Oriol Ramis

El mal és un tret humà?

Nosaltres donem per suposat que la maldat existeix, ja sigui en certs caràcters o comportaments, coses que no ens semblen ètiques, potser injustes, fins i tot despreciables.

La veritat, el mal no existeix, només ha estat una invenció de l’home per justificar esdeveniments. Mai veurem a un animal com a malvat per a devorar a un altre, ni per barallar-se o per caçar-ne un altre simplement per plaer. En el cas dels animals ho anomenem selecció natural, per qué amb els homes és simplement maldat? Per qué nosaltres també som homes, i per això creiem que tenim el poder de decidir sobre els altres homes i les seves ideologies.

El mal no existeix, de la mateixa forma el bé tampoc, només existeix el poder i la llibertat i com decideix utilitzar-lo cada persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *