10.Calaix de sastre

Al llarg del curs i la majoria de les vegades per falta de temps, hem anat deixant d’explicar algunes aplicacions que us poden ser molt interessants pel vostre bloc… Aquí us en fem un breu resum (si premeu a sobre del nom de l’aplicació, us enllaçarà amb la seva web):

Picturetrail Aplicació molt divertida per fer presentacions de fotografies
Animacions flash Dibuixets que es mouen i que ens poden ajudar a fer el nostre bloc més vistós
Jclic Podem inserir aplicacions del conegut programa educatiu: Jclic
Voki Us ha agradat el Voki de l’Obama? Aquí teniu l’enllaç per fer el vostre
Tubechop Aplicació que s’utilitza per retallar vídeos del Youtube
Groveshark Us agrada la música? Està molt bé! visiteu-la!

Hi ha un munt de recursos a la xarxa que ens poden ser útils pels nostres blocs (un munt!)… com que n’hi ha tants,us proposem només un parell de blocs a on podreu trobar un bon feix d’aplicacions.De fet ja els teniu enllaçats a la banda dreta als enllaços de material de consulta.Són:
Racotic
Recursos Tic

A banda també us proposem per a qui estigui interessat/interessada que ja que hem aprés tant de blocs 😉 je,je…puguem aportar entre tots els articles que trobem interessants en un bloc col·laboratiu.
És a dir,la idea seria que us donaríem el rol d’autors d’aquest bloc i podríeu publicar aquelles reflexions que vulgueu fer o aquells articles del món educatiu que vulgueu compartir amb tothom  (poden ser els mateixos que publiqueu als vostres blocs ¿per què no?)
Aquest bloc caracteritzat pel bon humor i les reflexions educatives és:
Retalls educatius

Esteu tots convidats 🙂

Comiat del curs de blocs a Cerdanya

Get a Voki now!

En fi,fins aquí hem arribat 🙁
Avui últim dia-amb la visita de tot un Premi Nobel …je,je- del nostre curset de blocs.Poder sovint hem donat massa informació per per poder-la treballar durant les sessions dels dimecres que avui acabem.Però la idea és que tota aquesta feina,”els apunts” del curs,la tingueu sempre disponible pel moment que la vulgueu fer servir.Si durant aquests dies heu pogut conèixer l’eina i saber com funciona a grans trets,doncs magnífic,pensem que ja era això el que volíem aconseguir.
Ara bé,és evident que si no tenim el costum de treballar-hi,moltes coses s’oblidaran per falta de pràctica…però en el moment en que us hi vulgueu ficar altre cop,doncs això,que només cal que recordeu aquesta adreça de Formació Blocs, per poder fer memòria del que aquí hem après.

Continue reading

Sopar final de curs!

Ei, companys!!!

Què us sembla si el proper dimecres,  un cop ens hàgim alliberat de les tardes del dimecres, ens ajuntem en un restaurant ceretà per celebrar-ho?

Si us sembla que és una bona idea i us voleu afegir a la celebració, entreu en aquest article i deixeu un comentari engrescador.

Esperant les vostres respostes s’acomiada de vosaltres la Comissió de Festes del I Curs de Blocs de la Cerdanya.

9.Inserir so al bloc:Goear

A la sessió 4 us vam explicar com inserir so al nostre bloc,ara bé hi ha una diferència notable amb el que us explicarem avui;ho farem en una eina 2.0:Goear

Recordeu la importància d’anar penjant els nostres arxius en aplicacions externes al servidor del nostre bloc per no saturar ràpidament els 30MG que tenim d’espai.De tota manera,només podem penjar arxius que siguin més petits d’1MG amb lo qual aquest recurs es mostra gairebé imprescindible si volem afegir les nostres gravacions de classe (música,idiomes,tutoria…)

Us deixem el mateix arxiu que en el seu moment (a la sessió 4)  vam penjar al servidor del nostre bloc perquè pugueu fer el mateix però pujant-lo al Goear i “embedint-lo” al vostre editor HTML per la seva posterior reproducció.

Si aneu a Gowner,us el podeu descarregar copiant aquesta URL:

http://www.goear.com/listen/c831eb3/inserir_so-

Activitat 9

goear1

La setmana passada no us vam posar l’activitat (simplement es tractaria d’inserir un Youtube al vostre bloc)… Però aquesta setmana sí que n’hi ha!  🙄

En aquesta activitat us proposem que utilitzeu l’aplicació Goear. Us hauríeu de crear un compte al Goear, penjar-hi un arxiu de so, buscar el seu embed i copiar-lo a la pestanya HTML d’un article. Oi que no és difícil?

A veure com us surt! Penseu que ja s’acaben les sessions i aviat s’acosta l’examen final! 😆

Inserir vídeos de l’edu3

Per inserir vídeos de l’edu3 (bona eina didàctica,on trobareu recursos per totes les àrees) feu servir el botó groc media i introduïu la URL que ens facilita la mateixa pàgina on està el vídeo.És molt fàcil si entreu a l’espai “accés al professorat” i us identifiqueu amb el vostre codi Xtec doncs a la part de baix del vídeo el trobareu ben especificat


[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/comarques/001_69925.rm" width="322" height="288"/]
També podeu fer una inserció del Youtube amb el mateix sistema,però atenció!…aquesta manera que sembla molt més fàcil,només ens reconeix uns recursos concrets,per això sempre ens agrada explicar,que aneu a buscar sempre el codi “embed” que generalment funciona de manera correcta.

Problemes a Xtec Blocs

cargas_suspendidas

Som conscients que aquests dies no heu pogut treballar amb els vostres blocs.De fet ens han aconsellat que els cursos els fem a la plataforma de proves (http://hipolit.xtec.cat/blocs) que aquests dies han seguit funcionant correctament.Sembla que els problemes estan resolts,però aquí us deixem un missatge del fòrum dels responsables dels blocs:

Hola a tothom
Efectivament hem observat que aquests darrers dies l’accés als blocs ha estat complicat o impossible. Ja fa uns dies, així que vam detectar aquest funcionament anòmal, vam passar la incidència a Arquitectura Tecnològica per tal que ho reparin, ja que ells són els únics que poden accedir al servidors per mirar que passa i solucionar els problemes. Sabem que hi treballen i esperem que el problema se soluciona aviat. A veure si hi ha sort!

Paral·lelament hem mirat quines coses a nivell d’aplicació són millorables per tal d’optimitzar el funcionament i hem fet alguns canvis que poden ajudar una mica.

Des de fa temps hem observat que hi ha milers de blocs sense continguts que, tot i no ser la causa directa del mal funcionament de l’aplicació, dificulten la detecció de problemes i fan baixar-ne el rendiment. Per tant, us preguem que si teniu blocs que no necessiteu els esborreu.

En qualsevol cas ens sap molt greu que les coses vagin així i us demanem disculpes pel mal funcionament dels blocs de la XTEC.

Cordialment,
_________________
Albert Pérez Monfort