P4 (curs 15-16)

OBSERVACIÓ DE LA PERERA AL MAIG
DURANT AQUEST CURS HEM ANAT OBSERVANT EN LA PERERA DEL PATI EL PAS DE LES ESTACIONS. COM LES FULLES ES TORNAVEN MARRONS I GROGUES A LA TARDOR, COM QUEIEN I L’ARBRE ES QUEDAVA PELAT A L’HIVERN, I COM A LA PRIMAVERA TORNAVEN A BROTAR FULLES NOVES I VERDES.

EXCURSIÓ AL PARC DE LES MORISQUES
ELS CAVALLERS I LES BRUIXES I BRUIXOTS, HEM ANAT D’EXCURSIÓ AL PARC DE LES MORISQUES, A ST.QUIRZE DEL VALLÈS. HEM FET ACTIVITATS SOBRE EL FAMÓS ARQUITECTE GAUDÍ. A L’ESCOLA PORTÀVEM JA SETMANES TREBALLANT SOBRE AQUEST TEMA, I JA CONEIXÍEM ALGUNES DE LES SEVES OBRES, COM LA SAGRADA FAMÍLIA, EL PARC GÜELL, LA PEDRERA…
ENS HEM DIVERTIT MOLT!

ELS CAVALLERS I LES BRUIXES I ELS BRUIXOTS HEM FET AQUESTS DIBUIXOS DE MANERA COOPERATIVA.
EN GRUPS DE DOS O TRES, I PER TORNS, HAVÍEM DE LLEGIR PARAULES DE LES PARTS DEL COS.
ENTRE TOTS HEM ANAT DIBUIXANT UN NEN O UNA NENA, I AQUEST ÉS EL RESULTAT.
ENS HA AGRADAT MOLT TREBALLAR D’AQUESTA MANERA.

ESCOLA VERDA
COM JA SABEU MOLTS DE VOSALTRES SOM ESCOLA VERDA! ESTEM APRENENT A RECICLAR,I A FER COSES PER TENIR CURA DEL NOSTRE PLANETA. HEM APRÈS QUE CAL APAGAR ELS LLUMS, TANCAR BÉ LES AIXETES O DONAR LA ROBA QUE ENS HA QUEDAT PETITA.

RACONS
DES DE FA UNES SETMANES HEM COMENÇAT A FER RACONS TRES DIES PER SETMANA. HI HA SIS RACONS PER ESCOLLIR. FEM PLASTILINA, PINTURA, COLLAGE, TAMPONS, GRAFISME…, TAMBÉ RETALLEM, PUNXEM, JUGUEM AL MEMORI, A METGES, A LA CUINETA!!!
ENS DIVERTIM MENTRE APRENEM TOTS JUNTS.

ELS REIS HAN PASSAT PER LA CALSSE DELS CAVALLERS
ELS REIS HAN PASSAT PER LA NOSTRA CLASSE, ENS HAN DEIXAT UN TREN DE FUSTA MOLT BONIC I LA CASETA DE PLAYMOBIL!!!. NOSALTRES TAMBÉ HEM PORTAT UNA JOGUINA DE CASA, I HEM COMPARTIT DURANT TOTA LA TARDA AMB ELS COMPANYS.

LA PERERA A L’HIVERN
LA PERERA DE L’ESCOLA HA NOTAT L’ARRIBADA DE L’HIVERN. LES SEVES BRANQUES JA NO TENEN CAP FULLA, I ARA REPOSARÀ UNS MESOS FINS L’ARRIBADA DE LA PRIMAVERA, QUAN LI TORNARAN A BROSTAR LES FULLES NOVES I VERDES. NOSALTRES L’HEM OBSERVAT MOLT BÉ PER A PODER-LA DIBUIXAR.

COMIAT DE TARDOR
LA TARDOR JA ACABA I AVIAT ARRIBARÀ L’HIVERN. HEM ANAT AL PATI A JUGAR AMB LES FULLES DE TARDOR, LES HEM OLORAT, TREPITJAT, FET VOLAR…

DIBUIXEM LA PERERA
LA PERERA HA COMENÇAT A CANVIAR EL COLOR DE LES SEVES FULLES, I NOSALTRES L’HEM ANAT A DIBUIXAR I A OBSERVAR.

L’AUDITORI. TUBS I TUBES
TORNEM A SORTIR DE L’ESCOLA. AQUESTA VEGADA PER ANAR A GAUDIR DE L’ESPECTACLE TUBS I TUBES A L’AUDITORI. ELS MÚSICS HAN TOCAT DIVERSOS INSTRUMENTS DE VENT, QUE NOSALTRES HEM ACOMPANYAT PICANT DE MANS I CANTANT LES CANÇONS QUE HAVÍEM APRÈS A L’ESCOLA.

EXCURSIÓ AL CASTELL DE CAN JALPÍ
ELS CAVALLERS I LES BRUIXES I ELS BRUIXOTS HEM ANAT D’EXCURSIÓ AL CASTELL DE CAN JALPÍ A ARENYS DE MUNT. HEM PASSAT UNES PROVES MOLT DIVERTIDES QUE ENS HAN CONVERTIT EN CAVALLERS, BUFONS, REIS I REINES I BRUIXES I BRUIXOTS. TAMBÉ HEM JUGAT EN UN PARC MOLT GRAN I BONIC. ENS HO HEM PASSAT MOOOOLT BÉ!. MIREU QUANTES COSES HEM FET!


LA CLASSE DELS CAVALLERS

ELS CAVALLERS, AMB EL TREBALL DEL PROJECTE DEL NOM DE LA CLASSE, HEM FET UNA SESSIÓ DE CINE. HEM VIST LA PEL·LÍCULA ENREDADOS, I HEM CONVIDAT LES BRUIXES I ELS BRUIXOTS A LA NOSTRA CLASSE PER A COMPARTIR UNA ESTONA JUNTS. FINS I TOT TENÍEM CRISPETES!!!

AVUI ENS HEM TORNAT A TROBAR CAVALLERS I BRUIXES I BRUIXOTS PER ANAR A VEURE LA PERERA QUE HI HA A L’HORT DE PRIMÀRIA. HEM OBSERVAT COM ÉS AQUEST ARBRE, COM ÉS EL SEU TRONC, LES SEVES FULLES…I HEM VIST QUE JA LI COMENCEN A CANVIAR DE COLOR, I ALGUNES, MARRONS I BEN SEQUES, CAUEN DE L’ARBRE.
AL LLARG DEL CURS ANIREM PUJANT A OBSERVAR-LA EN DIFERENTS MOMENTS, PER COMPROVAR EL PAS DEL TEMPS I DE LES ESTACIONS.

HA ARRIBAT LA TARDOR, I ELS CAVALLERS I LES BRUIXES I BRUIXOTS HEM TASTAT FRUITS TÍPICS DE LA TARDOR: AVELLANES, NOUS, MAGRANA, FIGUES…
HEM VIST QUE ALGUNS SÓN TOUS I ELS PODEM TALLAR AMB UN GANIVET, I QUE D’ALTRES SÓN TAN DURS QUE ELS HEM DE PICAR AMB UNA PEDRA PER A PODER-LOS OBRIR.
N’HI HA DE COLOR GROC, TARONJA, VERMELL…, N’HI HA DE DOLÇOS I D’ÀCIDS, N’HI HA QUE ENS AGRADEN I N’HI HA QUE NO.