CONSERVEM ELS ALIMENTS 4

LA SAL O EL VINAGRE

Els dos conserven els aliments llarg temps, dependrà del tipus d’aliment que n’escollim un o l’altre.

Avui farem el tercer experiment per veure l’efecte de la sal.

EXPERIMENT 3

Conservar amb sal

MATERIAL

–        Patata    – un ganivet           – sal         – 2 plats

PROCEDIMENT

–       Pelar la patata i tallar-la per la meitat

–       Fer-ne dos cubs  més o menys iguals

–       Col·locar cada un d’ells en un plat

–       Cobrir per complert un d’ells amb una gruixuda capa de sal

–       Comparar cada 15 minuts els canvis que experimenten els cubs

–       Afegir sal  sobre el el cub salat a mesura que aquest la vagi absorbint

QUÈ PASSA?

Que la patata que tenia sal s’havia conservat millor perquè per la part de sota no s’havia podrit i la sal la conservava millor.

Andrea

La patata sense sal es podreix i es fa més petita, la que està sota la sal es conserva.

Raquel

La patata amb sal sequeix igual que fa uns minuts, la que no té sal es podreix i es fa petita.

Alison


COM ÉS QUE PASSA?

La sal és molt salada i la patata no és tan salada, llavors com que la patata no té tanta sal, l’aigua i la sal de la patata s’ajunten amb la sal perquè els dos aliments estiguin equilibrats.

Andrea

Sense sal la humitat entra i els bacteris es desenvolupen.

Amb la sal la humitat no pot entrar i els bacteris no es poden desenvolupar. L’aigua surt a buscar la sal.

Raquel

La sal treu l’aigua i no deixa que els microorganismes es desenvolupin.

Alison









6 thoughts on “CONSERVEM ELS ALIMENTS 4

  1. moha

    Irene a sigut un experiment molt divertit el que mes m’ha agradat a sigut quant em tregut la sal i la patata era com una goma.

    m’ha encantat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. alfons

    Hola Irena m’ho baig pasar molt be pero la patata que no estava conservada em sal em donava repalus.

  3. Jordi

    Hola Irene soc el Jordi aquest experiment m’agradat molt i la patata quan li treiem la sal estava molt dura i la sal també.

  4. Raquel

    Hola Irene soc la Raquel, buff quina podor que feia, la patata que bam enterrar en sal es va conservar perque la humitat no pot entrar i els bacteris no es poden desenvolupaar. Laigua surt a buscar la sal.
    L’altre es va pudrir perque l’humitat entra i els vacteris es desenvolupen.

  5. Dayana

    Hola Irene a mi m’ha agradat perquè la patata que estava cuberta amb sal parexia com plastilina, però dura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà