BLOCS A L’ESCOLA!, com crear-ne. 1

Amb aquesta sessió pretenem donar a conèixer què són els blocs i mostrar diferents utilitzacions didàctiques dels mateixos.

Què són els blocs?

un bloc és un espai a Internet on es pot escriure lliurement: opinions, informacions, temes… També està clar a la idea de “diari personal” s’hi afegeix el mot “interactiu”: és a dir es defineix el bloc com a espai personal d’escriptura que pot interactuar amb altres persones.

Ús educatiu dels blocs

Cliqueu a sobre de la imatge per tal de veure aquest mapa conceptual. Es mostren 6 possibilitats didàctiques diferents amb els seus respectius exemples.

Navegueu per tots els enllaços d’aquest mapa conceptual per tal de conèixer diferents possibilitats didàctiques dels blocs.

esquemablocsinf1.jpeg
http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/tdei1/modul_1/practica_1.html

Comentaris

Tot just ens hem iniciat en aquest camp que es fa un xic complicat poder opinar sobre “blocs” que porten en marxa força temps i ja tenen un rodatge que no tenim nosaltres.

Aquí us deixo la meva petita aportació:

Infant Tic: el bloc d’educació Infantil CEIP Pau Romeva

http://infantilpauromeva.blogspot.com/ 

És un Bloc d’aula-etapa, es presenta com una eina per mostrar les activitats que es fan a l’aula.

Ens explica quines són les seves intencions  i com diu: Podreu trobar fotografies, vídeos, àudio i enllaços a pàgines web interessants, tot amb l’explicació corresponent”

Aquest bloc està actualitzat, amb les darreres activitats que han dut a terme.

Els alumnes juntament amb les famílies es poden moure i gaudir de les diferents activitats que fan els alumnes….

Sembla un bloc que visualment atrau tant per els colors que empra com per les imatges que tenen vivor

Bitàcola del CEIP Drassanes 

http://ceipdrassanes.ravalnet.org/spip/rubrique.php3?id_rubrique=1 

Es prou interessant aquest bloc ja que et pots fer una idea general del centre, la seva organització i , al mateix temps, veus  diferents aspectes que podem treballar amb els blocs.

Pares nous a l’escola es poden fer una primera idea de les diferents activitats que s’han dut a terme sobretot en els darrers cursos.

Trobo que no està  gaire al dia, pel que he vist tenen post actualitzats i comentaris d’altres escoles demanant informació sobre aquelles activitats en concret.

Veus com un fil conductor de les diferents activitats al llar de les diferents etapes educatives.  És un bloc diari d’escola.