Posem l’hort a punt!

Des del setembre, a les classes d’hora verda, ens hem dedicat, sobre tot, a cuidar del nostre hort. Primer vam haver de treure les males herbes que havien crescut durant l’estiu,  vam llaurar la terra i per últim, vam barrejar aquesta amb adob de Mas Suro. I ara ja tenim les primeres hortalisses i llavors plantades al nostre hort. Tenim escaroles, enciams, àpits, bròquils verds, alls tendres, rabanets i naps!

Mireu com treballem!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Aquest curs… més projecte rius!

Aquest curs també hem donat continuïtat al projecte rius. Un voluntariat que organitza l’Associació Hàbitats i que consisteix a apadrinar un tram de riu i analitzar la qualitat de l’aigua. L’escola té apadrinat un tram del Sot de la Noguerola i després d’analitzar la qualitat de l’aigua a partir de reactius químics i l’observació de la biodiversitat sabem que está molt poc contaminat.

Aquest curs hem realitzat un croquis on s’especifica la geologia i vegetació del tram apadrinat i estem elaborant un herbari de bosc de rivera.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’hort i el jardí es vesteixen de primavera!

Després d’un hivern en que només han sobreviscut les bledes i alguns enciams ha arribat la primavera i hem aprofitat per plantar moltes llavors i planter. Hem plantat rabanets, naps, enciams, cogombres, carbassons, pebroteres de diferents classes, tomateres, etc. Aquesta última setmana hem plantat les canyes perquè les tomateres es puguin enfilar i també hem plantat alguns porros.

Per una altre banda, cada setmana reguem les plantes del jardí i el porxo perquè comença a fer calor i les plantes necessiten refrescar-se.

A més a més, aprofitant que comença a haver-hi més ocells, hem fet unes menjadores- mussol perquè els ocells també es trobin a gust al pati de la nostra escola. Ja hem vist algún pardal menjant a les menjadores!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Esmorzem amanida amb enciams de l’hort!

Aquesta setmana hem pogut provar els enciams que han crescut durant l’hivern a l’hort de l’escola. Aquests enciams han sobreviscut a moltes gelades i creiem que és per això que els hem trobat tan bons! Mmmmm!

Vam arrencar els enciams de l’hort, vam tallar les arrels, vam netejar les fulles i les vam tallar. Vam afegir unes olives, uns talls de poma, oli i sal i … llestos! Tot a punt per esmorzar!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ja tenim l’hort a punt!

Aquest trimestre hem plantat enciams, xicoines, cols, cebes, bledes i rabanets al nostre hort.

A vegades ens ve a ajudar en Fermín l’Hortolà, un nou amic que sap molt bé com cuidar les plantes i que sempre ens porta alguna sorpresa molt especial!

També hem començat a fer servir el nostre nou hivernacle i hem aprofitat per endreçar el quartet d’eines, que falta li feia!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Arriba la primavera al jardí de l’escola!

Aquest any també hem plantat diferents tipus de bulbs al nostre jardí i al començament de la primavera han començat a sortir flors de tots colors: narcisos, tulipes, jacints… i a més a més hem plantat calèndules, margarides, petunies, verbenes, pensaments i algunes plantes aromàtiques com la maria lluïsa o la farigola llimonera.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ja tenim hivernacle!

Entre tots els alumnes hem muntat el nou hivernacle de l’escola. Aquest any volem fer el nostre propi planter i ja hem començat a treballar-hi.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Avui fem mercat!

Per fi hem pogut fer una petita collita dels enciams, xicoines, escaroles i alls tendres que vam plantar a principi de curs. Avui, hem fet mercat a la sortida de l’escola i ha estat tot un èxit!

Bon profit a tothom!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Fem la primera plantada

Ja hem plantat els primers enciams i calçots al nostre hort. Gràcies a en Jordi Vilaró per haver passat el moticultor i ajudar-nos amb les feines més feixugues de l’hort!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Benvinguts al bloc d’hora verda!

Aquest curs iniciem aquest nou bloc on podreu veure les activitats realitzades a les classes d’hora verda.

Esperem que us agradi molt!

Publicat dins de General | Deixa un comentari