Consells per als alumnes

Connecta’t però vigila !!

Navega per webs segures.
Si trobes continguts que pots considerar desagradables, perillosos o simplement estranys, no intentis «investigar» pel teu compte i avisa els teus pares o algun adult abans de continuar.

Recorda que no tota la informació que hi ha a Internet és correcta i ben intencionada.

Atenció als missatges de correu electrònic. Obre només aquells de persones que coneguis i esborra la resta.

Els xats del Facebook són una bona manera de comunicar-se amb familiars i amics. De la mateixa manera que en el contacte cara a cara, és important tenir cura de què diem i de com ho diem.

Sigues crític a l’hora d’agregar un nou contacte al teu Facebook. Hi ha persones malintencionades i expertes que l’utilitzen per fer-te algun mal.
No dones mai la teua contrasenya, ni informació personal sobre el lloc on ets, cognoms, adreça, telèfon, activitats que fas…

Publicar informació a les xarxes socials és molt ràpid, però un cop publicada no saps quin ús en poden fer. Abans de penjar una imatge o publicar alguna cosa a la xarxa pensa-t’ho bé.

Demana permís a les persones que surten a les fotos abans de penjar-les i etiquetar-les.

A les xarxes socials, configura la privacitat del teu perfil perquè només hi puga accedir el teu cercle d’amics més propers.

Quan alguna persona et falti al respecte o et posi en una situació desagradable explica-ho de seguida als pares. No deixis que la situació es repeteixi.

Controla el teu temps. No deixis que els xats o les xarxes socials ocupin tot el teu temps d’oci. Gaudeix d’altres activitats.