Hem tret els moniatos

Entre alumnes de sisè i alumnes de P5 hem pogut treure els moniatos durant aquests dies de Castanyada.

A més a més vam aprofitar per poder fer recepta típica d’aquestes estacions panellets.

Clica imatge per poder veure les fotos.

 

 

 

p5

HEM PLANTAT PARRES

TOTS ELS NENS I NENES D’INFANTIL HEM PUJAT A L’HORT A PLANTAR PARRES. HEM POSAT FEM, COMPOST I AIGUA PERQUÈ ES FAGI BEN GRAN.
ESPEREM QUE EL CURS VINENT POGUEM VEURE ELS PRIMERS RAÏMS PENJANT DE LES SEVES BRANQUES.

Visita d’ATENDIS

Els nens i nenes de 2n hem estat preparant una visita guiada per l’hort. Hem explicat cadascuna de les plantes que tenim a l’hort; quan es planten, quines parts tenen, quan es recullen…

Finalment, per acabar la visita, hem plantat unes plantes de cogombres i unes plantes de pebrots verds.

Ha estat una experiència molt interessant.

Plantem arbres fruiters

Aquest dimecres dia 10 de febrer hem plantat arbres fruiters a l’hort. Els nens i nenes de CI hem plantat un llimoner, els de CM una pomera i els de CS un cirerer. Aviat començaran a sortir fulles noves. Això si, pels fruits ens haurem d’esperar uns mesos o inclús algun any. Mireu les fotografies.

 

Un nou curs a l’hort

Un cop començat el curs 2015-16 ja ens hem posat a treballar. Durant el mes de setembre hem preparat la terra i hem posat les fustes. Seguidament hem sembrat faves, pèsols i pastanagues (algunes a dintre de l’hivernacle.

Aquests últims dies del mes d’octubre hem estat plantant escaroles, enciams i porros. Seguirem treballant!!!

A l’hort ja ha arribat la primavera

Demà comença oficialment la primavera però a l’hort ja fa dies que ha començat!!! Les faves, les maduixes i els pèsols estan plens de flors i alguna beina i maduixa ja treu el cap, les pastanagues han crescut molt en pocs dies, ja hem plantat els primers tomàquets, hem sembrat les plantes aromàtiques, i el planter de l’hivernacle que fa unes setmanes que vam sembrar està sortint amb molta energia!!!

Si ho voler comprovar, mireu les fotografies que ha fet la Karoline de 6è!!!

Bona primavera a tothom!!!

Hem plantat patates

Els nens i nenes de sisè han plantat patates.

Primer hem parlat d’on procedeix la patata, com es planta, quin tipus de patates plantarem….

També hem fet un experiment amb la patata sobre la seva propietat conductora, utilitzant el makey makey.

Hem anat a l’hort i hem fet cavallons i hem posat les patates amb una separació d’un pam i a més els hi hem posat l’adob per que puguin sortir  molt maques, mireu com hem treballat clica aquÏ

Hem recollit gírgoles

Els nens i nenes de quart hem recollit les gírgoles de la soca que vam posar a l’hort. Però a més a més hem fet un taller de cuina i les hem fet per poder-nos-les menjar. Si voleu veure algunes fotografies aneu a l’apartat fotografies; les trobareu en el més de gener.

MONIATO

Segons la Wikipedia ;

El moniato, boniato, batata o patata de Màlaga (Ipomoea batatas) és una planta de la família de les convolvulaceae, conreada per la seva arrel tuberosa comestible. Originària de Llatinoamèrica, on fa part des de l’època precolombina de la dieta local, va arribar a Europa al segle XVI i s’ha difós àmpliament per tot el món.

La moniatera és una planta herbàcia perenne i enfiladissa. Té fulles disposades alternes de dues formes: en forma de cor i palmades. Cada flor té els pètals soldats (simpètala). L’arrel tuberosa és comestible amb un gust i color variable segons cadascuna de les varietats.

 

Des del Juny fins a l’octubre del 2014 hem plantat moniatos a l’hort de l’escola. Cuidats  pels alumnes de 6è i 5è

Durant la setmana de la castanyada hem tret els moniatos i aprofitar-los per poder elaborar  panellets amb alguns alumnes de 6è 5è i 4r .
>

Moniatos i Panellets

 

Hem sembrat bledes

LES BLEDES

La classe de 4t, el dimecres 1 d’octubre a les 4 de la tarda vam plantar bledes a l’hort de l’escola. Ho vam fer perquè ens agrada plantar i perquè ens tocava hort. Primerament vam fer un forat amb el plantador. Sequidament vam agafar les llavors i les vam posar al forat. Finalment ho vam tapar amb fem de cavall amb el rasclet i ho vam regar amb la regadora. I ara veurem com es fan de grans!!!

SABRIN de 4t

LES NOSTRES BLEDES

Dimecres 1 d’octubre per la tarda, els nens i nenes de 4t hem sembrat bledes a l’hort. Hem fet un forat al terra amb el plantador. Després hem agafat les llavors i les hem ficat a dins del forat. Hem tapat les llavors amb una pala i després les hem regat perquè creixin. Hem d’esperar a veure si crèixen i surten les fulles i per últim perquè el nostre hort sigui bonic.

QUETA  de 4t