2n (curs 16-17)

Pares i mares, lectors i lectores

Durant el segon i el tercer trimestre la mare de l’Ainhoa Ávila i la mare de l’Iker Carbajo ens han vingut ha llegir petites faules, i dos contes petits on hem après moltes coses.
Hem passat una estona molt divertida i atents. Ens agrada molt que els pares i les mares ens vinguin a explicar contes.

LES NOSTRES MASCOTES

Aquest curs hem treballat el tema dels animals d’una manera molt especial. Hem portat a l’aula les nostres mascotes per observar-les i classificar-les segons el que mengem, com es mouen, el seu esquelet…
Ens ha agradat molt perquè hem pogut veure d’una manera més acurada i divertida tot allò que hem estat estudiant a l’aula amb les nostres tutores.
Esperem que les mascotes també s’hagin divertit tant!!!

Mesurem

Aquest trimestre hem treballat les mesures a matemàtiques. Ho hem fet de manera vivencial i experimental. Ens ha agradat molt i ho hem passat genial.

PLÀSTICA PRIMER TRIMESTRE

Les nostres tutores ens fan treballar molt, sobretot a la classe de plàstica. Aquesta tardor hem pogut treballar amb moltes tècniques diferents i moltes activitats engrescadores i vistoses.

Hem fet des d’un arbre de tardor tot gairebé pelat de fulles i un mural de fulles pintades amb ceres, fins a unes carbasses fetes amb retalls de cartolines.

El Nadal també és un temps de l’any en què fem forces manualitats i gaudim molt treballant amb les típiques purpurines i coses lluentes.

Ens ho passem super bé.

 

PINTEM AMB PINTURA

Aquest curs estem treballant força la pintura. Hem realitzat fins ara dos activitats.

La primera consistia en pintar un dibuix abstracte amb els colors que més ens agradaven. El resultat, un cop sec i repassat, és espectacular.

La segona activitat ha sigut molt divertida i també amb molts colors. Cada nen hem escollit un animal i l’hem pintat amb pintures de colors molt vius i sense sortir-nos de les línees.

Una vegada hem pintat tot l’animal, l’hem decorat amb uns retoladors de guix molt especials.

Esperem que us agradi el resultat.

LABORATORI

Aquest curs hem començat una activitat nova tota l’escola: el laboratori. Hi anem cada vegada que fem algun tipus d’experiment relacionat amb l’àrea de coneixement del medi.

Normalment podem treballar en petit grup les diferents activitats programades pels mestres. Fins ara hem pogut estudiar els ossos i músculs del cos humà, hem pogut observar el nostre cos per dins i hem realitzat un estudi de les nostres emprentes.

 

MÉS DE RACONS !!!

Us volem presentar una de les activitats més divertides que fem aquest any. Són els RACONS.

En cada sessió el grup es divideix en dues aules amb dos mestres i en cadascuna de les aules es realitzen tres racons d’àrees diferents. Podem tenir activitats de matemàtiques, de català, de plàstica, de construcció,…

Cadascun de nosaltres hem d’escollir un racó diferent cada setmana fins a arribar a fer-los tots.

És superdivertit!

El millor d’aquestes sessions és la varietat de jocs i activitats que podem fer amb certa llibertat. També és molt important veure com aprenem sense ser conscients de fer-ho perquè ens divertim i juguem moltíssim!!!

[youtube width=”853″ height=”480″]https://youtu.be/I_mvkxF1F04[/youtube]

HORT A L’ESCOLA

Aquest curs s’ha engegat l’hort de l’escola amb la participació de tots els alumnes de l’escola.

Els nens de segon hem baixat unes quantes vegades a realitzar diferents tasques. Vam començar traient males herbes i remenant la terra, també hem plantat i sembrat diferents aliments. Hem fet observacions de  les plantes per veure el creixement d’aquestes i hem regat. Finalment hem pogut recollit algun fruit de l’hort.

A part d’això hem dedicat petites estones a buscar insectes i mirar amb les lupes.

Ens ho hem passat genial…..!!!!

[youtube width=”853″ height=”480″]https://youtu.be/L1ZyV7zgM9E[/youtube]

ESQUELET

Després d’estudiar tots els ossos i els músculs del nostre cos, hem fet aquesta activitat tan divertida.

Hem fet el nostre esquelet. Mireu, mireu, que veureu que estem “tots en els ossos”.

[youtube width=”853″ height=”480″]https://youtu.be/a7472V5n4yU[/youtube]

CONTES   PARES

Durant el primer trimestre del curs han vingut a explicar contes dues famílies. Una mare de segon A i una àvia de segon B.

En aquesta estona els nens han estat molt atents i han gaudit molt de les explicacions.

Convidem a la resta de famílies a participar d’aquesta activitat de l’escola.

[youtube width=”853″ height=”480″]https://youtu.be/wBFwS-XQHSE[/youtube]

Sortida  Cosmocaixa

El passat 7 de desembre els alumnes de segon vam anar d’excursió al Cosmocaixa.

Allà vam realitzar una activitat anomenada “Creactivity”. Aquesta estava formada per diferents espais. Un espai destinat a l’electricitat on vam poder realitzar petits circuits electrònics. Un altre era d’ombres. En aquest vam fer petites històries amb material divers mitjançant les ombres. També vam crear els nostres dibuixos animats fent vídeos a partir de fotografies que fèiem amb els objectes. Vam experimentar amb l’aire, realitzant objectes voladors amb materials reciclats. L’últim espai estava destinat a experimentar amb materials diversos com: rodes, politges, tubs, bales, fustes, gomes…. per realitzar diferents construccions en diferents taulells.

Desprès vam realitzar una visita pel museu on vam veure i experimentar amb llums, aire, aigua…..

Va ser un dia molt divertit i entretingut, on vam aprendre moltes coses noves.

BIBLIOTECA DE LLOREDA 12-1-17

El dijous, 12 de gener els alumnes de segon hem anat a la Biblioteca de Lloreda.

Dintre de la biblioteca l’Elena ens ha recordat les normes i ens ha explicat l’ordre i la col·locació dels llibres. A continuació hem fet un tomb per tot l’edifici. Després l’Elena ens ha llegit un conte i tot seguit, en grups, hem confegit un menú literari. Finalment, hem pogut gaudir d’una estona de lectura lliure on cadascú hem llegit el llibre que més ens ha agradat.

Després de la visita hem esmorzat al parc de Lloreda i hem jugat una estona.

Ara toca treure’s el carnet (si encara no el teniu) i gaudir al màxim de totes les seves activitats i propostes…

PROGRAMACIÓ  AMB  BEEBOTS

Durant el primer trimestre els nens de segon hem pogut experimentar i programar unes abelles anomenades Beebots. Amb aquestes treballem l’orientació, la lògica, el raonament i el treball en equip. Ens ha agradat molt veure el funcionament i treballar amb elles.

TRACTAMENT DE LA IMATGE A INFORMÀTICA

A l’assignatura de Competència digital hem estat treballant amb el programa Paint. Hem après a fer-lo servir per fer dibuixos, però també a buscar imatges per internet, guardar-les a la nostra carpeta i manipular-les. Aquí en teniu alguns exemples.

COLÒNIES MAS BANYERES

L’alumnat de segon estem molt contents perquè aquest any hem anat per primera vegada de colònies amb l’escola. Estàvem molt nerviosos però creiem que l’experiència ha estat molt bona i agradable.
Vam anar a la masia Mas Banyeres a Centelles els dies 13 i 14 d’octubre. Allà ens esperaven uns monitors que ens van acompanyar durant tota la nostra estada.
Tot i que ens va ploure, vam poder realitzar totes les activitats que teníem programades.
Van ser dos dies molt divertits on vam fer nous amics i desitgem tornar a fer-les properament.

RACONS SEGON

Aquest curs ja hem començat a treballar de manera autònoma per racons. Ens està costant una mica però a poc a poc anem aprenent i agafant el ritme.
Treballem el tangran i el sudoku a l’àrea de matemàtiques, aprenem a construir frases i a identificar les accions amb els dibuixos a l’àrea de català, i practiquem la psicomotricitat fina amb la plastilina i el retallat a l’àrea de plàstica.
Tot això ho realitzem en petit grup, com a màxim de 5 alumnes per activitat.