JORNADA DE MÚSICA DE LES CORTS

Com cada any, participem a la Jornada de Música de les Corts en la qual ens trobem l’alumnat de 6è de primària i el de 1r d’ESO de tot el nostre barri.

Per veure més informació i poder escoltar les bases musicals de les cançons que intepretarem, podeu obrir l’enllaç del Centre de Recursos Pedagògics de les Corts:

http://www.xtec.net/crp-lescorts/web-crp/dinamitzacio/acti0809/111inde.htm

Departament de Música

Realitza el teu projecte sonor amb l’ajuda de sons de Barcelona

L’objectiu d’aquesta convocatòria és activar, promoure i donar suport als treballs relacionats amb l’àmbit sonor de la ciutat de Barcelona i està dirigida a totes aquelles persones interessades a donar a conèixer els seus projectes.

Envia la teva proposta abans del 27 d’Abril a sonsdebarcelona@freesound.org

Consulta les bases a:

http://barcelona.freesound.org/blog/realitza-el-teu-projecte-sonor/

L’enllaç per a tenir més informació és:

http://barcelona.freesound.org/blog/sites/default/files/docs/bases_rules_projectessonors_0.pdf

El Grup de Recerca en Tecnologia Musical (MTG) de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona va engegar durant el 2008 el projecte Sons de Barcelona per tal de posar a la disposició de tothom una base de sons de la ciutat creada de manera col·laborativa amb les aportacions dels mateixos ciutadans i integrada en el projecte internacional freesound.org, també del MTG. Es tracta de sons d’entorns acústics de Barcelona o bé sons generats de maneres diverses pels usuaris, publicats sota la llicència Creative Commons (i per tant poden ser reutilizats lliurement). L’equip de Sons de Barcelona realitza tallers adreçats a diferents col·lectius per tal de difondre l’ús de les tecnologies, ensenyar a aprofitar-ne les seves possibilitats i despertar un interés pel treball amb els sons.

Tallers d’informàtica a CaixaForum

El dimarts 17 de març els alumnes de 4t d’ESO que cursen Informàtica van fer el taller Mons en Xarxa organitzat per la Fundació CaixaForum.

A l’enllaç podeu veure entre d’altres els seus treballs: Enllaç.

Heu de seleccionar una habitació. A cadascuna hi ha un enllaç per veure la feina feta a cada taller (hi ha quatre tallers).

Pla Català d’Esport a l’Escola

Aquest any, per augmentar les activitats esportives en el nostre centre, ens hem inscrit en el Pla Català d’Esport a l’Escola, que depèn del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona.

La nostra participació té com a objecte bàsic el foment, l’organització, la coordinació i la pràctica de l’activitat física i esportiva en el centre docent, tant dins com fora de l’horari lectiu, tot potenciant la dimensió educativa de l’esport, com també, tenint en compte els projectes educatius d’aquest centre docent en les activitats que dugui a terme el Consell d’Esport Escolar.

Tindrà com a objecte la pràctica de l’esport o esports següents: Futbol-sala i Bàsquetbol, així com les activitats físic esportives contemplades en el projecte educatiu del centre al qual es vincula, així com la presentació i ensenyament d’esports minoritaris com el KORFBAL o l’ESGRIMA.

És el nostre primer any i, com tots els començaments, sempre és més complicat. No obstant, el nostre compromís en aquest primer curs (dacord amb la Cap de Programes de l’Esport de Barcelona, Sònia Sánchez) és la creació de l’Associació Esportiva IES Les Corts, formada per representants de l’AMPA (la presidenta de l’Associació serà Mercè Giralt, que forma part de l’AMPA de les Corts), representants de professors i d’alumnes.

Hem vist moltes possibilitats. A part de fomentar l’esport com hem dit, es pot facilitar als alumnes que estiguin interessats la titolació de monitor d’esplai (oficial), arbitre o monitor dels esports que puguin estar interessats, ja que es fan cursets al llarg de l’any.

També, des de l’assignatura d’Educació Física, amb el material que cedeixen en prèstec i monitor que cediesen, poden introduir els esports minoritaris que abans hem comentat.

Nosaltres hem contribuit cedint el nostre centre per fer cursets d’àrbitres de básquet; per Nadal, amb la finalitat de fomentar aquests esports, vam organitzar un partit de Korfbal entre els professors i els alumnes de 2n de Batxillerat; també vam participar en l’organització de la cursa popular que va tenir lloc a la Maternitat (18 de gener 2009). També, durant la setmana abans de les festes de Nadal, vam organitzar uns tallers entre els alumnes del menjador per donar a conèixer alguns d’aquests esports, així com Capoeira, hip-hop o malabars.

Enquesta utilització de la Wii

La Universitat de Girona està fent un estudi sobre els videojocs i les seves possibilitats educatives. Estan recollint dades sobre l’ús de la consola de videojocs Nintendo Wii a través d’una enquesta. Per accedir a aquesta enquesta fes clic a ENQUESTA.

Gràcies per la col·laboració.