DIA PER LA FASCINACIÓ DE LES PLANTES

Aquest cap de setmana, dissabte 18 de maig, és el dia per la Fascinació per les Plantes.

Per aquesta raó, les Escoles Verdes del Baix Camp hem fet una Acció Conjunta anomenada “Embellir el nostre Municipi”.

L’escola Mare de Déu de la Roca ha col·laborat traient les plantes de torreta que ha cuidat durant mesos: una planta de flor i una aromàtica.

La participació de l’alumnat i les famílies per a cuidar-les ha estat molt positiva, ja que des de P3 a 6è s’han fet responsables des de l’inici. Ja sigui duent-les a casa per cuidar-les en els dies festius, com regar-les i vigilar-les a l’aula per a que no tinguin depredadors i estiguin sanes.

Per aquest cap de setmana de la fascinació de les plantes, el nostre centre ha col·locat les plantes a la immediació de l’edifici, tot classificant-les segons els cicles dels que formen part: en el paler vermell, educació infantil; en el  blau, cicle inicial, educació especial i SIEI; en el groc, cicle mitjà i en el verd, cicle superior.

Per acompanyar aquesta mostra floral, s’ha afegit una fitxa tècnica on es pot llegir: el nom en català, científic, castellà i anglès; el curs que ha adoptat la planta i quatre usos o funcions que poden tenir aquests vegetals. També s’han afegit unes etiquetes identificatives clavades al substrat de cada torreta, amb el curs i nom de la planta en català.

Esperem que hagueu gaudit d’aquesta experiència tan com nosaltres i els nostres alumnes.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració

NOSALTRES APILEM!

Tal com ja sabeu, la nostra escola ha estat participant des de l’any passat en el programa-concurs Les piles, a l’apilo de l’escola. Aquesta setmana han vingut a pesar els quilograms de  piles i acumuladors portàtils recollits. El resultat ha estat fantàstic. Pràcticament s’ha recollit una tona de material; concretament, 96, 7 kg!

Gràcies a tota la comunitat educativa per contribuir a crear bones conductes en els infants i vetllar perquè l’entorn de la nostra escola sigui més sostenible.

Molt bona feina.

ESPANTAOCELLS A L’HORT

Darrerament als ocells els hi resultava especialment suculenta la nova plantació de verduretes de l’hort. Estaven picotejant-les de valent i semblaven no voler-ne deixar cap per a collir.

Fermant l’espantaocells

Com els CDs ja no eren prou dissuasoris, hem decidit incorporar un especialista perquè faci la feina. A veure si els ocells el respecten i el vent no se l’enduú d’una rebufada. Bona sort Tinky Winky!!!

2n A amb el Tinky Winky

Hort de primavera

Durant aquest curs escolar l’hort ha seguit el camí iniciat l’any passat. Vam realitzar una plantació de tardor i ara estem en de ple en la de la primavera. Aquesta està resultant molt positiva ja les plantes han crescut molt i no hem tingut plagues importants.