El passerell

El passerell (Carduelis cannabina) és un ocell que fa uns 13 cm de llarg.
El cap és grisós. Pel dors és de color marró, té les ales i la cua marronoses amb franges blanques als marges. El mascle té el pit vermellós i una taca al front del mateix color en època d’aparellament.
La femella és més ratllada.
Menja petites llavors i insectes.
Fa el niu en un arbust prop del terra.
El niu està fet amb herba, folrat de pèls i llana.
La femella pon 4-6 ous de color blavós amb taques vermelloses. Els ous són incubats sobretot per la femella durant 11 dies; després neixen els pollets que comencen a volar al cap d’unes 2 setmanes.
Viu en terres cultivades amb abundància de matolls. Durant l’hivern es reuneixen grups de molts passerells, que volen junts cercant menjar. El seu vol és ràpid i ondulat. Acostuma a parar-se en arbres aïllats o en arbustos des dels que domini un bon camp de visió.
El fet de tenir un cant variat i melodiós ha fet que sigui un ocell apreciat pels ocellaires i per aquest motiu ha estat engabiat des de fa molts anys.

Quant a Ferran

Mestre jubilat, aprenent de naturalista i col·laborador de Biodiversidad Virtual i del CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) a l’itinerari d’Alòs de Balaguer.
Aquest article ha estat publicat en ocells, passerell. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *