EL RETO DE PABLO

Ahir vam rebre a l’escola al Jose Luís i tot el seu equip. Són les persones que des d’ahir i fins el dissabte intentaran dura a terme des de Barcelona fins a Albacete, “El reto de Pablo”.

Ell mateix ens ho explicava mentre l’escoltàvem meravellats de la gesta.

Esperem que assoleixin el seu objectiu i puguin recaptar prou fons per investigar més sobre el neuroblastoma.

BON CURS 2017/18

Benvolgudes famílies,

Aquest nou curs ha començat una mica combuls i amb molts canvis tant a nivell intern de la ZER com en la societat catalana.

Els canvis a nivell intern s’expliquen pels canvis de professorat, ja que han entrat fins a 4 mestres nous i pel canvi de metodologia pedagògica. Respecte els primers canvis, volem donar la benvinguda a en Sergio, que serà el nou mestre de 4T i 5È, la Sílvia, que serà la nova mestra d’Infantil, la Imma, que serà la nova mestra de suport i en Rubén, que serà el nou mestre de religió. La resta continuem els mateixos. En Migue i la Berta a les tutories de 6è i 1R, 2N i 3R respectivament i també ocupant la direcció de l’escola, en Migue com a director i la Berta com a secretària. Els mestres itinerants continuen sent la Berta, d’anglès, l’Eduard, d’educació especial, la Núria, de música, i en Gerard, d’educació física. En Gerard, la Núria i en Migue continuen, a la vegada, com a equip directiu de la ZER Els Ceps.
Els canvis a nivell social es poden explicar a partir del referèndum impulsat pel govern de la Generalitat i totes les conseqüències que se’n deriven. L’escola no se’n pot quedar al marge, doncs els canvis i esdeveniments socials importants també afecten a l’escola. El tracte d’aquesta informació sempre serà en base als valors universals i, sobretot, al respecte a la llibertat d’opinió de les persones. Mai en farem apologia política, doncs la ZER Els Ceps, tal i com bé descriu el Projecte Educatiu, és democràtica i plural. Els mestres de la ZER, com també passa a la societat, provenim de diferents llocs i de diferents realitats i la bona convivència entre nosaltres ha de ser el reflex de la bona convivència entre la comunitat educativa.

El nou curs escolar també ve acompanyat d’algunes novetats com són el canvi de la festa de la primavera per la festa de la tardor (20 d’octubre). Justificat per intentar repartir al llarg del curs les festes celebrades conjuntament amb les dues escoles de la ZER. També hi ha canvis amb les colònies, doncs aquest curs les ampliem a una nit més, per tant, l’alumnat que vingui de colònies passarà dos nits al Camp d’aprenentatge de la Juneda, un entorn ple d’animals de granja i horta ecològica i sostenible. Una altra novetat és que farem una sortida a Barcelona durant el segon trimestre per visitar el Cosmocaixa. I, finalment, a la festa de final de curs, enlloc d’anar a l’Escola l’Estel, anirem a coneixer més el turisme de platja de la nostra comarca.

Els animem a que ens segueixin a través dels canals de comunicació del Telegram i dels blocs perquè estiguin al corrent del què fem a l’escola. I que intentin participar en totes aquelles activitats que oferim a les famílies. L’escola és una part més del poble i del dia a dia de la família. Conscients d’això oferirem el paper que correspon a les famílies en aquest dia a dia amb els vostres fills i filles dins l’àmbit escolar.

Desitgem que els seus fills i filles puguin gaudir d’un curs ple d’emocions, experiències i vivències perquè vulguin tornar dia rera dia a investigar alguna cosa més sobre aquest concepte tan complexe que és la vida.

Salutacions,

Gerard Roig
director de la ZER Els Ceps

SORTIDA DE LA ZER AL MONTMELL

Els i les alumnes de la ZER Els Ceps van visitar el Montmell responent a la invitació de l’Escola Teresa Godes. Allí, depenent de l’edat cada grup tenia unes activitats a fer.

Infantil: Es va quedar a la zona de les pistes on hi havia muntats diferents espais amb temàtiques diferents.
– Joc de pistes sobre l’entorn.
– Jocs d’aigua.
– Experimentació amb bombolles de sabó.
– Jocs a la pista.
– Mandales.
– Plantada d’aromàtiques.

1r, 2n i 3r: Van fer una excursió fins a la zona de pícnic situada al mig de la muntanya del Montmell junt amb els alumnes de 4t i cicle superior. Durant el camí els alumnes de 3r i 4t van realitzar un joc de pistes sobre animals que es poden trobar per la zona. Un cop a la zona de pícnic van esmorzar i després van fer una replantada d’arbres.

4t, 5è i 6è: També van pujar fins a la zona de pícnic, però un cop allí van continuar l’excursió fins al capdamunt de la creu. Al baixar, van recollir els alumnes de 1r, 2n i 3r i seguidament van baixar fins a les pistes on es van retrobar amb els i les alumnes d’infantil.

Una vegada ens vam retrobar tots i totes vam acomiadar-nos dels alumnes i de les alumnes de l’Escola Teresa Godes, ja que ells, al fer jornada continuada, van plegar abans. Després vàrem dinar i, després d’una estona de lleure per les pistes del Montmell, vàrem tornar cap a les escoles.

Preinscripcions 17-18

Benvolgudes famílies,

El període per la preinscripció pel curs 17-18 és del 23 de març al 4 d’abril.
Tota la informació la trobaran a la web http://educacio.gencat.cat/portal/page/portal/EducacioIntranet/Inici/PortalCentres/PCPreinscripcioMatricula20172018

La sol·licitud per la preinscripció la poden trobar al següent enllaç http://educacio.gencat.cat/documents/FormularisModels/CentresGestioAdministrativa/A42.pdf

Equip directiu

Aprenent i sentint amb l’Elmo

Els nens i nenes de la classe dels cavalls hem après moltes coses amb l’ELMO com, hàbits saludables, emocions i els nostres sentits. Ha estat molt divertit!

Uns contacontes una mica especials

A l’Escola vam rebre la visita d’uns contacontes una mica especials. Eren alguns dels pares i mares que es van oferir voluntaris per venir a explicar-nos uns contes.
Ho van fer molt bé i gràcies a ells vàrem passar una estona genial.
Així que volem aprofitar per agrair-los que ens preparessin aquesta activitat i que ens dediquessin el seu temps.

MOLTES GRÀCIES!

FESTA DE LA CASTANYADA 2016

Aquest curs hem pogut gaudir d’una castanyada especial i diferent. A banda de fer i portar a coure els panellets, els i les alumnes de l’Escola es van trobar pel poble a una persona molt interessant. Era LA CASTANYERA. La pobra estava una mica refredada i li costava parlar. Però, tot i així, ens va explicar unes històries molt interessants i divertides. A la tarda tot estava apunt. Aquest any les famílies, no sols venien a veure als seus nens i nenes, sinó que tocava participar de la festa. Tot estava preparat. Es van realitzar 4 grups de famílies que van haver de pintar uns murals que ja estaven preparats fora al pati. També es van pintar unes lletres sense saber ben bé què s’acabaria fent amb elles.
El dia va acompanyar, bona temperatura, no feia vent, molt bon ambient. Els pares i mares col·laboradors de l’AMPA van venir a coure les castanyes al pati dels petits. Finalment una festa complerta.

Des de l’Escola volem agrair la participació de LA CASTANYERA, la col·laboració imprescindible de l’AMPA i la necessària participació de les famílies.

Els deixem a continuació les imatges de la festa.