La Fira

buf_pintura-225x150El divendres 8 de maig se celebra la

Fira de la Ciència per Petits Grans Científics i Científiques

a les places Constitució i Josep Pla de Girona. Durant el matí (de 9.30 a 12.30) s’hi realitzaran tallers basats en l’experimentació, amb l’objectiu de promoure l’educació científica i la divulgació de la ciència entre nens i nenes d’educació infantil i primària (entre 4 i 8 anys).

Aquesta edició de la Fira de la Ciència l’organitza el Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental de la UdG en col•laboració amb la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (UdG), La Caseta – Serveis Educatius (Ajuntament de Girona), el Servei Educatiu del Gironès (Departament d’Ensenyament) i el CaixaFòrum Girona (Obra Social “la Caixa”).

Està prevista la participació de més d’un miler de nens i nenes d’educació infantil i primària de 16 escoles de Girona i rodalies. Entre escolars, mestres, estudiants universitaris i col•laboradors s’arribarà a 850 participants en la jornada.
Durant la Fira s’ofereixen 35 tallers diferents.

La major part dels tallers els han preparat i els conduiran estudiants universitaris dels estudis de mestre de la Facultat d’Educació i Psicologia, i d’altres els conduiran membres de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (UdG). També s’ofereixen tallers des del CaixaFòrum Girona (Fundació “La Caixa”), el Centre de Recursos Pedagògics del Gironès, el GAMAR, LudusMundi, Enginyeria Sense Fronteres, PLAT i Robòtica UdG.

La iniciativa de la Fira de la Ciència va començar el 2008 fruit del projecte Europeu Pol•len, ciutats llavor de ciència i s’adreçava exclusivament a alumnes d’infantil i primària de les escoles de Girona. A causa de la bona acollida, l’èxit de les primeres edicions i al recolzament institucional, aquesta experiència ha crescut i s’ha mantingut ininterrompudament com a iniciativa local tot i que el 2009 es va acabar el finançament europeu.

 

Go to Top