Sílvia Espinach García

Carpe diem?

phot03702

Què significa realment “viure el moment”? Vol dir gastar el temps en coses “sense importància”? No, vol dir gaudir-les. Tot i que sembli que l’amistat, els records, la cultura, la bellesa, les aficions, les creences o els diners siguin bajanades, no ho són, ja que omplen el nostre dia a dia i fan que el visquem amb somnis i il·lusions sobre altres “minúcies” aparentment poc importants.

Si partim d’aquesta base, fer filosofia no té sentit. No té sentit ja que encaparrar-nos en com som i per què, en com funcionen les coses i en el veritable sentit de la vida, no ens deixa gaudir de l’instant. Però, sense totes aquestes preguntes i inquietuds que ens hem anat formulant al llarg de la història, viuríem com vivim ara?

Llavors es tracta de buscar l’equilibri. L’equilibri entre allò que ens omple i allò que és realment important. De totes maneres, si algú ens contestes tots aquests dubtes, què seria de nosaltres? Seríem feliços? O no canviaríem res ja que la felicitat la trobem quan dediquem el nostre temps en allò aparentment menys important?

Moltes vegades ens queixem perquè aquest dia a dia ens porta a situacions d’estrès o patiment. Ens porta a mil errors que amb el temps es transformen en res. Aquestes situacions no ens deixen gaudir, per tant, no ens deixen viure el moment. On és l’autèntic error?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *