Sessió 22 i 23 literatura

26 d’abril i 3 de maig de 2022

-Iniciem la sessió recordant que l’últim dia vam veure la pel·lícula Farenheit i que seguidament en vam fer una reflexió. Vam veure la importància que tenen la cultura i la literatura. Per aquest motiu, aquest trimestre treballarem alguns dels autors més rellevants de la literatura anglesa  (Shakespeare, Dickens…) i també alguns de clàssics (Homer, Virgili…).

– Farem grups de dos alumnes. Cada grup haurà de buscar informació sobre un dels autors de la llista que trobareu a continuació i preparar una presentació per tal d’exposar-la a la resta de la classe.

Llista:

-Oscar Wilde

-Mark Twain

-Shakespeare

-Homer

-Virgili

-Sòfocles

-Lewis Carroll

-Charles Dickens

-Edgar Allan Poe

 

-Apartats que hi ha d’haver a la presentació:

 1. Portada (Títol del treball, membres del grup)
 2. Índex (Les parts del treball)
 3. Biografia de l’autor (Data i lloc de naixement i data i lloc de la mort, infantesa, adolescència, estudis, premis, etapa adulta…)
 4. Obres importants (a quin any es va publicar, explicar de què tracta cada obra, personatges destacats (protagonista i antagonista), quin és el missatge o el significat de l’obra…)
 5. Transcendència (per què és tan important aquest autor, per què et sembla que ha passat a la història, per què creus que són obres universals…)
 6. Curiositats: 
  1. Buscar si hi ha alguna pintura que il·lustri alguna de les obres que heu explicat.
  2. Buscar si l’autor té alguna frase mítica.
  3. Vídeos: buscar algun vídeo breu que parli sobre l’autor o alguna de les seves obres.
 7. Conclusions.