Trobada a Arezzo

L’ ESCOLA VALDELORS VIATJA A AREZZO EN EL PROJECTE COMENIUS:
La mestra de llengua estrangera Ester Marfà i el director de l’’Escola Valdelors, Ventura Sabaté, van realitzar durant la setmana passada una viatge a Arezzo, Itàlia que s’emmarca en el projecte Comenius en què es troba immersa l’escola de Vandellòs. Aquesta ha estat la última trobada, i d’aquesta manera es conclou el Projecte Comenius”I do care”

Durant els dies d’estada en aquesta ciutat, els professors van realitzar diverses activitats a l’escola- Instituto comprensivo IV Novembre,
El passat dissabte va ser el dia de retorn al municipi, després d’un gran comiat per part de l’escola italiana. Des de l’escola fem una valoració molt positiva d’aquest nou viatge.

 

 

 

 

 

TROBADA A HONGRIA

El dia 24 de març, el Ventura i l’Ester, vam anar a Jánkmajtis.
Vam agafar un avió fins a Londres i després vam agafar un altre avió
fins a Budapest.
Quan vam arribar a Budapest, ens va recollir un autobús, i vam estar
unes 4 hores aproximadament, fins que vam arribar a Jánkmajtis.
L’endemà vam visitar l’escola Móricz Zsigmond Primary School i el
poble de Jánkmajtis.
El Dijous vam anar cap a Nyíregyháza, on vam visitar el zoo, i el seu
jardí botànic.
El divendres vam visitar una granja de vedells a Tarpa, el cementiri de
Szatmárcseke, un molí d’aigua a Túristvándi i finalment la desti·leria,
d’un licor típic que es diu Palinka.
I finalment, el dissabte, abans de marxar cap a casa vam visitar, la
ciutat de Budapest.

DSC_0097 DSC_0100 DSC_0105 DSC_0115 IMG_4847

WELCOME BLUE!!

Aquesta setmana, ha arribat la nostra mascota del projecte, des de Istanbul. Els alumnes de Cicle inicial, han obert el  paquet, on també hi havia postals de Nadal pels nostres alumnes. LA mascota es quedarà amb nosaltres fins al març, després viatjarà cap a Hongria!

Marató

imageIMG_2820

Com cada any, els alumnes de l’Escola Valdelors han participat en la recollida de diners per la Marató de TV3.
La 23a edició de La Marató de TV3, dedicada a les malalties del cor.
A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor.
Poden afectar tothom, tant homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d’ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes.

L’escola va preparar un mural elaborat amb taps de plàstic i va participar amb el clàssic partit de futbol mestres vs alumnes, en el qual els alumnes de Cicle Superior de l’escola, van guanyar als mestres 5-4.
Gràcies a les col•laboracions dels alumnes, pares, avis, àvies tiets, tietes i mestres; es van aconseguir 182 €.
Els nostres alumnes van montar paradetes amb diversos objectes i decoracions nadalenques fetes amb materials reciclats


Ja arriben les vacances!!!

Ens despedim d’aquest curs 2013-14, amb un munt de bons records i de bones sensacions!!!

De ben segur que ni nosaltres ni els nostres alumnes podran oblidar aquest curs. El Projecte Comenius, ens ha permès aprendre més coses sobre com tenir cura dels altres, de nosaltres mateixos i del nostre entorn.

Ja estem preparant les activitats pel proper curs 2014-15, les quals se centraran en l´ús i l’estalvi de l’aigua!!

foto 1 foto 2

FI DE CURS: Cantata i Exposició dels treballs

Aquest curs els nostres alumnes han celebrat una cantata molt especial. aprofitant la nostra participació en el projecte Comenius       ” I care”, hem basat la nostra cantata amb els països amb els quals estem duent a terme el projecte: Anglaterra, Itàlia, Hungria i Turquia.

Per tant els nostres alumnes han cantat en anglès i italià i han representat dues danses tradicionals d’Hungria i de Turquia.

https://www.youtube.com/watch?v=IvcRDjD9w1U

 

Concert de l’escola de música

Des de fa uns quants anys, amb la col·laboració dels mestres de l’escola municipal de música, els nostres alumnes, han ballat diverses danses i cançons de tot el món, les quals han estat interpretades pels mestres de l’escola municipal de musica i representades pels alumnes de l’escola Valdelors.

https://www.youtube.com/watch?v=zo9f_q5_ckE
DSC05133                            DSC05126

DSC05135                            DSC05150

 

 

                                                                   DSC05151

Trobada a Istanbul

Durant els dies 4-6 de juny, 3 mestres de l’escola Valdelors ( El Ventura, la Cristina i l’Ester) van visitar l’escola Haluk Undëger Primary School a Istanbul.
Durant la trobada els nostres mestres van visitar la ciutat, van descobrir la cultura islàmica i la història de Turquia, van poder compartir i intercanviar experiències relacionades amb el món dels infants i de l’ensenyament amb els altres mestres, es van intercanviar diferents tipus de postals dels nostres alumnes amb els alumnes anglesos, turcs i italians, i finalment van poder gaudir i divertir-se amb un ampli repertori de cançons i danses turques, interpretades pels alumnes de l’escola d’ Istanbul.
A més a més, van tenir l’oportunitat de poder gaudir, de diversos àpats, típicament turcs, preparats per les mares dels alumnes del centre.
DSC_0005                                                 DSC_0011

 

DSC_0031

DSC_0045    iphone 187

DSC_0230

DSC_0700             DSC_0726

DSC_0706

 

 

Activitats 2n trimestre

En relació amb el Projecte Comenius, “ I care”, els nostres alumnes han participat en diferents activitats durant aquest segon trimestre.

 

pau

  • Dia de la Pau

El passat 30 de gener l’Escola Valdeors, celebrà el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), promovent valors com la tolerància, la solidaritat i el respecte als Drets Humans. 

Aquesta jornada es commemora a escoles de tot el món (coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi) i nosaltres treballem el DENIP amb diferents activitats a totes les àrees. Els objectius del Dia Escolar de la No-violència i la Pau són:

 

• Sensibilitzar que la pau és molt més que l’absència de baralles i guerres.
• Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d’amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.
• Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.
• Saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.
• Compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la no-violència i la pau.
Amb aquest motiu els nostres alumnes han elaborat diferents manifestacions artístiques que ja estan decorant els passadissos del centre.

Per celebrar aquesta diada, dijous dia 30, s’han organitzat diverses activitats que serviran per consolidar els valors que s’han treballat a l’aula.

Els nostres alumnes van visitar les àvies i els avis del municipi, al centre de dia, van oferir-los un petit concert, es fa llegir un manifest per la PAu i finalment es van enlairar un parell de coloms com a símbol de PAU i AMOR a tot el món.

https://www.youtube.com/watch?v=Zsk_gqGiBx0

 

  • Arbre dels desitjos 

    • Aquesta activitat, consisteix en escriure en un paper un desig d’esperança, somni i il·lusió per una societat i un món millor. En acabat, van penjar-los a l’Arbre dels Desitjos, ubicat al vestíbul de l’escola.

    • L’objectiu de l’activitat és fomentar l’esperit creatiu dels infants i sintonitzar cultures i realitats diferents en un mateix projecte, potenciant la germanor entre els nens de diferents procedències.

 arbre

 

  • Jornades culturals sobre el reciclatge: reduir, reciclar, reutilitzar

    • Les Jornades Culturals se celebren de diferent manera en les diferents etapes d’educació. Als cursos d’educació infantil i primària es barregen els cicles; infantil i cicle inicial, fan un grup i cicle mitjà amb cile superior, un altre; d’aquesta manera els nens i nenes es barregen amb els d’altres classes i cursos i poden fer noves amistats. Les activitats que es realitzen son d’aprenentatge, però de diferents maneres: tallers, contes…

    •  Aquestes jornades duren dos dies sencers. Aquest any, giren al voltant del tema del reciclatge.

 

Objectius:

  • Conscienciar als alumnes en la importància de tenir cura del nostre entorn.

  • Col.laborar en totes les campanyes proposades per part de Conselleries, Ajuntaments, ONG’s,… que ens duguin a una millora del nostre entorn.

Activitats:

  • Reduïr, reutilitzar, reciclar i recuperar en diferents àmbits escolars.

  • Exposició ORGÀNICA

  • Exposició Dóna la volta al reciclatge

  • L’inflable, saltem reciclant

L’inflable, per reciclar saltant!

reciclatge2 reciclatge

 

Conscients de la necessitat d’informar i educar ambientalment els ciutadans, l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Medi Ambient i Habitatge posa a disposició dels ens locals un element que complementa les campanyes de foment de la recollida selectiva que s’estan duent a terme en l’àmbit de tot Catalunya: un inflable gegant.

Amb aquesta proposta, l’Agència de Residus de Catalunya posa a l’abast de tothom una eina que, de forma lúdica i divertida, ajudi a comunicar els conceptes bàsics de la recollida selectiva i en fomenti la participació de la població. Aquest element de grans dimensions és un òptim recurs per instal·lar en llocs de gran afluència de gent aprofitant actes festius, celebracions locals, fires, etc.

L’inflable de la recollida selectiva és doncs un gran espai de joc que funciona com a recurs lúdic i alhora educatiu utilitzant el material pedagògic complementari.

 

Objectius

  • Disposar d’un element de gran atractiu visual, tant per als infants com per els adults, i que actuí com a reclam difusor dels actes en que estigui emmarcat.

  • Reforçar la participació dels ciutadans en la recollida selectiva de residus domèstics, incidint directament en els més joves i indirectament també en els adults, a partir de la diversió.

  • Dotar d’un recurs lúdic-festiu i alhora didàctic als municipis que ho demanin.

  • Donar a conèixer als infants com es realitza la separació, en origen, dels residus.

  • Reforçar el camí per assolir les fites marcades en el nou model de gestió.

Exposició: “Dóna la volta. Del residu al recurs”

reciclatge3

 

 

Exposició: “Dóna la votra. Del residu al recurs”

Conscients de la necessitat d’informar i d’explicar que hi ha darrera del reciclatge, què en podem fer dels residus que generem? Com els podem transformar en un recurs?, l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat posa a disposició dels ens locals un element que complementa les campanyes de foment de la recollida selectiva que s’estan duent a terme en l’àmbit de tot Catalunya: una exposició de 5 elements il·lustratius del procés de transformació de les 5 fraccions de recollida selectiva, paper i cartró, envasos, fracció orgànica, vidre i fracció resta, més un element amb un joc interactiu que parla, també de propostes d’actituds que fomenten la prevenció.

Amb aquesta proposta, l’Agència de Residus de Catalunya posa a l’abast de tothom una eina que, de forma lúdica i divertida, ajudi a comunicar els conceptes bàsics de la recollida selectiva i la prevenció de residus, tot fomentant la participació de la població.

Objectius

  • Disposar d’un element de gran atractiu visual, tant per als infants com per els adults, i que actuí com a reclam difusor dels actes en que estigui emmarcat.

  • Reforçar la participació dels ciutadans en la recollida selectiva de residus domèstics, i les actituds que fomenten la prevenció en la generació de residus.

  • Dotar d’un recurs lúdic-festiu i alhora didàctic als municipis que ho demanin.

  • Donar a conèixer als infants com es realitza la separació, en origen, dels residus.

  • Reforçar el camí per assolir les fites marcades en el nou model de gestió.

Exposició “ORGÀNICA”

reciclatge4

 

El Departament de Medi Ambient i Habitatge a través de l’Agència de Residus de Catalunya posa a l’abast dels ens locals de Catalunya una nova eina de conscienciació sobre els beneficis de la recollida selectiva per tal de fomentar la separació de la fracció orgànica. L’exposició consta de vuit lletres gegants que formen la paraula ORGÀNICA. Es tracta d’una mostra sobre els beneficis de la recollida d’aquesta fracció. A través d’aquestes lletres podrem conèixer el procés de transformació de la fracció orgànica fins a obtenir-ne compost, així com els beneficis que comporta per a la salut i el medi ambient. Aquesta exposició, de caràcter itinerant, és un instrument més per fomentar i potenciar la sensibilització ambiental a Catalunya.

 

Tallers Peudagògic

  • Taller de sabó:

L’objectiu del taller és aprendre la técnica de fer sabó segons el procés en fred i donar ús al oli de cuinar. D’aquesta manera se’l recupera, reutilitza i recicla.

Els participants faran sabó per a rentar la roba 100% natural i biodegradable. També es facilitarà una fórmula alternativa per fer un sabó cosmètic i s’explicarà quines són les diferències en el seu procés.

  • Taller joguines reciclades:

  • 0.1. Descripció de l’activitat

  • Pensar possibles usos nous que podem donar als materials usats i,

  • en concret, idear formes de construir joguines amb els materials que

  • generalment es rebutgen. Podem sol·licitar la visita d’una persona amb

  • experiència per dur a terme el taller, que pot ser teòric o pràctic en funció de

  • les possibilitats del lloc.

  • 0.2. Objectiu d’aquesta activitat

  • Conscienciar sobre les possibilitats lúdiques que ofereixen molts dels

  • materials que es tiren a les escombraries diàriament.

  • Fomentar la creativitat dels alumnes.

  • Potenciar el reciclatge com una pràctica que també pot ser divertida.

 

 

  • Visita mestres Comenius

 https://www.youtube.com/watch?v=4o1A3XeYbPc

 

v  Dimecres:

BENVINGUDA

  • Els mestres i els alumnes de l’escola Valdelors, donem la benvinguda als nostres mestres i alumnes visitants del Projecte Comenius. Durant tres dies, estarem acompanyats per set mestres hungaresos, quatre mestres italians, quatre d’anglesos i quatre mestres turcs.

 

comeius2 comeius1 comeius3

  • A més a més, comptem amb dotze alumnes anglesos, els quals, cada alumne de cm apadrinaran un alumne anglès.

 

 

 

  • Visita al museu de l’oli

A mig matí, els nostres mestres visitants, acompanyats pel director de l’escola i per la coordinadora del projecte, han fet un tomb pel poble, i han visitat les intal·lacions del museu de l’oli

 comeius4 comeius5 comeius6

 

 

  • Recepció a l’Ajuntament

Seguidament, després de veure el poble i el museu de l’oli, els mestres han participat en una ballada de sardanes a la plaça Gil Vernet, i han vist ballar al nostre gegantó.

Després, hem escoltat les mostres d’agraïment i els discursos per part de l’Inspector d’ensenyament, el Sr. Carles Jardí, l’alcalde de l Poble, L’alfons… i el director de l’escola, el Ventura Sabaté

 comeius8 comeius9 comeius11 comeius10 comeius12

 

Per la tarda, els mestres de les escoles visitants,l ens han ensenyat com són les seves escoles, i quines han estat les activitats que han fet durants aquest segon trimestres

 

 comeius13

Finalment hem anat a veure la cova de l’Escoda, i les seves pintures rupestres.

 

comeius16 comeius15 comeius14

 

 

 

 

  Dijous:

  • Visita guiada a Reus:

comeius19 comeius18 comeius17 comeius20 comeius21 comeius22 comeius23

  • Els alumnes anglesos i els de l’escola Valdelors han estat molt atents a totes les explicacions al centre Gaudí i a l’obra de màgia que han vist al teatre Bartrina de Reus.

 

 

 

  • Mentrestant els mestres van fer una visita guiada per la Tarraco Romana

 

 

 comeius29 comeius28 comeius27 comeius26 comeius25 comeius24

 

 

  Divendres:

  • Dia de l’arbre:

    • Degut a l’aiguat d’ahir, avui no hem pogut celebrar el dia de l’arbre, però hem plantat el nostre pomer, per representar el nostre projecte Comenius.

 

comeius30

 https://www.youtube.com/watch?v=SLIHRbxqPlU

 

  • Després com a a cloenda del projecte, hem celebrat un dinar a l’escola, tots els mestres i s’hi ha afegit alguns dels representant de l’AMPA.

comeius31

El Ferran Cerviño, ens ha preparat una paella deliciosa!!!

 comeius33