L’admissió de Palestina com a membre de ple dret de la UNESCO ha estat contestada per part dels EEUU i per part d’Israel:

ISRAEL
Israel accelera la construcció de 2.000 cases en territori ocupat en resposta a l’ingrés de Palestina a la Unesco
www.324.cat Redacció Actualitzat a les 22:57 h 01/11/2011
Ja hi ha resposta del govern israelià a l’ingrés de Palestina a la Unesco. En una reunió d’urgència, l’executiu de Benjamin Netanyahu ha decidit accelerar la construcció de 2.000 vivendes al voltant de Jerusalem Est.
A més, també es congelen temporalment les transferències de diners a l’Autoritat Nacional Palestina, i els pròxims dies hi podria haver novetats en la relació d’Israel amb la Unesco.

El govern hebreu ja va dir ahir que l’ingrés de Palestina a l’agència cultural de les Nacions Unides dificultaria la pau.

Per la banda palestina, un portaveu del president, Mahmud Abbas, ha indicat que amb decisions com aquesta Israel accelera la destrucció de qualsevol procés de pau.

EEUU
Els EUA retiren la seva contribució econòmica a la Unesco per l’admissió de Palestina
WWW.324.CAT 31/10/11

Els EUA deixaran de lliurar els fons que fins ara donaven a la Unesco després que aquesta agència de l’ONU per a l’educació i la cultura ha votat a favor d’acceptar Palestina com a membre de ple dret. La portaveu del Departament d’Estat, Victòria Nuland, ha explicat que l’admissió “de Palestina com a estat a la Unesco posa en marxa restriccions legislatives existents des de fa temps que obliguen els EUA a abstenir-se de fer contribucions” a aquesta organització. L’ambaixadora de Washington a l’ONU ha qualificat la decissió de “profundament perjudicial”, mentre que el portaveu de la Casa Blanca la considera “prematura” i contraproduent.