Tot el cicle (curs 15-16)

PROJECTE DE FRUITA

Com ja sabeu, des de fa uns anys l’escola participa en un Programa de Consum de Fruita. Aquest curs apart de menjar fruita tres cops al mes, els alumnes de Cicle Inicial hem gaudit d’una doble activitat dinamitzada i portada a terme per l’empresa AFRUCAT.

El passat dimarts, 24 de maig tots els alumnes del Cicle ens vam endinsar dins d’un iglú on van veure projectat un documental sobre la fruita. El format era tridimensional i simulava la cúpula d’un planetari. Aquesta activitat es va portar a terme al gimnàs de l’IES Pau Casals.

Ja dintre de les aules vam realitzar per parelles una activitat en tablets. Es tractava d’una aplicació que registrava els nostres hàbits alimentaris i esportius. També ens feia preguntes relacionades amb el consum de fruites i verdures. Va ser una jornada molt divertida i enriquidora.

“The little red”

El passat dimarts, 17 de maig, els nens i nenes del Cicle Inicial van anar al Círcol Catòlic a veure una obra en anglès titulada The little red. En aquesta representació, hi havia una caputxeta molt especial, rebel i divertida.
Uns quants nens i nenes de 1r i 2n van pujar a l’ escenari i va ser molt emocionant.
També van cantar cançons i van riure molt!!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cC9R0xLHvEA[/youtube]

Sortida Aventurina (taller de vidre)

Els nens i nenes del cicle inicial vam fer el passat dilluns, 2 de maig, una sortida a l’ Ametlla del Vallès per realitzar un taller de vidre a Cal Fusteret.
El dia va ser fantàstic en la seva totalitat. Vam tenir molt bon temps i això ens va permetre de gaudir de l’ entorn.
Primer van esmorzar i, després, dividits per classes van fer 4 activitats diferents ( trencar vidres en petits trossets, veure uns vídeos sobre reciclatge, treballar el reciclatge del vidre amb uns contenidors molt macos i, finalment, vam decorar un platet de vidre amb pedretes i pintura) També van dinar, és clar, i van fer jocs amb anelles, bitlles, recipients de vidre així com córrer i saltar a la gespa.
En definitiva, com sempre fem quan som tots junts vam gaudir de l’ experiència de relacionar-nos de manera lúdica sense oblidar-nos d’ aprendre coses noves.
Aquí us deixem una mostra del que van fer amb unes quantes fotos.
Fins aviat!

CONTES DE L’IES PAU CASALS

El passat divendres, 15 d’abril el Cicle Inicial vam rebre la visita dels alumnes de l’Aula d’Acollida de l’IES Pau Casals.

Aquests alumnes ens van explicar tres contes dels seus països de procedència.

– El corb espavilat (conte popular xinès).
– Joha i els cinc rucs (conte popular marroquí) i,
– Sima Guang (conte popular xinès).

A l’acabar l’explicació del conte vam poder preguntar els nostres dubtes i comprovar que havíem entès correctament tota la història.

Moltes gràcies a l’IES Pau Casals, als seus mestres i als seus alumnes per comptar amb nosaltres per aquesta experiència. Esperem poder repetir el curs vinent. Fins aviat!

Sortida al Turó del Caritg

El segon trimestre d’aquest curs el vam acabar amb una sortida per conèixer el nostre barri. Tots els alumnes del cicle inicial vam anar a visitar el Turó del Caritg i els voltants de l’escola.
Va ser una sortida diferent i engrescadora perquè els alumnes de primer anaven de parella amb un alumne de segon. Ens vam poder conèixer millor i compartir noves experiències.

A L’ESCOLA TAMBÉ JUGUEM

A l’escola anem a aprendre moltes coses, però també és veritat que al cicle inicial ens ho passem molt bé fent activitats diferents. Una de les que més ens agraden és jugar amb jocs i joguines; i encara més, si ho fem tot el cicle junt!!!

DECORACIÓ PREHISTÒRIA

Durant aquest trimestre els nens i nenes del cicle inicial han treballat de manera plàstica continguts de la prehistòria. Hem fet pintures rupestres utilitzant diferents materials com pintura de dits, Ceres, colorants alimentaris… Aquí podeu observar el que han gaudit els alumnes fent aquesta feina.

PROJECTE al cicle inicial:
La prehistòria

Benvolgudes famílies! Us volem informar que tot just acabem d’escollir el nostre projecte del curs.
Ens endinsem en la prehistòria per conèixer quelcom de la vida dels animals d’aquella època, així com dels individus que hi habitaven el món, i aprendrem la forma de vida prehistòrica, les seves costums, l’alimentació, la caça, la pintura rupestre…
Convertirem la nostra aula i els passadissos en una cova i retrocedirem en la nostra màquina del temps milers i milers d’anys.
Aquest projecte ens il•lusiona i agrada molt, i desitgem que tant els pares com els vostres fills gaudeixin de la nostra història.

 

Sin títuloPer a què els vostres fills puguin anant endinsant-se en aquest tema, us volem deixar una sèrie de material que podeu anar treballant amb ells en cadascun dels temes que anirem treballant. Des de l’equip de mestres del cicle inicial, us volem agrair la vostra col•laboració i participació.
Els temes que treballarem en aquest projecte són els següents:
1) Origen de la vida, (Érase una vez el hombre: origen de la vida)

Érase una vez el hombre: nace la Tierra

2) Els primers éssers vius.
3) Època dels dinosaures

4) Època dels mamífers.
5) La prehistòria i les seves etapes: Paleolític, Neolític i l’Edat dels Metalls.

Captura
Captura
Captura

Captura

Captura

Captura


Captura

També us volem deixar una sèrie de jocs per continuar gaudint de la prehistòria:

Captura

Captura

SORTIDA ESCOLA DE NATURA

El passat 19 d’octubre, els alumnes de 1r A i 2n A, vam anar d’excursió a l’ Escola de Natura de Badalona.
Els nens de primer vam realitzar una passejada pel bosc on vam veure la diferència entre arbre, arbust i herba. També vam anar trobant diferents animals i vam aprendre que mengen cada un d’ells. Al final vam realitzar una cadena alimentària.
Els nens de segon van realitzar un taller de melmelada. En aquest vam descobrir quins eren els ingredients necessaris per la seva elaboració. Vam aprendre a fer-la. Vam pelar i tallar la fruita. Al final ens va quedar boníssima.
També vam realitzar un dibuix al natural del paisatge de la masia de “Can Miravitges”.
Tothom s’ho va passar molt bé !!!!!

El dijous, 5 de novembre els alumnes de 1B i de 2B vam anar d’excursió a l’Escola de la Natura.
Els alumnes de primer, després d’escoltar el conte dels follets que vivien al bosc de Miravitges, vam anar al bosc per conèixer les diferències que hi ha entre un arbre, un arbust i una herba.
Després vam continuar amb un passeig on ens anavem trobant i agafant tots els animals que vivien en aquest meravellós bosc per aprendre què menjava cadascú.

Els alumnes de segon vam fer un Taller de Melmelada amb fruites de la tardor. En total vam fer tres melmelades diferents: de poma, de taronja i de pruna.
Ataviats amb els nostres davantals ens vam transformar per uns moments en Marters Chefs professionals. L’Edith ens va ensenyar tots els misteris per preparar una melmelada deliciosa.

Després de dinar vam jugar plegats a tota mena de jocs: a fet i amagat, a pilla pilla, a 1, 2, 3 pica paret, etc.
Ens ho vam passar d’allò més bé. Vam arribar exhausts i rebentats.
Però ja tenim ganes de repetir. Quan serà la propera?

Els alumnes de Cicle Inicial estem preparant una decoració pel passadís molt tardorenca. Mussols, carbasses, pomes i aglans amb diferents tècniques i procediments. El millor de tot és que estem fent figures tridimensionals que de bon grat us sorprendran quan passeu pel passadís dels vostres fills o filles.
També podreu gaudir amb el nostre racó de tardor: tota una mostra d’allò més típic d’aquesta estació.
Ja veureu…