La festa de l’escola

Aquest dissabte 31 de maig  l’escola estava de festa! Mireu quin ambient hi havia.

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/MEVfqMxKLZI" width="425" height="350" wmode="transparent" /] 

Transformem el Guernica!

Això és el que hem fet els més petits de l’escola, els nens i nenes de la classe de tres anys. Si voleu podeu veure el nostre treball i explicar-nos que us ha semblat. Esperem els vostres comentaris!

Els alumnes de sisè han participat en el programa Play al K3!

“Play” és un programa per practicar l’anglès amb música, amb cinema i amb jocs de lletres i números. La seva finalitat és que l’espectador passi una bona estona mentre aprèn, recorda o es familiaritza amb la llengua anglesa.

Els participants de “Play” són nois i noies de sisè de Primària (11 – 12 anys) de diferents escoles de Catalunya. Cada escola interpreta dues cançons que, prèviament, ha estat assajant a classe a partir d’un material audiovisual que li ha estat enviat. Les quatre cançons que es canten a cada programa van associades a una pregunta de comprensió oral que haurà de respondre el/la portaveu de l’altra escola, amb l’ajuda dels seus companys, repartits entre el públic.

En una altra prova, les dues escoles hauran de sumar esforços per respondre, de forma conjunta, en una prova de vocabulari que consisteix a formar una paraula a partir d’un lletrejat en anglès o bé a donar el resultat de les sumes i restes que se’ls pregunta, també en anglès.
Una altra prova és la del cinema, on els participants veuen l’adaptació d’una escena d’una pel·lícula, subtitulada en anglès, on hi ha un parany que han de trobar per puntuar.

Totes aquestes proves van sumant punts a un marcador que, després de 13 programes, decideix quina escola és la que ha acumulat més punts en la seva intervenció. El premi és una pissarra interactiva, un projector i tres ordinadors portàtils per a l’escola guanyadora de la temporada. A més del guanyador, quatre escoles més reben com a premi material audiovisual.

Si voleu podeu veure el video de la participació de la nostra escola, els nostres alumnes han fet un molt bon paper!

play.jpg

El president del Parlament, Ernest Benach i Pascual, inaugura el projecte “el Parlament a les aules” al nostre centre

El President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, va visitar la nostra escola el passat 13 de febrer inaugurant l’experiència d’apropar el Parlament a les escoles. El projecte de “el Parlament a les aules” consisteix en la realització d’una simulació parlamentària amb l’alumnat de Cicle Superior de varies escoles.Sota el lema “I+P, Informar-se i Participar” el President  va transmetre als nens un missatge molt clar de que han d’implicar-se i participar en la societat, i per tant, en la política. A partir d’exemples propers i quotidians els hi va fer veure que tot allò que els envolta està relacionat amb la política i que per tant els hi afecta. D’aquesta manera, han d’estar informats per poder participar activa i cívicament en la nostra societat. També els hi va explicar el que significa la democràcia i el camí històric que ha recorregut fins als nostres dies.Així, després de la visita d’Ernest Benach la nostra escola està una mica més propera a la política i encara ha de treballar més en aquest camí, ja que els alumnes estan preparant el projecte de llei que hauran de presentar i defensar al Parlament en un ple escolar el proper 14 d’abril.

grup-alumnes1.jpg

 grup-consell-escolar1.jpg

Escola i Política, una realitat conjunta

El passat divendres 8 de febrer el Conseller d’Educació, Ernest Maragall va fer una extensa visita a la nostra escola. El Conseller es va interessar per tots els aspectes que conformen l’escola, des dels mestres, alumnes fins a les instal·lacions i l’organització. Però va mostrar un especial interès en els aspectes referents d’escola inclusiva.

Durant aquesta trobada va compartir impressions amb els mestres i l’equip directiu sobre l’estat actual de l’educació i sobre la realitat diària que es viu com a educadors. També va voler apropar-se als alumnes, fent un recorregut per diferents aules de l’escola on no només va actuar com a observador sinó que va participar activament. Es va interessar especialment per aquells alumnes i alumnes amb discapacitats que estan integrats a l’escola.

Després de la visita, el conseller Maragall va destacar l’experiència del Folch i Torres com a un model d’escola inclusiva a seguir arreu de Catalunya. Les reflexions que ha realitzat sobre el rellevat paper de la nostra Comisió d’Atenció a la Diversitat ens animen a seguir treballant en aquesta línia i ens recorden a tots la importància de la integració.

 

Les declaracions es poden trobar al portal de la Generalitat de Catalunya, clicant el següent enllaç:   “El conseller Maragall destaca l’experiència d’escola inclusiva d’Esplugues”
Mireu les fotografies de la seva estada a l’escola