MOVIMENT OBRER

Tema: El  moviment obrer

Nois a continuació podeu veure una presentació especialment interessant ; aporta imatges de l’època :  Com es produeix el creixement de les ciutats (el nou urbanisme).Com vivien, vestien les diferents classes socials (Burgesia i proletariat).Ofereix caricatutes de l’època sobre les condicions a que estaven sotmesos els obrers,i per últim presenta bon seguit d’esquemes sobre el marxisme i un bon reportatge gràfic sobre la Comuna de París

[slideshare id=165897&doc=burguesia-y-movimiento-obrero-1195033364255527-5&w=425]

L’Espanya de FelipII

Aquí podreu veure un vídeo sobre L’Espanya de Felip II, sobretot a la seva política exterior. Presenta bons mapes per explicar les seves possessions (unió del tro hispànic amb el de Portugal) . També fa un repàs de tots els conflictes  que va tenir al llarg del seu regnat, amb Anglaterra , França, la rebel·lió de Flandes, l’enfrontament amb els turcs i les enormes despeses que tot així va comportar, i que varen ser causa directa de la crisi ecónomica que va viure la monarquia hispànica el S. XVII.

Video I Guerra Mundial

Aquest es un video molt interessant sobre una de les causes de la 1ª Guerra Mundial., fa referència a l’enterrament de l’hereu al tron austriac,el seu assassinat  és causa directe de l’esclat de la guerra.Podeu veure les multituds que van acompanyar el seu funeral; l’escenografia es prestava a buscar “responsables”.

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/ZVDUXPB_sTs" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Benvinguts fans de la història

Si t’agrada la història seràs afortunat, podràs compartir coneixements, anecdotes, curiositats, etc sobre aquells temes que mès t’agraden o pels quals sents curiositat. Si tens preguntes intentarem trobar-hi la resposta i si ets capaç  d’ “enganxar-te” a seguir com creix aquest bloc de ben segur que d’aqui a un cert temps seràs un “il.lustrat ” en moltes coses. No tinguis cap dubte la història et farà un xic més sabi. I recorda ja per sempre “el coneixement ens fa lliures” . Comprova-ho per tu mateix. Anims sigues un histofan !!