques plàstiques (dibuixar, pintar, estampació, collage…) per decorar el passadís, el hall de l`escola, la nostra aula… Hem fet dibuixos de pallassos i malabaristes, el nostre autoretrat, murals de tardor, arbres estampats, esquelets amb bastonets, paraigües de paper i moltes coses més!!

De ben segur que l’ escola lluirà ben maca durant tot el curs per estimular l’ aprenentatge dels nens i nenes.

Us deixem una petita mostra de les obres d’ art que realitzen els vostres fills i filles.

Fins la propera!

PADRINS LECTORS

Per fi els nens i nenes de 2n ens hem retrobat amb els nostres padrins i padrines de 6è!!

L’ any passat ja vam gaudir de la bonica experiència de compartir estones de lectura, però no només això, també vam poder practicar poemes i cançons junts i d’ altres activitats. Enguany ens hem retrobat tots més alts i grans i també amb un nivell de lectura  força millorat però, el més important, amb més ganes d’ explicar coses i compartir experiències.

Aquí us deixem unes quantes fotos perquè veieu quines parelles més maques formen tots plegats.

Fins aviat!!

Ens expliquem contes de tardor!

Els alumnes de cinquè han preparat una representació de contes per als companys de segon. Entre acords, esforç i molta il.lusió el resultat ha estat molt satisfactori!! Felicitats a tothom!

 

 

SUPER COLÒNIES 2n CURS 2017-18

Aquest curs els nens i nenes de segon vam anar de colònies els dies 19 i 20 d’octubre a Mas Banyeres,  una masia preciosa situada a la població de Centelles.

Van ser dos dies fantàstics!! És cert, que ja portàvem uns dies una mica nerviosos, bé unes setmanes, jeje!! Però és que havíem de preparar moltes coses importants per aquells dos dies.

Ara us explicarem una mica el que vam fer durant l’estada a Mas Banyeres. En arribar, aprofitant que no plovia i que el viatge havia anat súper bé, vam esmorzar i de seguida ens van organitzar en dos grups per fer unes activitats xulíssimes: escalada, cars i sarbatana.

A la tarda, un cop ja havíem preparat les habitacions i dinat uns macarrons boníssims vam haver d’estar dins la casa, doncs el temps no ens va acompanyar gaire. Aleshores, amb ajuda dels monitors vam fer un taller de galetes.

A la nit, amb molta gana vam anar al sopar de gala. Vam veure aigua de colorins i als mestres una sorpresa ben divertida els hi vam fer. Vam riure moltíssim, jajaja!! Després, vam veure un espectacle de titelles i com a cloenda d’aquella nit tan màgica van ballar amb ritme a la discoteca.

Ohh!! Ja som a divendres, que ràpid passa el temps quan un s’ho passa tan bé. Aquell matí ben equipats vam anar al bosc i vam fer activitats de tirolina, va ser molt molt divertit. Ja s’acosta l’hora de marxar cap a l’escola, així que vam carregar piles dinant arròs i carn, ens vam acomiadar dels monitors i vam pujar a l’autocar.

Han estat unes colònies meravelloses!!! Ho voleu veure??

CONEIXEMENT DEL MEDI. UNITAT 1: El nostre cos.

A  la classe de coneixement del medi, estem treballant el nostre cos. Ja hem començat a aprendre coses interessants. També hem anat al laboratori i hem fet algun experiment. Aviat penjarem vídeos sobre tot allò que hem anat fent.

Per començar, us deixem un vídeo que vam veure a la classe i que ens va ensenyar coses molt importants sobre el nostre cos.

FAMÍLIES CONTA CONTES

En aquest mes d’ octubre hem encetat l’ activitat de rebre a familiars dels nens i nenes de 2n a l’ escola per explicar-nos contes.

Estem molt contents perquè ja ens han visitat 4 famílies !!!

Dijous, 28 de setembre va venir el Sergio (pare del Sacha, de 2n B) i ens va explicar un conte molt divertit La Nina i els Aspanens. Ho va fer molt bé i ens el vam escoltar amb molta atenció. Des d’aquí li donem les gràcies per haver vingut a la nostra classe. Ens ho vam passar d’allò més bé.

Dijous, 5 d’ octubre va venir la Mari (mare de la Maria, de 2n A) i ens va llegir el conte Les princeses també es tiren pets. La veritat és que no només el va llegir sinó que també el va explicar, amb molt d’ entusiasme! Els nens i nenes van riure i van gaudir molt.

Dimarts, 10 d’ octubre va venir la Rosa (mare de l’ Ishtar, de 2n A) i ens va llegir dos contes. Primer, un que es deia Pegassus que forma part de El gran llibre dels éssers fantàstics i, després, el conte titulat Deu princesetes. Tots dos els hi van agradar molt i els nens i nenes van demostrar que coneixen molt bé tots els contes tradicionals de princeses.

Finalment, divendres, 13 d’ octubre, va venir la Raquel (mare de l’ Unai, de 2n A) i ens va donar una sorpresa! Va portar un conte que va fer l’ Unai a casa, que es diu El meu gat es diu Days i que parla d’ una gateta que tenen a casa. I molts nens i nenes de la classe van dir que tenen gats a casa!!

Animem a la resta de familiars a que vingueu a l’ escola a passar una bona estona amb els vostres fills i filles. També volem dir que poden venir tiets i tietes, avis i àvies, germans i germanes grans… tothom és benvingut per llegir i explicar contes a la classe.

Fins aviat, famílies!!

COMENCEM UN NOU CURS

Benvingudes famílies,

Ja estem a segon i aquest curs treballarem el CIRC. Els nens i nenes de 2n A volen aprendre cosetes sobre els pallassos. En canvi, els nens i nenes de 2n B s’han animat a investigar sobre els malabaristes. Així que us animem a portar qualsevol cosa interessant que trobeu sobre aquest tema 😉

21452605-payaso-malabarista-Foto-de-archivo

Hem començat amb moltes ganes i amb il·lusió!!