Seguint amb el tema de la salut i l’alimentació, ens hem fet una pregunta: podem treure’n alguna conclusió en comparar les taques que deixen diferents aliments, amb la taca pròpia de l’oli (greix en estat líquid) i de l’aigua (substància neutra) sobre paper?
Com a coneixement previ podem recordar què ens passa quan ens taquem la roba amb diferents aliments en menjar… n’hi ha que pel seu aspecte no sembla que hagin de contenir greixos, però en canvi sembla que deixen una taca a la roba que només podem fer desaparèixer amb sabó (que encara que sembli una contradicció, és fet a partir de greixos…).
Així doncs, l’experiència consistirà en comparar l’empremta que deixen diferents aliments en un full blanc de paper amb les taques de les substàncies de control: l’oli i l’aigua.
Aquí tenim els aliments variats que hem triat: plàtan, formatge, raïm, nou, mandarina, oliva, mantega.
Hem anotat sota cada taca el nom de l’aliment que l’ha feta i hem deixat uns dies que s’eixugui tot…
Què ha passat? Doncs que tot i la brutícia que ha quedat de l’aliment, es pot observar com hi ha taques que no han marxat… igual que la taca d’oli de control i també tal com ens passa quan ens taquem menjant segons quins aliments.
Hem observat com es comportaven les taques de control abans de fer la comparació:
Per tant podem dir que porten greix tots els aliments que han deixat una taca oliosa perdurable al paper.