Els dies 13 i 14 de març, 79 alumnes i 9 mestres vam anar de colònies a la bonica casa Ca Manxol, al poble de Rasquera (Ribera d’Ebre).
Quan vam baixar de l’autobús, ben carregats amb les motxilles, vam anar caminant fins la casa de colònies.
Allà vam esmorzar i ens vam instal·lar en les diferents habitacions.
Acompanyats pels monitors i la Remei Remeiera vam anar a visitar el poble de Rasquera. Hi vam veure l’església, amb una gran alzina que ens recorda els origens del nom de Rasquera (una carrasquera és un lloc amb moltes alzines carrasques). Vam veure l’escut del poble a la porta de l’ajuntament, carrers estrets, l’antiga presó…
Entre dijous i divendres vam participar en dos tallers molt interessants, divertits i diferents:
TALLER DE REBOSTERIA:
Vam visitar un forn tradicional (Can Benaiges) on vam veure i tastar les pastes típiques de la zona: mantecados, pastissets, capsetes….
Després vam tornar a Ca Manxol, on amb l’ajut de l’excel·lent cuinera vam aprendre a fer els mantecados que vam portar a casa, un cop cuits i embossats.A que estaven boníssims?
EL BOSC MEDITERRANI:
Vam començar amb una excursió pels boscos propers a Rasquera.
Quan vam tornar a la casa, vam fer dos tallers:
PUNT DE LLIBRE: Amb les fulles, flors i herbes recollides en l’excursió al bosc, vam elaborar un bonic punt de llibre.
FAUNA DEL BOSC MEDITERRANI: Gràcies a la gran varietat d’animals dissecats que hi ha a la casa, vam poder conèixer, observar i tocar molts dels animals que poblen els boscos mediterranis: esquirol, toixó, guineu, marta, mussol…
Al vespre vam jugar en el camp de futbol, parc infantil, taules de ping-pong… de què disposa la casa. Després de sopar, vam fer un joc de nit, amb les llanternes, estrelles brillants… i ens vam guanyar una piruleta!
Dormir en les lliteres, amb els amics i mestres és una de les coses més divertides i que ens feia més il·lusió de les colònies.
L’endemà al demantí vam preparar les maletes, després d’esmorzar vam fer el taller que no havíem fet el dia anterior.
La cuina de la casa era molt bona, natural i variada. Vam menjar força i bé. Els menús van ser:
DINAR DIJOUS: arròs amb tomàquet, llom a la planxa i taronja talladeta amb suc.
BERENAR: galetes amb xocolata
SOPAR: Sopes (qui menja sopes… se les pensa totes!) i peix arrebossat amb amanida. Per postres, iogurt.
ESMORZAR: Podíem triar d’un ampli assortiment: pa amb embotits, galetes, croissants, magdalenes, cereals, melmelades, sucs, llet…
DINAR DIVENDRES: macarrons exel·lents, llonganissa amb patates fregides i gelat de postres.
Abans de cada àpat ens rentàvem les mans, i els monitors ens ensenyaven una divertida cançó. Nosaltres mateixos paràvem i desparàvem la taula.
Aquí en teniu les fotos.
Quan ja tornàvem cap al Vendrell, vam poder veure la cosina de la Remei Remeiera, la senyoreta Pol·lució, a qui havíem ajudat a aprendre a respectar la natura.
Vam tornar ben contents i carregats, feliços pels dos dies passats junts i pel munt de coses que havíem fet.
Ja tenim ganes de tornar de colònies el curs vinent!