Crònica de la trobada amb mediadors d’altres centres

CRÒNICA DE LA TROBADA DE MEDIADORS DEL 7 DE MAIG DE 2008-05-21

Nosaltres, alumnes de l’IES Bellvitge i mediadors, vam anar a passar un matí al parc de Can Buxeres, en una Trobada de Mediadors de 9 instituts.

Ens van convocar a diversos instituts per conèixer més gent i saber com duem a terme els casos de mediació que hi ha al nostre centre, com ens fem conèixer, etc.

L’organització va estar molt bé. El nostre institut s’encarregava de portar les cartolines de diferents colors, perquè la gent hi pogués posar el seu nom i el de l’institut del qual provenien. Altres centres portaven els imperdibles per enganxar-nos les cartolines a la roba.

A l’arribar al parc cada persona havia de saber a quin color pertanyia i agafar una cartolina del seu color i posar el nom i institut. Després, com que hi havia molts centres, ens van posar barrejats en diferents grups per conèixer-nos entre tots. Vam fer un joc que consistia a posar-nos en dos cercles, un dins i l’altre fora, i havies de parlar una estona amb la persona que tenies davant i després en un paper escriure el que pensaves a simple vista d’ella. Però havien de ser coses bones!

A l’acabar aquest joc, vam poder esmorzar i després cada institut havia de portar preparat un joc però havien de ser jocs que ens fessin pensar i reflexionar sobre la importància de la col•laboració en grup i respectar els altres. Cada 10 o 15 minuts cada grup canviava d’activitat.

Quan les activitats es van donar per acabades, ens vam dirigir tots els centres a la sala d’actes de l’institut Apel•les Mestres. Allà hi va haver una xerrada sobre en què consistia la mediació, els diferents casos que por haver-hi, etc.

A l’acabar la xerrada la trobada de mediadors es va donar per finalitzada i cada centre es va acomiadar i se’n va anar.

En conjunt ens ho vam passar molt bé i van conèixer molta gent!

Esther Ordóñez