Sortida a la granja de Palaudàries

INTRODUCCIÓ

Per fi ha arribat el dia d’anar a la granja de Palaudàries.  Ja en teníem moltes ganes!

De bon matí hem pujat a l’autocar i ha començat l’aventura. Mireu, mireu tot el què hem fet!

ESMORZAR

Només arribar hem anat a unes taules de picnic per poder esmorzar tranquil·lament. Uns portem fruita, o entrepans o algunes galetes. Mentre anem acabant tot podem anar a jugar al prat. Hi ha troncs de d’arbre tallats de moltes formes i ens van molt bé per enfilar-nos, per saltar o per fer veure que anem en autocar!

COMENÇA LA VISITA

Només començar anem a veure dos vedells petitons, la Negreta i en Xiulet. A la Negreta li donem un biberó molt gran perquè té molta gana. En Xiulet es deixa tocar però és molt petit, només té un mes i es cansa ràpid però té un pèl tan suau…

Després entrem al corral dels garrins i també els podem tocar. El seu pèl és més aspre i fins i tot punxa una mica. Són molt entremaliats i es volen menjar els cordons de totes les sabates!

Quan els hem ben tocat, ja podem anar a veure els aneguets i els pollets, quina emoció! Veiem com un pollet acaba de sortir de l’ou i ens agrada moltíssim. Després, la Clara, la grangera que ens explica totes les coses, agafa uns pollets i uns aneguets i ens els deixa tocar i qui vol també els pot agafar. Són tan petits i tan suaus.  No callen i fan piu-piu per demanar menjar!

Els deixem descansar i anem a veure les gallines, el gall i els conills. Les gallines mengen escarola i els en donem fins que s’acaba. Hi ha moltes gallines però només un gall! Quan agafem els conills veiem que són més suaus fins i tot que els pollets.

Per si no en tenim prou, ara anem a veure els cavalls, l’ase i un poni que es diu Elvis. Resulta que l’Elvis està molt content i té ganes de passejar-nos. Tenim tanta sort! Un per un hi anem pujant i fem una volteta… això sí que ha estat emocionant!

I encara més! Anem al camp a collir alfals per les vaques grans i les alimentem una bona estona. Tenen una llengua enorme i mullada… a algunes ens fa una mica de por.

No us penseu que hem acabat. Passegem una mica per arribar al collar de les cabres i els donem pa sec. No paren fins que se l’acaben. Just al costat hi ha uns cabridets molt, molt petits i podem entrar a tocar-los. Fa pocs dies que han nascut i son una cucada.

Com que ja tenim la gana feta, tornem cap a les taules tot passant pel corral de les ovelles i els xais.  S’espanten molt i no els podem ni tocar!

Després de dinar tornem a jugar una bona estona amb els troncs i els sorrals. Encara ens queda una bona sorpresa! Sentim el soroll d’un motor… què deu ser?…

Un tractor!!! Amb un remolc molt gran!!! És per nosaltres??? Sííí. Per acabar la festa ens enfilem al remolt i anem a fer un volt pel camp… impressionant!

Estem tant emocionats i cansats que en pujar a l’autocar per tornar la majoria ens hem adormit!

 

Us deixem les fotos, us agradaran molt !!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *