TALLER DE MALBARATAMENT

L’Agència de Residus de Catalunya ha fet un taller sobre el malbaratament alimentari adreçat als alumnes de 3r i 4t.

El taller de tipus manipulatiu i lúdic ha consistit en:

– Conèixer els residus que han d’anar al contenidor de la matèria orgànica.

– Com i on col·locar els productes quan anem a comprar, durant el trasllat fins a casa (cistell, bossa del pa, bossa isotèrmica) i a dins a casa (nevera, calaixos de la nevera, porta de la nevera…, rebost o armaris)

– Quines receptes podem fer quan tenim productes a punt de fer-se malbé.

1516 CM taller malbaratament

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TALLER AFRUCAT

Des del  programa de fruita a l’escola ens han fet un taller sobre alimentació saludable i  coneixement de la fruita adreçat als alumnes de cicle mitjà ( 3r i 4t curs).

El taller ha consistit en una aplicació amb tauleta per aprofundir en els bons hàbits alimentaris i de salut.  Per altra banda, també hem vist un audiovisual instal·lat en una cúpula inflable per  conèixer més coses de la fruita: procedència, varietats, recorregut del camp fins a casa, com conservar-la, diferents maneres de menjar-la, propietats… 

Amb tot això tan interessant i l’obsequi d’un kit per a fer compota de pera, ja ens vénen ganes de menjar una mica més de fruita!

Recordeu, el nostre cos necessita 5 racions de fruita i verdura cada dia.

1516 CM Afrucat

BLOG DE LA FRUITA (web AFRUCAT)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

NOU TRIMESTRE, PROGRAMA DE FRUITA

Iniciem el 2n trimestre participant en el Programa de Fruita del Departament d’Agricultura. Famílies i escola treballem junts per millorar els nostres hàbits saludables i reduir residus.

 
Sin título

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CATALUNYA RÀDIO -L’ofici d’educar-

Us convidem a escoltar L’OFICI D’EDUCAR:

Tres casos d’innovació a l’escola: El projecte educatiu Innovador de l’Escola Riera de Sant Pere de Ribes, amb la Núria Borràs, mestra, coordinadora de l’Equip de formació i impulsora del projecte educatiu; El projecte de transformació educativa dels Jesuïtes Horitzó 2020 amb Pepe Menendez, director adjunt de Jesuïtes Educació, mestre i periodista; i l’Escola verda Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, amb la Mariona Bassagaña, mestra i directora de l’Escola. Escoltarem també la reflexió del catedràtic d’Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona, Rafel Bisquerra. I acabarem amb la pediatra Gemma Baulies i l’espai Escola d’Emocions; i el pedagog Daniel Gabarró, amb l’espai Educar per la felicitat.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’AGENDA DEL PROGRAMA ESCOLES VERDES

LA PROGRAMACIÓ DE LA SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

 

L’AGENDA

DATA
ACTIVITATS
29/09/2015
XERRADA “El valor dels aliments
15.00h: Alumnes de Cicle Superior
17.00h: Famílies escola.
18/11/2015
1a sessió del Comitè Ambiental.
Del 21 al 29 de novembre
SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

  Projecte ENXANETA. Augment del fons de llibres de la biblioteca amb la participació ciutadana.

18/11/2015
TALLER RADIOFÒNIC CONTES DEL MÓN, parlem de sobirania alimentaria.

Cicle Superior 6è.

 23/11/2015
 DIA TEMÀTIC: La desmaterialització

Activitats a tots els cicles.

24/11/2015
EI: Auditoria dels esmorzars

EI: Taller ambiental organitzat per la Diputació de Barcelona.  

Activitat teatralitzada  sobre una bombeta

1r: Taller de pa sec

2n: Mercat amb els cultius de l’hort de l’escola

CM: Auditoria al menjador

6è: Visita a “El Cabàs del Bisaura”

25/11/2015
1r: Taller de farina de galeta
 26/11/2015  5è: Xerrada servei de menjador 7iTria
11/12/2015 SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUSFER MÉS AMB MENYS:  Ampliem el fons de llibres de la bilioteca. JUNTS HEM ACONSEGUIT   247 LLIBRES!
Publicat dins de General | Deixa un comentari