VISITA A SANT BENET DE BAGES

El dijous, 27 de febrer vam anar a Sant Benet de Bages. Amb l’autocar vam passar pel costat del riu Llobregat i el Cairat. Tot seguit vam entrar a la comarca del Bages on hi ha el monestir.

FENT EL TALLER DE CUINA

Nosaltres  vam  anar a fer el taller de cuina amb  dos monitores. Primer ens van  explicar com es feia el pa de (pobres) però amb els ingredients de (rics). Comencem: farina de dos tipus,aigua i sal.

Primer  ens vam  rentar les mans i uns van fer la salsa i els altres pa . Jo vaig fer  el pa. Primer vaig posar una cullerada de farina de blat i mitja de l’altre farina, les vaig mesclar i llavors s’hi fa  un forat que  ens té que quedar com un volcà. La monitora  posava  la sal (una miqueta) i l’aigua i cal tornar a barrejant-ho . Quan ens va quedar com una bola  agafàvem  farina pel   tallador i ficàvem  la  bola i amb el corró fèiem  com una massa. Agafàvem  el ganivet especial que només  tallava la massa. Després netejàvem bé la taula i la  monitora els ficava a la planxa mentre que els altres acabaven la salsa.

                                                                           Aina García Sánchez

COM ES FA LA SALSA

 Dues monitores que es deien Lidia i Betlem ens van acompanyar i ens van explicar una historia de com es vivia a la edat mitjana. Després vam fer el taller de cuina. Jo vaig fer la salsa i els altres el pa de pagès.

La salsa:

1. Vam posar un tros petit d’all, formatge i després les especies, però nomes podien posar 2 especies.

2. Quan vam posar les especies la Lidia, una de les monitores, va posar l’oli al morter ,després amb la mà de morter vam aixafar-ho-ho tot .

3. Quan ja estàvem vam netejar el morter i la mà de morter .

I Després alguns van sucar el pa amb la salsa i altres van menjar pa sol. Quan es va acabar vam anar al monestir .

                                                            Efrem Rodríguez

FENT EL PA

Vam fer un taller en el que fèiem pa de pobres i salsa. Jo vaig fer pa. Per fer-lo vam posar una mica de farina de blat, farina d’espelta i una mica de sal. Vam fer com un volcà i la Betlem va posar aigua al mig del volcà i ho vam amassar tot. Després vam agafar el curró i li vam fer una forma, vam agafar un ganivet especial que només tallava la massa i li vam fer talls perquè quan el posés a la planxa no es fessin bombolles. La monitora va posar el pa a la planxa i quan el pa ja estava preparat vam posar en un plat les salses que va preparar l’altre grup i ho vam sucar. El pa amb la salsa estava molt bo.

Nerea Triano González

 

AQUÍ TENIU LES RECEPTES. VAL LA PENA PROVAR-HO. ÉS FÀCIL

VISITANT EL MONESTIR

TOT DINANT

Com que les activitats les vam fer els dos grups separats, ara aquí hi ha les fotos dels nens i nenes de 4t.B

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *