Curs 2012-2013:Pla d’esports des de l’Ajuntament.

Aquest curs 2012-2013 el Pla d’esports ha passat a organitzar-lo l’àrea d’esports de l’Ajuntament, per mitjà de l’empresa “Esports, riu i gestió”. S’han fet les activitats a les instal·lacions de l’escola, al gimnàs, a la pista exterior i a l’aula de psicomotricitat. Han participat en el Pla d’esports prop de 70 alumnes del nostre centre.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

3a trobada Pla d’esports a l’escola Riumar

El dia 2 de juny vam realitzar la tercera trobada del Pla d’Esports a l’escola Riumar. Va ser la última del curs i a ella van assistir més de 70 alumnes de les tres escoles.

Es van realitzar tres tipus d’activitats: Birles tradicionals, hanbol i jocs d’aigua. Va fer bastant de calor i el hanbol el vam fer al gimnàs de la nostra escola, les birles les vam ubicar a l’ombra i els jocs d’aigua sota el cobert de cicle inicial.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ballem a la 2a trobada

 

Algunes alumnes i la monitora del Ball del pla d’esports a l’escola, han fet una petita exhibició de ball davant la resta d’alumnes durant la segona trobada del pla d’esports que han fet les tres escoles del municipi el dis 24 de març de 2012 a l’escola Sant Miquel.

De p.esports 2a trobada

 

De p.esports 2a trobada

En primer lloc van ballar el “Waka-waka” i després han animat a la resta d’alumnes a ballar amb ells “La Batuca”.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Segona trobada

El dissabte 24 de març, a l’escola Sant Miquel, es va organitzar la segona trobada del pla d’esports a l’escola, entres les tres escoles de Deltebre.
Van assistir uns 60 alumnes i es van realitzar activitats de promoció esportiva, amb grups per cicles formats per alumnes dels tres centres. Es van practicar els esports bàdmington, minibàsquet i tennis taula.
Es va fer un esmorzar per a tots els alumnes i una petita exhibició de ball del grup del pla d’esports que practica aquesta modalitat esportiva a l’escola Riumar.
Durant la trobada es va poder gaudir del nou casal de l’esport del que gaudeix l’escola Sant Miquel.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Preparació segona trobada

Estem preparant, per al dia 24 de març, la segona trobada del Pla d’Esports, entre les escoles del municipi. Aquesta segona la farem a l’escola Sant Miquel i podrem gaudir del seu magnífic gimnàs nou.

Realitzarem tres conjunts d’activitats alternades, on tots els alumnes podran participar: Practicarem Badmington, Mini-Bàsquet i tennis de taula. És possible que fem alguna activitat més que pot ser una sorpresa.

Poden participar els alumnes que fan pla d’esports i ball, però si hi ha algú més interessat, es pot apuntar avisant al director Francesc.

Animeu-vos a participar!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Aturada i represa Pla d’esports

El passat mes de gener se’ns va comunicar, per part del Departament, que no estava garantit el pagament de les despeses del Pla d’Esports a l’escola, més enllà del 37 % del pressupost. Com que a mitjan gener ja portàvem consumida aquesta quantitat, se’ns va dir que s’havia d’aturar el Pla d’Esports. Així ho vam comunicar als pares i mares afectats i vam convocar una reunió per a les famílies per si volien una explicació. Posteriorment, a principis de febrer, es va fer una reunió entre totes les escoles, Departament i Ajuntament i es va proposar de continuar amb càrrec al romanent del Pla d’Esports de cursos anteriors, que, en el cas de la nostra escola, volíem dedicar a la compra i renovació del material d’esports. Es va acordar fer-ho així, tenint la possibilitat de que, a finals de febrer o març s’aprovi la continuïtat del Pla d’Esports, per part del departament i el ministeri, que són qui han de signar el conveni per a la continuïtat del Pla la resta del curs.
De moment l’hem continuat i podem fer front a les despeses dels monitors, almenys fins a final de març.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Primera trobada

La primera trobada d’aquest any s’ha fet dissabte dia 17 de desembre a l’Escola l’Assumpció. En ella han participat 61 alumnes de les tres escoles, Riumar, Sant Miquel i l’Assumpció.
S’han realitzat tres activitats i tres grups d’alumnes, un per cicle. Un dels esports era futbol sala, l’altre atletisme i l’altre paracaigudes.
Ha estat un dia molt ventós i algunes activitats s’han parat a les 12 h. i s’han fet jocs a l’aula de motricitat de l’interior de l’escola o una projecció de vídeo a la biblioteca.
Durant la trobada s’ha fet un esmorzar conjunt a les 11 del matí i hem gaudit de la presència del Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Antoni Martí i de la Comissionada del Pla d’Esports a l’Escola a les Terres de l’Ebre, Montse Trullén.
Considerem que la trobada ha estat un èxit ja que hem gaudit d’una gran assistència, malgrat el mal temps, i hem aconseguit passar un bon matí de pràctica esportiva, d’intercanvi entre els alumnes dels tres centres i de germanor.
Aquest curs es faran tres trobades del Pla d’Esports. Les trobades es fan entre els tres centres de primària del municipi i cada cop es realitzen en un lloc. El motiu de fer-les és per mantenir contacte amb els altres centre i promocionar l’esport com a activitat social, d’intercanvi i de col·laboració. D’aquesta manera les trobades es dissenyen de manera que tots els alumnes formin grups heterogenis, amb alumnes de totes les edats i tots els centre, afavorint així la relació entre els alumnes dels diversos centres. Durant les trobades es fan tres esports o activitats esportives i els grups van passant de forma rotativa en tots ells.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Esports i ball… aquest curs més!

El Pla d’esports de l’escola Riumar ha incorporat, aquest any, la possibilitat de practicar el ball com a modalitat esportiva i lúdica.
D’aquesta manera s’ha creat un grup amb alumnes interessats en el ball, amb una programació de 2 sessions setmanals durant tot el curs. Els continguts i activitats que es treballaran van en dos vessants: D’una banda l’aprenentatge i pràctica de ball llatí, amb passos de txa-txa-txa, rumba-bolero, samba i d’una altra aprenentatge de coreografies ballades de cançons conegudes.
La monitora és Aida Bertomeu, ex-alumna del centre i que ha estat practicant i competidora de ball de saló.

Amb aquest nou grup del pla d’esports hem arribat a 40 alumnes participants.

 

De p esports 1112
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Inici Pla Esports

S’ha posat en marxa el Pla d’Esports d’aquest curs 2011-2012 amb un total de 29 alumnes, amb un nou monitor i amb noves propostes.
Aquest curs pretenem dinamitzar el Pla d’esports variant les activitats, fent difusió de totes les activitats, tant a Internet com a la revista i retornant a les 3 trobades anuals amb els altres centre del municipi.

En primer lloc donem la benvinguda a Albert Marin, nou monitor del Pla d’esports, després que Oriol Bertomeu ens ha estat acompanyant els darrers dos cursos.

En segon lloc informar-vos que aquest curs pretenem realitzar un grup de ball, com a activitat esportiva, dos cops per setmana, per donar cabuda a les peticions que l’AMPA ens va fer arribar l’any passat de fer més activitats que puguin interessar a les alumnes del nostre centre.

Per últim mostrar-vos la nova imatge del Pla d’esports a la nostra escola, creant aquest bloc per divulgar totes les informacions rellevants que el pla generi i que també anirem publicant a la revista de l’escola.

Per començar s’han fet la reunió d’inici al departament, per explicar les novetats d’enguany.
També s’ha fet reunió amb les altres escoles de Deltebre, l’Assumpció i Sant Miquel, per posar-nos d’acord amb les trobades, que ja estan planificades per als dies 17 de desembre, a l’Assumpció, 24 de març al Sant Miquel i 26 de maig al Riumar.
S’han redactat les circulars per a que s’apuntin els alumnes i s’han recollit, juntament amb els diners (35 € per alumne).
S’ha parlat amb el monitor nou, se li ha explicat el funcionament i se l’ha acompanyat els primers dies.
Finalment el dia 3 d’octubre s’ha iniciat el pla.
Actualment s’està redactant aquest blog, actualitzant la pàgina web, redactant una nova circular per al ball i enviant el llistat dels alumnes al Consell Esportiu per a l’assegurança.
Properament es penjarà tota la informació del Pla d’Esports al tauler d’anuncis d’entrada a l’escola.

De Pla d’esports
Publicat dins de General | Deixa un comentari