Al voltant de la pràctica de la fotografia filosòfica cal un treball doble:
- sobre les idees i conceptes filosòfics
- sobre la tècnica fotogràfica
El professorat pot comptar amb professionals que es dediquen a l’educació visual en format fotogràfic i proposar un taller per als seus alumnes, participar en algun projecte o formar-se per a treballar-ho a l’aula.
Us recomanem dos entitats d’experiència i resultats demostrats en l’educació visual fotogràfica:
- A bao a qu, als quals podeu trobar tant en la seva web, com en el seu blog.
- Photografic Social Vision, enfoquen més la seva tasca cap a la fotografia social i documental. Organitzen l’exposició de World Press Photo al CCCB cada any i el Festival Docfield, com podeu veure a la seva web.
Una possible activitat és fer una passejada virtual per alguna exposició de fotografia disponible en alguna web o treballar a partir de l’entrevista a algun fotògraf d’actualitat i analitzar després les seves fotografies.
- Un dels fotògrafs més reconeguts internacionalment és Martin Parr, al qual el CCCB li va dedicar una exposició l’any 2012. Podeu trobar fotografies, informació i una entrevista en la web.
- De la fotografia al fotollibre, un fenomen molt d’actualitat que també podeu trobar clicant aquí.
- A la web d’Educaixa podeu trobar recursos per a treballar la fotografia a l’aula.
- Per a presentar els conceptes bàsics es troben amb facilitat recursos a la web.
- Dossier amb recursos per treballar la fotografia a l’aula (PART1). Dossier amb recursos per treballar la fotografia a l’aula (PART2) Elaborat per Miguel Á. Gallardo i David Gonzalvez.
No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres si teniu algun recurs interessant. Ens podeu trobar a: olimpiadafotografia@gmail.com