ELS ANIMALS

Aprop de les maduixeres i per l’hort ens hem trobat amb petits animals. Alguns els hem agafat per observar-los. No tots fan mal a les maduixeres, alguns fins hi tot les ajuden menjant-se els altres que se les mengen.

 llimac3.jpg  cargolina3.jpg porquet-de-sant-anton3.jpg   porquet.jpg

FEM UN EXPERIMENT

A classe hem fet un experiment: hem posat dos clavells blancs en una proveta amb aigua i força colorant de color blau. Al cap d’una estona el color del clavell va començar a canviar, els petals blancs estaven agafant un color blau claret. Al cap de més estona es van posar d’un color blau més fort. A l’endemà vam veure que fins i tot les fulles i la tija tenien una mica de color blau.

Ens preguntàvem que hàvia passat per que el color de l’aigua arribés fins a la flor. Hem investigat i ara sabem que: 

  • EL CLAVELL XUCLA L’AIGUA I EL COLOR BLAU DES DE LA PUNTA FINS LA FLOR .  
  • L’AIGUA I EL COLOR PASSEN PER UN FORAT I   PUGEN PER UN TUB QUE ESTÀ PER DINTRE DE LA TIJA.

Les arrels fan el mateix amb els aliments que hi ha a la terra: amb l’ajut de l’aigua i un pels molt finets xuclen l’aliment cap a la planta.

 clavell.jpg  clavell2.jpg
 tubs.jpg  arrels2.jpg

Tenim cura de les maduixeres. Tres cops per setmana les reguem i observem els canvis. Hem pogut tastar les primeres maduixes.

Com que als ocells també els agraden hem posat uns DVD vells per que facin d’espantaocells. De totes maneres els porquets de Sant Anton s’han menjat una mica de maduixa. No importa gaire ja que han menjat poquet.

 27maigmaduix-001.jpg  reguem-001.jpg  cds-maduixeres.jpg
 1p5250003.jpg  2p5250004.jpg  p5220291.jpg

LES MADUIXERES DE P5

Els nens i nenes de P5 tenim un petit  espai a l’hort i hem decidit aprofitar-lo per plantar unes maduixeres que creixien en una jardinera. El vam netejar de pedres i d’herbes i hi vam posar terra adobada. Desprès hi vam fer un forat

Amb molt de compte vam treure les maduixeres de la jardinera i les vam posar al forat col·locant bé la terra al voltant. Finalment ho vam regar. A partir d’avui les regarem i en tindrem cura. També observarem que passa.

                

 plantem-maduixeres-00150.jpg  plantem-maduixeres-00450.jpg  plantem-maduixeres-00350.jpg
 4plantem-maduixeres-00550.jpg  5plantem-maduixeres-00750.jpg  plantem-maduixeres-01650.jpg
 7plantem-maduixeres-00950.jpg  plantem-maduixeres-01150.jpg  reguem-002.jpg