
Radicals lliures netralitzats
Hi ha aliments que permeten endarrerir l’aparició d’arrugues?
Tots sabem que la pell és un òrgan molt gran que està exposat a les agressions climatològiques externes com el vent, el sol… A més a més, a l’atmosfera hi ha una gran quantitat d’oxigen que òbviament necessitem per a viure però, no obstant això, afavoreix que dins el nostre cos es creïn els radicals lliures. Aquests, no són res més que molècules químiques inestables que originen una sèrie de reaccions en cadena dins les nostres cèl·lules, on provoquen inestabilitat, deteriorament i envelliment del nostre metabolisme, és a dir, són els responsables que apareguin les maleïdes arrugues. Tanmateix, un estudi dut a terme per un investigador australià, el Doctor Mark L. Wahlqvist de la Universitat de Monash de Melbourne, va verificar que certs aliments amb un gran contingut de vitamines, carotenoides, i altres antioxidants ajuden a neutralitzar els radicals lliures. Exemples d’aliments on trobem la presència d’antioxidants són entre altres: espinacs, olives, cireres, raïm, té, pomes, ous, taronges, llimones, etc.