Qualitat de l’aire
Aquest blog és un recull de totes les activitats dutes a terme al projecte Qualitat de l’aire, promogut per Robolot a través dels Fons Next Generation.
General
Aquest blog és un recull de totes les activitats dutes a terme al projecte Qualitat de l’aire, promogut per Robolot a través dels Fons Next Generation.
Aquests reptes consisteixen en conèixer el potencial de tots els sensors de que consta el kit de pràctiques individual, mitjançant la programació amb Arduinoblocks. Es treballarà amb el sensor de temperatura i humitat, llum, so i amb els visualitzadors d’efectes i dades: la tira neopixel, la matriu LED i la Consola/Plotter del programa Arduinoblocks.
En aquesta ocasió, es van treballar diferents continguts per elaborar material educatiu per al nostre alumnat, per a que prengui constància de la importància de mantenir activitats sostenibles i una qualitat de l’aire satisfactoris per continuar duent a terme la nostra activitat diària de forma saludable. Conceptes com la petjada ecològica, o la petjada de CO2, ergonomia i benestar a les aules, etc en són alguns exemples.
S’hi presenten un recull de pràctiques dutes a terme amb els diferents sensors que incorpora l’estació de mesura així com diferents possibilitats de mostrar les dades al usuaris. Important els dos elements de visualització de dades: les quatre matrius LED i la pantalla OLED.
Per una altra banda, el fet de desar la informació rebuda pels diferents sensors (llum, temperatura, humitat, nivell de CO2, pressió i altitud) en un medi d’emmagatzematge com una targeta microSD, és de vital importància pel tractament, en un full de dades, de tots els valors obtinguts.
El kit de pràctiques ofereix un ampli ventall de possibilitats en la creació de situacions d’aprenentatge per al nostre alumnat. Aquí n’hi ha un exemple aplicable a l’aula.
En aquesta ocasió, hem tractat diverses formes de treball, amb l’objectiu d’aconseguir que el treball en grup amb l’alumnat sigui el més enriquidor possible. A més, s’han vist diferents formes per publicar els resultats obtinguts, així com eines per dur a terme l’avaluació. De fet, aquí en teniu un exemple dut a terme amb l’extensió CoRubrics del full de càlcul del Drive.
Aquí teniu un vídeo d’holograma per visualitzar a través del mòbil i una piràmide de quatre cares, de plàstic transparent. Important visualitzar a les fosques i amb brillantor de pantalla màxima. El forat del tronc de la piràmide ha de coincidir amb l’espai quadrat interior que hi queda al vídeo.
En aquesta sala, vam aprendre a crear un compte a Thingspeak; aquesta plataforma permet enviar al núvol, mitjançant el protocol MQTT, les dades que capten els sensors de la nostra estació de mesura. Aquí hi ha un petit recull de com es veuen les dades (gràfic de la variable en funció del temps).
En aquesta activitat, analitzarem les dades capturades des de la targeta SD de la nostra Estació de Mesura, concretament les magnituds d’humitat i nivell de llum. A cada pestanya d’aquest full de càlcul, observem les taules de valors, gràfics i un full final per dur a terme l’anàlisi de dades.
Comentaris recents