Nom científic: Sedum sediforme.
Família: Crassulàcies.
El crespinell gros o ungla de gat és una planta herbàcia de tija gruixuda i una mica lignificada a la base que fa 20-60 cm d’alçada.
Les fulles són carnoses i cilíndriques, acabades en punta.
Floreix durant els mesos de juny-agost.
Les flors són de color groc verdós i estan agrupades en inflorescències a l’extrem de les tiges.
Tenen 5-8 pètals.
El fruit és verdós.
Es reprodueix per llavors.
Viu en terres seques i assolellades de la terra baixa i la muntanya mitjana.
Al nostre país hi ha unes 20 espècies diferents de crespinells. Alguns són:
Sedum dasyphyllum (viu a les fissures de les roques)
Sedum album (viu sobre roques calcàries i teulades)
Sedum acre (viu sobre terres calcàries)
Sedum hirsutum (viu sobre roques granítiques)
La meva sogra les posàva amb vinagre i les menjàvem tal qual. Així doncs si no vaig errat són comestibles.
Hola, Josep. No sabia això que comentes. Cercant, he trobat aquesta recepta que explica el que tu dius.
https://www.agrocultura.org/lorenga-i-el-crespinell/
Moltes gràcies per la teva aportació.
Salutacions.