EL MOSQUIT TIGRE A L’ESCOLA

Aquest matí els alumnes de 5è, com cada any, hem pogut gaudir d’una xerrada molt interessant sobre el mosquit tigre.

Ens han explicat com és aquest insecte, de què s’alimenta, quin és el seu cicle vital i, el més important, ha estat que hem après on el podem trobar i com podem evitar que criï i ens piqui.

A més a més, ens han demanat un encàrrec: hem de descobrir si en algun lloc d’Amer hi ha mosquit tigre. Per fer-ho, ens han donat un kit científic a cadascú per tal de convertir-nos en investigadors per un dia. Quina emoció!

Ens ha agradat molt la xerrada d’avui i tenim moltes ganes de descobrir quines espècies de mosquit tenim al nostre entorn!

Moltes gràcies!

Alumnes de 5è

VISITA A UNA GURDWARA I A UNA MESQUITA

Aquest matí els alumnes de cicle superior que fan l’àrea de religió han tingut l’oportunitat d’anar a Santa Coloma de Farners a visitar una gurdwara i una mesquita juntament amb els alumnes de cicle superior de l’escola Sant Jordi de Bonmatí i de l’escola Pompeu Fabra d’Anglès.
A cadascun dels temples ens han explicat com és la seva religió, hem pogut veure com són per dins els edificis, hem pogut preguntar tot allò que hem volgut i finalment ens han preparat uns aperitius boníssims!
Ha estat una sortida molt interessant ja que hem après un munt de coses!
Moltes gràcies per deixar-nos visitar els vostres temples!
Alumnes de religió de CS

VISITA DE L’EULÀLIA CANAL

Els alumnes de 5è i 6è, aquest matí, hem tingut l’oportunitat de conèixer a l’autora del llibre, Un petó de mandarina, que hem llegit al llarg d’aquest curs.
Ens ha explicat quin és el procés que segueix per escriure un llibre i ens ha agradat molt saber quin fet la va motivar a escriure aquest llibre en qüestió. Després li hem pogut preguntar tot allò que hem volgut.
Finalment, ens ha signat tots els nostres llibres perquè en tinguem un bon record.
Ens ha agradat molt aquesta visita ja que hem gaudit molt llegint Un petó de mandarina.
Moltes gràcies Eulàlia!
Alumnes de cicle superior

TALLER D’EDUCACIÓ AMBIENTAL “EL RETORN DE LES LLÚDRIGUES”

Dimecres, dijous i divendres de la setmana passada els alumnes de 6è vam participar en una activitat d’educació ambiental molt interessant.
Al llarg d’aquests tres dies vam estar investigant juntament amb la Sònia, la formadora d’aquest taller, si el riu Brugent té unes bones condicions perquè hi puguin viure llúdrigues.
Dimecres a la tarda ens vam introduir en aquest tema a través d’un reportatge sobre les llúdrigues i, a partir d’aquest, vam fer una pluja d’idees sobre quins crèiem que eren els requeriments ambientals i d’hàbitat per tal que hi poguessin viure les llúdrigues. Tot aquest treball ens va servir per preparar la sessió del dijous.
Dijous vam passar a fer el treball de camp. Vam fer una sortida fins a un tram del riu Brugent amb l’objectiu d’observar i investigar la zona per veure si és un bon lloc perquè hi hagi llúdrigues. Per això vam observar quins animals hi vèiem, quines plantes i arbres hi ha en el bosc de ribera, vam calcular la profunditat i amplada del riu, el cabal, vam pescar invertebrats… Ens ho vam passar molt i molt bé!
Divendres al matí, a l’aula, per grups vam analitzar les mostres d’aigua que havíem recollit el dia abans del riu i en vam investigar el PH, les partícules sòlides, el color, la transparència, si hi havia escuma o no i l’olor. I, finalment, per concloure el taller vam posar en comú tota la informació que havíem recollit i vam arribar a la conclusió que per Amer hi passa un riu amb unes condicions prou bones perquè hi visquin llúdrigues.
Ens ha encantat fer aquest taller!
Aquí us deixem un petit recull d’imatges d’aquests tres dies.

ESMORZAR GENIAL: FRUITA I IOGURT NATURAL

Aquesta tarda els alumnes de cinquè hem tingut l’oportunitat de fer un taller a càrrec d’una nutricionista dins els pla pilot Esmorzar genial: fruita i iogurt natural.

Al llarg del taller hem vist la importància que té fer un bon esmorzar a casa i a mig matí a l’escola i quins són els aliments que hauríem de prendre en aquests dos àpats.

També hem descobert de quina manera podem endolcir un iogurt natural sense sucre. Si hi posem trossets de fruita es converteix en un aliment molt més dolç, ho hem pogut comprovar de primera mà ja que, qui ha volgut, ha pogut menjar un iogurt amb trossets de plàtan a dins. Mmm, que bo que l’hem trobat!

Finalment, per grups hem jugat a un joc de cartes on hem pogut veure quines serien les fruites de temporada que podríem barrejar amb el iogurt a l’hora d’esmorzar.

Ens ho hem passat molt i molt bé! Ha estat un taller molt interessant i divertit!

Alumnes de cinquè

EXPOSICIONS ORALS 2n TRIMESTRE

Al llarg d’aquest trimestre, els alumnes de cicle superior hem fet dues exposicions orals, una en català i una en castellà.
L’exposició de català era sobre un llibre que havíem llegit i la de castellà sobre un/a científic/a o inventor/a coneguts.
Ens agrada molt fer aquesta activitat i per això aquí teniu un recull de fotos que ens han fet durant les exposicions.
Esperem que us agradi!
Alumnes de cicle superior

TALLER DE CUINA SOBRE L’OLI D’OLIVA

Ahir la tarda els alumnes de cinquè i sisè vam gaudir d’un taller de cuina sobre l’oli d’oliva gràcies a en Joan Vilosa, el pare d’en Dani.
Per grups, vam elaborar diferents receptes que contenien l’oli d’oliva com a ingredient. Vam prepara diferents vinagretes, vam elaborar un pa de pessic utilitzant un sifó d’aire comprimit i vam elaborar una pols d’oli d’oliva.
Va ser un taller molt divertit i interessant!
Moltes gràcies Joan!
Alumnes de cicle superior

XERRADA SOBRE ALIMENTACIÓ

Ahir els alumnes de cicle superior vam tenir la oportunitat de sentir una xerrada molt interessant sobre l’alimentació. Aquesta xerrada ens la va fer la Quima Serrat, infermera pediàtrica, dietista i nutricionista.
La Quima ens va explicar com ha de ser la nostra dieta, quins aliments són més saludables per a nosaltres i també vam veure quins nutrients ens aporten alguns aliments que consumim habitualment. Ens va impactar molt veure la quantitat de sucre que porten alguns aliments i vam ser conscients que molts dels aliments que mengem no són del tot saludables.
Moltes gràcies Quima! Segur que a partir d’ara vigilarem molt més tot el que mengem!
Alumnes de cicle superior

Un tastet de nadal del Cicle Superior…

Hola famílies!!!

Aquí teniu unes imatges de les activitats que hem anat fent aquests darrer dies de desembre a l’escola.

Bones festes a tothom!