1r (curs 16-17)

4t torn de Racons
Els nens i nenes de 1r han acabat el 4t torn de Racons, una vegada més amb molta il•lusió i ganes d´aprendre de manera divertida!!
En aquesta ocasió han pogut realitzar 6 noves i variades tasques com són el “Lógico“ mates, buscar diferències en làmines gegants, fer parelles de paraules amb la seva imatge amb peces de fusta, pensar i formar paraules i petites frases amb abecedaris de fusta o divertits cubs de lletres, jugar al 4 en ratlla i fer puzles , també en format extra gran.
Properament començarem noves sessions de Racons!!
Fins aviat, famílies!!

Continuem amb el fascinant món dels racons!

Fa unes setmanes vam començar un nou torn de racons, el 5è !! En aquesta ocasió, hem treballat la destresa manual i capacitat d’ observació fent figures amb tangrams i hem fet també reproducció d’ imatges definides i també lliures amb pins de plàstic. Hem treballat la llengua fent comprensions lectores en diversos formats així com divertides sopes de lletres de temàtiques diverses. I, per últim, hem continuat fent figures amb el LEGO així com reproduccions de làmines i construccions lliures amb pals de fusta.
Aquests moments setmanals dedicats a treballar per racons han estat un veritable èxit ! Els nens han gaudit força i han après moltes coses noves de manera divertida.
Fins aviat!

OFICIS DELS PARES I MARES DE 1r A/B

En aquest segon trimestre els nens i nenes de 1r A i 1r B han treballat la família a l’ àrea de Medi Social.
Vam trobar molt adient convidar les famílies dels alumnes a venir a l’ escola per explicar els seus oficis.
Es van apuntar 5 famílies de 1r A i 5 més de 1r B, amb professions molt diverses.
A 1r A, el primer en trencar el gel va ser el pare d’ en Marc (Roger Solsona) que va venir el dimarts, 24 de gener, a explicar-nos el seu ofici. Es dedica a l’ ortopèdia i va portar a l’ escola una pròtesi d’ una cama i va explicar de manera entenedora com funcionava la cama, les articulacions, etc, i com és d’ important aquesta feina perquè persones que, per motius de malalties o accidents, perden una cama , tenen la possibilitat de tornar a caminar i això suposa una millora molt gran en la seva qualitat de vida. També va portar unes caixes amb material tou per fer motllos dels peus d’ alguns voluntaris de la classe. I ens va deixar un model de peu fet amb guix que després serveix per fer plantilles. Va ser una sessió molt interessant!
Un dies més tard, el divendres, 27 de gener, va venir la mare de l’ Ishtar (Rosa López) que és dietista. Va explicar a tots els nens i nenes com és d’ important menjar sa, sobretot menjar de tot. Els nens van explicar els menjars que mengen més, els que no volen tastar … i van arribar al compromís que intentarien menjar més fruites i verdures!! La Rosa també ens va explicar que fa teràpies per ajudar la gent que té problemes i una bona estratègia és fer massatges relaxants. Tots junts vam practicar tres passos per fer un bon massatge. Demaneu als vostres fills que us facin el massatge que van aprendre, ja veureu què bé!!
A finals de gener, el dilluns, 30 de gener, va venir la mare de la Irene (Teresa García) que és comptable. Va explicar com la seva feina requereix fer molt números i, per això, els nens i nenes que tenen facilitat per les matemàtiques, poden contemplar aquesta professió com una bona opció de futur per ells!! Ens va explicar que té molt companys i companyes a la seva empresa però que no els coneix a tots. Ha de revisar factures, pressupostos… tot això amb ajuda de les noves tecnologies, és clar!!
El mes de febrer el vam començar molt animats, amb la visita de la mare de la Luna (Mar Expósito) que és model i ballarina. Per fer una sessió molt divertida va portar música per ballar i tots junta van fer una petita coreografia que els hi va ensenyar. També va explicar com fa espectacles per nens com ells en festes de pobles, per exemple.
I, finalment, el divendres, 10 de febrer, va venir la mare de l’ Àngela (Mireia Puig) que és administrativa i treballa ben a prop… Va explicar als nens algunes tasques que fa com, per exemple, matricular els nens i nenes a P3, gestionar les beques, atendre la gent que fa preguntes a la finestreta de recepció, respondre les trucades de telèfon… La part més divertida va ser quan va ensenyar algunes fotos que surten als expedients dels nens de quan eren ben petits. Tos reien i reien en veure’s tan menuts!!

A 1r B, van venir les següents famílies :
• La mare de’ n Julen, la Natàlia, ens va explicar les seves tasques d’infermera a l’hospital de Can Ruti.
• El pare de la Laura, en Toni, també va venir per dir-nos com es fa la feina de taxista i que s’ha de ser amable i educat amb les persones.
• El pare de la Irene, en Rafa, va fer una presentació a la PDI de l’escola on fa de mestre i de director, es diu AFA Lloreda i de totes les coses que aprenen també allà.
• El pare de l’Edurne, l’Omar, ens va ensenyar a fer croissants i com fa cada dia la seva tasca de forner. (fotografies)
• La mare de’ n Sacha, la Susana, ens va explicar com treballa a una botiga de roba i la importància de les sumes i les restes per donar bé el canvi. (fotografies)
Ens han agradat moltíssim les visites de les diferents famílies, i ens hem quedat amb ganes de conèixer més. Tot i que no tenim les fotografies de tots i totes, hem fet una redacció i un dibuix dels que heu vingut a la classe.
Volem donar les gràcies a les persones que heu pogut venir a passar una estona amb els nens i nenes a l’ escola i animem a tothom a venir en properes convocatòries.

Medi Natural “Les plantes”

Amb aquest dossier hem pogut aprendre el procés de creixement de les diferents plantes, cuidant-les i observant-les.
Hem vist les plantes, els arbres que hi ha a l’escola i les hortalisses de l’hort. Veiem que no totes tenen flors i fruits, però que la majoria tenen arrels, tija i fulles.
Hem experimentat amb patates i fabes, tenint a la classe un planter amb terra i aigua per a alimentar-les. Hem aprofitat un microscopi especial que hi ha al laboratori, per a fer l’observació i veure els canvis de ben aprop amb la “dinolite”.
Han estat activitats prou manipulatives i entretingudes!
Fins ben aviat!!!!

HORT 1r A

La nostra primera collita!!!
Els nens i nenes de 1r A han baixat a l’ hort de l’ escola a observar com anava tot i han vist que els enciams ja estaven a punt per arrencar. S’ han posat molt contents perquè han fet la seva primera collita.
Segur que a la primavera ,que ja és aquí ,tornarem a collir més verdures!!
Fins la propera!

 

HORT  1R B

Els nens i nenes de 1r B hem anat a l’hort passades les vacances de Nadal i ens hem trobat que les verdures i les hortalisses han crescut molt. Hem fet les tasques de manteniment que necessitava la terra, com ara regar, treure males herbes, recollir fulles seques, etc.

 

ROBOT EDUCATIU !!!

 Els nens i nenes de 1r hem jugat a l’ escola amb el robot educatiu BeeBot. És un recurs fantàstic perquè els nens donin les seves primeres passes en la programació. L’ experiència de l’ aprenentatge engloba aspectes com la seqüenciació, la lateralitat i la noció espaial. També es fomenta el treball en equip, el respecte, la curiositat i la creativitat.

CENTRE DE DIA AMIBA

 Els nens i nenes de 1r van visitar al desembre un centre de dia de gent gran per tal d’ apropar-los d’ una manera lúdica a un espai on conviuen algunes persones que sovint es poden sentir una mica soles. Els nens van fer, amb molta il·lusió, unes postals de Nadal per cadascú d’ells i també van fer un petit concert de nadales que va entusiasmar els avis i àvies del centre.

Després van anar al parc de les muntanyetes a jugar i divertir-se!!

Aquí teniu unes quantes fotos d’ aquesta trobada

Segona sessió de racons

Ja hem començat el segon torn de Racons!! En aquesta ocasió estem treballant a l’ apartat de llengua la confecció de paraules amb síl·labes amb l’ ajuda d´imatges  i el grafisme de les lletres consonants.  També treballem els laberints i composició de mosaics així com la construcción d´objectes diversos amb peces del Lego i muntatge de personatges molt divertits retallant les seves parts. Com sempre, treballem en petits grups, màxim 5, i aprenem molt manipulant ,retallant, llegint,pensant…

Projecte sobre el nostre cos.

A l’ àrea de medi natural hem treballat el nostre cos. Hem conegut el nom de les parts principals i de les articulacions. També hem treballat els 5 sentits que tenim i els òrgans corresponents. I, per últim, hem reflexionat sobre els hàbits d’ alimentació, de cura i d’ higiene.
Ha estat un treball molt divertit i enriquidor. Tots volen dir la seva i participen amb molta il•lusió a les converses a classe.
Fins la propera!!

PADRINS LECTORS (1r-5è)

Els nens i nenes de 1r estem molt contents perquè els nens I nenes de 5è ens apadrinaran durant dos cursos en la meravellosa tasca d’ aprendre a llegir molt I molt bé. A més a més de llegir, farem moltes més activitats. Ens han ajudat a fer un punt de llibre, practicarem junts el poema de Nadal i moltes coses més. Sobretot gaudirem xerrant una mica i compartint els nostres neguits i il•lusions.

Anem al laboratori

Enguany estem molt contents perquè recuperem el laboratori de l’ escola per fer experiments i gaudir de l’ aprenentatge de manera més vivencial i manipulativa.
A la primera visita, els nens i nenes de primer han fet un petit i senzill experiment, han construït una oïda per veure com vibra el timpà quan sentim un so. També hem vist, amb l`ajuda d’ unes maquetes, com és una oïda, un ull i un cervell per dins. Tot això enllaçat amb el treball que fem a medi natural sobre el nostre cos.
I, el més divertit, l’ hem donat la mà a un esquelet!!
Fins aviat!

Visita al Cosmocaixa

Els nens i nenes de 1r A i 1r B van anar al Museu Cosmocaixa de Barcelona, el passat divendres, dia 9 de desembre. Van fer un munt d’ activitats!!
En arribar, van esmorzar a la plaça de la Ciència, Després van fer dues activitats : el Click i el Planetari Bombolla. A l’ espai Click van poder experimentar amb els 5 sentits diferents vivències sensorials : jocs amb l’ aigua, amb l’ aire, amb instruments, ombres, sons, miralls, etc. Van estar molt engrescats tota l’ estona i se’ ls hi va fer molt curt. Al Planetari bombolla van poder apropar-se al món del Sistema Solar de manera senzilla i lúdica. Després van dinar i, finalment, van fer un recorregut pel Museu fent especial atenció al Bosc inundat on van gaudir amb els peixos i totes les espècies aquàtiques que habiten allà.
En definitiva, van gaudir de nou d’una experiència lúdica i alhora didàctica que cohesiona el grup i els estimula en l’ aprenentatge.
Us deixem unes quantes fotos per contemplar què bé s´ho passen!!

ANEM A LA BIBLIOTECA!

El passat dimarts, dia 8 de novembre, els nens i nenes de 1r A i 1r B van anar a la Biblioteca de Lloreda.

La bibliotecària (Yolanda) ens va explicar com funciona la biblioteca, les normes que tenen, les diferents seccions que té . Els va agradar sobretot la secció infantil però també van descobrir llibres per més grans que també els podien interessar.

Animem a totes les famílies que encara no ho tenen a que feu el carnet de biblioteca als vostres fills i així podran gaudir de llibres, revistes,  CD,s, etc,de manera gratuïta a casa. I també és un bon espai d’ estudi i per fer deures.

Després de fer la visita a la Biblioteca van jugar al Parc Nou de Lloreda on van gaudir d’ allò més!

Fins aviat!

[youtube width=”853″ height=”480″]https://youtu.be/U4DLakSXimw[/youtube]

MEDI PROJECTE L’ESCOLA

Hem conegut els diferents espais de la nova escola, com ara el menjador, les diferents aules i com poder accedir a cada un d’ells. En petits grups hem treballat cooperativament i hem vist per a què serveixen.

Hem descobert plegats que és més gran que quan estavem a infantil i al pati hi ha moltes activitats per a fer, hi ha un rocòdrom, pistes de bàsquet i de futbol i també un sorral.

Hem après com funciona el reciclatge que fem a l’aula i a l’escola, i hem gaudit molt!

Fins ben aviat !

[youtube width=”853″ height=”480″]https://youtu.be/K0isQMTPEMQ[/youtube]

RACONS PRIMER

Aquest curs hem començat a treballar de manera autònoma per racons. Ens està costant una mica però a poc a poc anem aprenent i agafant el ritme.
Treballem sumes i la lògica a l’àrea de matemàtiques, treballem el grafisme en lletra lligada a l’àrea de català, i practiquem la psicomotricitat fina amb la plastilina i el retallat a l’àrea de plàstica.
Tot això ho realitzem en petit grup, com a màxim 5 alumnes.

FEM DE PAGESOS!!

Enguany els nens i nenes de 1r encetem el treball i seguiment de l’ hort a l’ escola. Estem molt contents perquè ens agrada molt fer activitats també fora de l’ aula. A més a més, estem desitjant veure com aniran creixent els nostres enciams, les nostres escaroles, pèsols, remolatxes, etc…
Esperem tenir sort i que tot el que hem sembrat i plantat creixi fort i puguem collir-lo quan sigui el moment. Nosaltres tindrem molta cura perquè així sigui.

Fins aviat!!