Diversitats, informacions i diversions de la taula periòdica

L’altre dia vam començar a parlar sobre la història i l’estructura de la taula periòdica.

Us adjunte diversos enllaços sobre  diverses visions d’ella, tot i que com sempre el millor és anar a les fonts original… la IUPAC i la seua pàgina sobre la taula on trobareu la darrera versió acceptada i algunes precedents.

Teniu les versions de l’aulanet i l’edu365, la de la wikipèdia; en català també trobareu versions dinàmiques o un recull de la traducció a diverses llengües del nom de cada element. Aci i ací teniu als alumnes guanyadors d’un concurs de taules en línia.

A la xarxa també trobareu una versió animada amb exemples de cada element i altra també molt completa, o bé llistats de cada tipologia, o també podeu trobar anècdotes relacionades. Hi ha altra versió dinàmica on trobar ràpidament gran quantitat de dades relatives a cada element. També entrobareu d’altres curioses en aquest post de Reacciona.

[slideshare id=51928&doc=taula-peridica-9971]

Per acabar un parell de jocs, el Tetris periòdic i altre per comprovar el grau de coneixement que teniu de taula i les característiques dels seus components.

I una mica de música, us atreviu amb la segona cançò?  😉

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/1geccHiylcU" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/ssaUusY6hWM" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Published by

Màrius

Màrius

Professor de Ciències a Secundària, amb formació i deformació biològica. Treballe a l'Institut Santa Eulàlia de L'Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà