1r (curs 15-16)

MINIOLIMPIADES 2016

El passat 15 de juny els alumnes de primer vam anar al pavelló de Montigalà a realitzar unes miniolimpíades. Van estar dirigides per alumnes del cicle superior de l’escola Montigalà.

Tots els participants van gaudir d’un matí d’activitats esportives molt divertides i entretingudes.

Centre de dia Amiba

Durant aquest tercer trimestre els alumnes de primer han anat a visitar i participar en les activitats realitzades al Centre de Dia Amiba.
Conjuntament, nens i avis, van realitzar una sessió d’activitat física. Tots s’ho van passar molt bé. Cada un va anar aportant diferents activitats per fer.
També van pintar dibuixos amb els avis, que després van regalar als nens.
Va ser una experiència molt positiva per tothom, els nostres nens van gaudir molt d’aquells moments.
Per acabar el matí vam anar a jugar al Parc de les Muntanyetes.

SORTIDA AL MERCAT DE STA.COLOMA

El passat 20 d’abril vam anar a visitar i a comprar al mercat de Sta. Coloma. Vam sortir de l’escola organitzats en quatre grups, barrejant les dues classes de primer.
Quan vam arribar vam fer una volta tots junts i en acabar, vam separar-nos per fer cada grup la nostra llista de la compra.
Cada grup va anar pel mercat comprant els productes que havíem escollit. Va ser una experiència molt divertida i entretinguda, on tots vam col.laborar i participar.
A la tarda, ja a l’escola, vam poder tastar tots aquests productes. N’hi havia molts de nous i ens vam adonar que estaven boníssims!!!!
Volem tornar a anar al mercat.

Padrins de lectura

Després de les vacances de Pasqua, els padrins van arribar a buscar als seus fillols amb un ou de PASQUA.
Va ser una matí molt divertit i dolç. Tots es van llepar els dits, van compartir experiències de les vacances i per finalitzar van llegir una estoneta.
Moltes gràcies als padrins de cinquè!!!!

RACONS NOUS

Aquest trimestre hem incorporat nous racons de lògica i psicomotricitat fina a primer. Hem començat a treballar el tangram de manera molt fàcil i ens està agradant molt.
També treballem la lògica i l’observació mitjançant diferents dibuixos.
Hem incorporat la psicomotricitat fina a través de retallar dibuixos diferents.

EXPERIMENTS AMB CARGOLS

Avui hem fet l’observació dels cargols a l’àrea de medi natural. Hem pogut estudiar les seves parts i el que mengen. Molts de nosaltres no havíem tocat ni vist un cargol tant aprop.
L’experiència va ser positiva i molt divertida.

MARE IKER i MARC

Aquest trimestre va venir la mare del Marc i de l’Iker de 1rA a explicar-nos endevinalles i a llegir-nos el conte del Pinotxo.
Va ser una estona molt divertida i entretinguda per tots nosaltres. Els agraïm molt la seva col.laboració

MARES I PARE DE 1RB

Aquest trimestre ens ha vingut a explicat contes el pare de l’Ariadna i les mares del Sergio, l’Itzan i la Safi.
Els agraïm molt la seva col•laboració.

TREBALLANT MANIPULATIVAMENT LES DESENES

Hem començat a treballar el concepte de desenes i unitats. Crèiem que era molt difícil, però quan ens hem posat a jugar manipulativament amb les desenes i unitats ho hem entès molt bé!!!

PINTEM AMB ELS PADRINS LECTORS

Per la jornada de portes obertes de l’escola, hem continuat decorant la nostra escola. Com que estem treballant el projecte de la prehistòria, hem fet pintures rupestres per tota l’escola en col.laboració amb els nostres estimats padrins lectors.
Ens ho hem passat d’allò més bé!!!

CONSTRUINT LA NOSTRA GERRA

Igual que van fer els nostres avantpassats, hem construit la nostra gerra prehistòrica. Enlloc de fer servir fang, hem utilitzat plastilina de diferents colors estirada amb els dits.
Un cop vernissada i retallada ha quedat molt “xula”.

THE CROODS

Ens agrada tant el tema de la prehistòria, que fins i tot estem veient una pel.lícula tots dos primers junts. La peli és “The Croods” i ens hem divertit molt.

COLORS PRIMARIS I SECUNDARIS

Hem treballat els colors primaris i quins colors surten si els barregem. Per això hem pintat una roda de colors amb bastonets. Aquí podeu veure tot el procés i com ha quedat. Esperem que us agradi.

MÉS PARES VENEN A LLEGIR CONTES

Estem de sort aquest curs, doncs moltes “mamás” i també ja algun “papá” vénen a explicar-nos o llegir-nos contes.
Ens agrada moltíssim!! I estem desitjant que torneu a animar-vos i a visitar-nos.
Moltes gràcies a tots aquells que col.laboren amb nosaltres i ens dediquen una estoneta del seu temps.

Sortida a la biblioteca de Lloreda i al parc de Lloreda

El passat 16 de febrer els alumnes de primer vam anar de sortida, a visitar la biblioteca de Lloreda i també a passar una bona estona jugant al parc de Lloreda.
La visita a la biblioteca va consistir en una explicació del que és i com funciona aquesta. Al final de tot, els nen van poder gaudir d’una estona de lectura individual.
Animem a tots els pares a que vagin i facin als seus fills el carnet d’aquesta. Podran agafar diferents llibres i materials de manera gratuïta.
L’estada al parc de Lloreda va ser fantàstica, temps per gaudir, compartir i disfrutar amb els companys. Alhora vam conèixer diferents carrers i places del barri de Lloreda.

ENDEVINÒMETRE

Aquest curs hem començat una activitat nova que es diu endevinòmetre. Consisteix en anar endevinant correctament les diferents endevinalles que els proposem al llarg del curs.
A través del mural penjat a les classes, els alumnes poden anar veient el nombre d’encerts que van aconseguint.
Cada endevinalla encertada té un simbòlic premi.

CONCERT DE NADAL
Aquí teniu els vídeos del Concert de Nadal de 1r, per si algú no va poder venir o el vol tornar a veure. Us posem un vídeo amb les actuacions de 1r A i un altre amb les de 1r B. Esperem que us agradés el concert.
1r A

1r B

LECTURA PARES 1RA
Durant aquesta setmana hem tingut el plaer de rebre la visita de dues mares, que han vingut a explicar un conte a tots els alumnes de la classe.
Els contes que ens han explicat han estat ”Hansel i Gretel” i “La princesa dels dits màgics”.
Ha estat una estona molt divertida i tots hem estat molt atents .
Moltes gràcies per la vostra visita.

LECTURA DE CONTES

El passat 6 de novembre va venir a l’escola la mare d’un alumne de primer a llegir un conte durant la mitja hora de Lectura.
Va ser una experiència fantàstica. Tots els alumnes i la pròpia mare, van gaudir molt de l’experiència compartida de lectura.

Volem obrir la franja de lectura a totes les famílies dels nostres alumnes. Per això us convidem a participar, si us ve de gust, en aquesta nova proposta.
Si voleu participar contacteu amb la mestra tutora del vostre fill/a a través de l’agenda.

RACONS

Els dimarts a la tarda aprofitem per fer racons de lògica i raonament. Durant aquests inicis de curs els hem dedicat a treballar el memory, a trobar diferències, a fer puzzles i a relacionar paraules amb el seu dibuix.
Aquí us deixem unes fotos.

GOMETS

Una de les sessions de plàstica d’inici de curs l’hem dedicat a la seriació de gomets. Hem escollit els colors i les formes dels gomets que més ens han agradat i ha sortit uns dibuixos molts macos.
Aquí us deixem unes fotos.

DECORACIÓ TARDOR

Ha arribat la tardor i a treballar ens hem posat. Pintura, paper, taps i d’altres materials hem utilitzat per realitzar la decoració del nostre passadís.
Esperem que us agradi.

BALLANT

Les dues classes de primer ens ajuntem per assajar la dansa de La Castanyada. Ha estat una estona molt divertida i entretinguda.

LECTURA DE CONTES

El passat 14 d’octubre, va venir a l’escola, la mare d’un alumne de primer a llegir un conte durant la mitja hora de Lectura.
Va ser una experiència fantàstica. Tots els alumnes i la pròpia mare, van gaudir molt de l’experiència compartida de lectura.

Volem obrir la franja de lectura a totes les famílies dels nostres alumnes. Per això us convidem a participar, si us ve de gust, en aquesta nova proposta.
Si voleu participar contacteu amb la mestra tutora del vostre fill/a a través de l’agenda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *