Un convidat a la classe d’ Educació Física

Aquest passat divendres 18 de maig , els i les alumnes de Cicle Superior hem anat a la pista de bàsquet perquè ha vingut un senyor, que es diu Xavi a fer-nos la classe d’Educació Física. En Xavi és paraplègic i es desplaça en cadira de  rodes. Una associació, que es diu MIFAS i de la qual forma part en Xavi, ens a deixat unes cadires de rodes per fer activitats.  Ens ha explicat el mestre que ja fa uns anys que ens les deixen. Abans de començar en Xavi s’ha presentat i ens ha explicat com és viure amb una discapacitat i li hem pogut fer tot un seguit de preguntes.  No és fàcil, però has de tirar endavant i superar els entrebancs.

La primera activitat ha estat provar les cadires de rodes i voltar lliurement per la pista. La següent ha esta fer un circuit marcat a terra amb cons  i  llençar a cistella la pilota de bàsquet, asseguts a la cadira, és clar. Després hem intentat jugar a bàsquet  amb oposició d’altres jugadors també amb cadires de rodes.

La següent activitat ha estat intentar escriure amb la boca, fent aquesta  activitat hem experimentat  com se sent una persona que no pot utilitzar el braços. Seguidament hem dibuixat  sense mirar, amb els ulls tapats, per saber el que sent un cec ,  i després de la mateixa manera, hem intentat posar aigua en un got.

Per finalitzar ens hem fet una foto de comiat.

Volem donar les gràcies a l’associació MIFAS per deixar-nos com cada curs les seves cadires i també volem agrair d’una manera especial a en Xavi la paciència que ha tingut  amb tots nosaltres i la bona predisposició a expilar-nos les seves vivències. Gràcies Xavi, fins molt aviat.

Jose Ignacio, Aina, Nuria i Sara

VEURE LES FOTOS

CAÇADORS DE DIAMANTS

Caçadors de diamants és un joc per treballar reptes cooperatius a l’educació física i que es juga en grups/equips de 4 nens i nenes.
Els materials consisteixen en: un taulell, un dau, un rellotge de sorra, dues peces de fusta que representen: una, els equips i una altra negra, que representa al corb i, unes cartes amb 1, 2 o 3 peus que representen la seva dificultat amb diferents reptes. A les cartes hi pots trobar algun comodí, com per exemple una bicicleta que et fa avançar dues caselles al taulell,…
Cadascú del grup: el guia, l’intendent, el cap d’expedició i l’explorador haurà de fer una tasca.
El guia és el que anima al equip i escriu a les dianes, l’intendent és el que va a buscar el material, el cap d’expedició llegeix els reptes i l’explorador és el que tira el dau i mou la peça al taulell. Després de cada repte avaluem (en una diana) com ens ha anat i quan acabem la sessió d’educació física entre el grup fem una coavaluació de com hem treballat com a grup.
Ens ha agradat molt aquest joc perquè no és un joc típic sinó un joc diferent, tots treballem en grup i pensem les solucions. És una manera de treballar en grup i tots tenim un paper important per aconseguir superar els reptes cooperatius.

Ana Mozos i Dunia Salah 6èB

VEURE LES FOTOS

OLIMPIADA D’HÀBITS SALUDABLES

El dimecres 4 d’abril tots els nens i nenes de 4t vam fer “ Les olimpíades saludables”.Vam jugar a jocs que eren divertits perquè apreníem a menjar sa, treballar en equip ,no fer trampes etc…
El primer joc que vam jugar va ser en equip. Vam córrer molt i ens vam divertir molt .Llavors ens vam posar en parelles i vam jugar a el trepitjar caps. Després vam fer dos grups i vam jugar a un joc amb la Noèlia. Consistia en atrapar o salvar a 5 nens/ nenes i et podies menjar un tros de fruita . Ens ho vam passar molt bé.
Després de dues partides vam intercanviar de grup i vam anar amb en Miquel que vam aprendre a jugar en equip. Vam fer grups de quatre cinc nens / nenes i vam jugar a portar la pilota que no la podíem tocar ni amb els braços ni amb les mans , l’havíem de portar amb el cos . Va ser genial!
Ens van regalar un bol per menjar només coses saludables, una pissarra per apuntar quants minuts d’activitat física fem al dia i durant una setmana i un joc per apuntar el que mengem sa i el que no ho és.
Ens ho vam passar molt bé amb la Noelia i en Miquel !!!

Martina Arnau
Jan Lozano
Veure les fotos

CROS ESCOLAR 2018 DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

El dissabte 20 de gener els alumnes de la nostra escola van participar al cros de Sant Feliu. Eren 56 alumnes entre nenes i nens i la veritat és que tots van mostrar moltes ganes i molta il•lusió.
Els nens i nenes de l’Estació van aconseguir un total de 8 medalles entre totes les categories.
En la categoria Aleví Ona Daunis i Amdjad Abouyaala vam aconseguir tots dos la tercera posició.
En la categoria Benjamí van fer podi Noa Espínola, segona i Emily Da Costa i Ferran Nadal que van aconseguir la tercera posició.
En la categoria Prebenjamins va quedar primer Albert Nadal i tercer Dani Bonilla i Basmae Lamallan va quedar en segona posició.
VEURE LES FOTOS

TROBADA DE KORFBAL A 5è 2017

Ja estem a 5è. Els nostres grups s’ha barrejat i ara els nostres companys i companyes de classe són diferents.
El passat dimecres 27 de setembre de 2017 vam anar a jugar a korfbal al camp de futbol de Sant Feliu de Guíxols. Era una activitat del Pla Català d’Esport d’Escola organitzada pel Consell Esportiu del Baix Empordà i amb la participació del PKC, l’IES Ridaura i el nostre ajuntament.
Nosaltres ens ho vam passar molt bé, ens vam divertir molt. Vam jugar amb els nens i nenes de 5e del Gaziel i de l’Ardenya.
Li volem donar les gràcies als nois i noies del IES Ridaura que van fer d’arbitres als partits.
MOLTES GRÀCIES A TOTHOM.
VÍctor i Yanira
Si voleu veure les fotos cliqueu a sobre.

Veure les fotos

DARRERA TROBADA DE FUTBOL SALA 2017

El passat dia 20 de maig els alumnes que fem l’extra escolar de futbol a l’escola vam realitzar la darrera trobada de futbol sala d’enguany. L’activitat es va desenvolupar al pati de l’escola. La trobada era la cloenda del curs i van participar tots els equips amb qui havíem competit al llarg de l’any. Va ser complicat, ens va suposar un esforç molt gran, ja que els equips de les altres escoles han millorat força el seu joc. Tot i així vam poder guanyar. Ha estat una experiència molt gratificant i agradable el fet de haver pogut compartir tots els dimarts una estona de joc amb els nostres amics del centre.
Volem agrair l’esforç i la dedicació dels monitors que ho han fet possible, en Josep Maria, en Marc i en Martí. Moltes gràcies als tres.
Alumnes de 6è de l’equip.

VEURE FOTOS

TROBADA DE MINIOLIMPÍADES DELS JOCS EMPORION 2017

El passat divendres 12 de maig es va realitzar la trobada de Miniolimpíades dels Jocs Emporion 2017 a les pistes d’atletisme de Palafrugell. Els alumnes de Cicle Inicial de l’escola hi van participar i s’ho van passar d’allò més bé.
Es tractava de realitzar tot un seguit de proves atlètiques distribuïdes a partir d’un circuit d’estacions. Els nens i nenes van poder fer fins a un total de 10 proves com ara curses, llançaments de pes i vòrtex, un cros, relleus, proves de diferents tipus de salts…
Va ser molt maco participar en aquesta trobada perquè els nostres alumnes van poder viure l’experiència de fer aquestes diferents activitats atlètiques en unes pistes d’atletisme juntament amb altres nens i nenes de la seva edat doncs eren més de 600 nens i nenes del Baix Empordà.

VEURE FOTOS

L’ESTACIÓ PASSA PER L’ARO 2017

El passat dia 7 d’abril els alumnes de l’Estació van celebrar el dia mundial de l’activitat física realitzant una divertida activitat que consistia en passar per dins d’un cèrcol.
Els nens i nenes ,col•locats en rotllanes, havien de passar el cèrcol pel seu cos sense trencar la rotllana.
Vam comptar ,entre Educació Infantil i Primària, que els alumnes de l’Estació van passar per l’aro 3916 vegades.
VEURE FOTOS