3r: Collim i plantem!

Els alumnes de 3r, juntament amb el director, han collit plantes de l’hortet: cebes, cols, bròcul, julivert i àpid.
Posteriorment han preparant la terra i han plantat plantes per a l’estiu: tomateres d’amanida i de conserva, aubergínia de dues classes i prementó de dues classes.
Finalment han regat els solcs de tot l’hort.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

5è: Jardí i collir!

Els alumnes de 5è han plantat al jardí d’entrada a l’escola i han abonat la jardinera, regant les plantes i netejant l’espai per a deixar-lo presentable per al dia de Sant Jordi.

Posteriorment han collit a l’hortet cols, bròcul, julivert, àpid i cebes.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

1er: Collim!

Aquest dimarts, dia 8 d’abril, els alumnes de Primer, acompanyats pel director, han collit en el nostre hortet ecològic.
En primer lloc han collit àpid, que han trossejat per fer bullits o brous. En segon lloc han collit tot l’enciam que quedava, de dos varietats “meravella” i “orella de burro”.
Posteriorment han collit julivert i bleda blanca i verda.
Els alumnes també han ajudat a recollir la resta de la collida i llençar-ho a la compostadora, que han remullat.
Finalment han regat tot l’hortet per torns, omplint els solcs d’aigua.

En les setmanes properes, els llocs que aniran quedant lliures en l’hortet, els aniran adobant amb les restes de la compostadora per plantar plantes d’estiu.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

5è: Collim de l’hortet!

Dimecres 26 de març, alguns alumnes de 5è, juntament amb el director, han collit a l’hortet de la nostra escola. Teníem els enciams prou grans, i també les bledes, el julivert i l’àpid, de manera que n’hem collit i hem regat l’hortet. A la classe, amb la tutora de 5è Rosmari, s’ha repartit la verdura collida.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

1r: Reguem, rasquem i replantem!

Els alumnes de 1er, amb el director Francesc, han regat l’hortet en què havíem plantat la setmana passada. Les plantes noves no han aguantat gaire bé i el fonoll estava molt sec i rostit per la manca d’aigua.
Han regat cada solc procurant omplir-lo bé i han regat les plantes aromàtiques noves, especialment l’espígol.
També han rascat les males herbes que hi havia al voltant de l’hortet, llançant-les a la compostadora.
Finalment han recalçat el fonoll que estava musti i han replantat un enciam que havia sortit entremig de les cols.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

3r: Plantem més plantes!

Alguns alumnes de tercer, acompanyats del director Francesc, han plantat plantes per acabar d’omplir l’hortet.
En primer lloc han plantat espígol (Lavanda) que és una planta aromàtica que permet evitar que algunes plagues d’insectes perjudiquin l’hortet. N’hem plantat un a la jardinera de cicle mitjà, que els propis alumnes cuidaran i dos més a l’hortet, un a cada costat i les hem regat.
Posteriorment hem fet uns solquets i hem plantat més plantes d’hivern: Bròcul, flor de col (coliflor), bleda roja i fonoll. Cada alumne ha plantat una planta i hem regat bé els solcs per a que puguin arrelar.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

3r: Rasquem i reguem

Alguns alumnes de 3r, acompanyats del practicant Jordi i del director Francesc, han fet, aquest dimecres, una mica de feina a l’hortet i a les jardineres.
En primer lloc, a les jardineres de la pèrgola d’entrada, on la setmana passada els de cinquè havien tirat compost de la compostadora, hem mesclat el compost amb la terra, arrabassant la capa superficial i mesclant-lo i desfent la terra.
En segon lloc hem regat a les jardineres i a l’hortet.
Per últim, hem mullat la compostadora i hem col·locat algun altre cd penjat d’una canya perquè hem vist que els pardalets piquen les bledes.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

5è: Preparem compostatge i reguem

Avui, els alumnes de 5è han preparat compostatge per adobar les jardineres de l’escola i l’hortet. En primer lloc hem mesclat dos sacs de sustrat natural amb marro de cafè, compostatge de la compostadora i fem de cavall. Posteriorment hem repartit aquest compostatge per les jardineres de l’escola i a les plantes de la consergeria. Posteriorment hem posat terra de l’hort i part de la mescla del compostatge a les restes de la compostadora i ho hem banyat per a que es produeixi el procés de descomposició natural. Hem posat una part de la mescla de compostatge a diverses parts de l’hortet i les hem mesclat amb la terra.
Finalment hem regat l’hortet i hem desat les eines.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

1er: Posem cd’s per espantar els moixonets!

Els alumnes de 1er, amb el director Francesc, hem vist que a l’hortet hi havia enciams picats pels moixonets. El director ens ha preguntat què podíem fer i alguns hem dit que hauríem de posar espantaocells. És bona idea, però de moment, per espantar-los fins que fem un espantaocells, hem posat uns pals amb cordetes i hem lligat uns cd’s que, en ser brillants i moure’s pel vent faran el mateix efecte. Els hem posat només a la zona dels enciams perquè són les plantes que més els agraden als moixonets.
El director també ens ha ensenyat com es llauren els solcs, amb l’aixolet per tal que no creixe l’herba i la terra no es quede massa dura.
Finalment hem regat tot l’hortet.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

5è: Reguem i vigilem les plantes

Aquesta setmana, en què l’hivern és viu (Perquè la Candelera riu!) però el dia es va allargant, les plantes van creixent cada cop més per tenir més hores de sol. Cal que reguem dos cops per setmana perquè les ventades de l’hivern solen assecar el terreny i escaldar les fulles de les plantes. Si reguem de forma continuada, el propi creixement de la planta la preservarà de morir d’una gelada o d’una ventada violenta.

Alguns alumnes de 5è, han ajudat a regar les plantes, mirant d’omplir en cura els solcs per tal que el terreny s’humitegi sense encrostonar-se, ja que si mullen la planta directament, produïm fang que, en assecar-se, tapa l’arrel de la planta i no li deixa arribar oxigen que també necessita.

Publicat dins de General | Deixa un comentari