EXPERIMENT 2
Conservants naturals
MATERIAL
– Cubito de caldo – bol – 2 gots d’aigua tèbia – 4 gots de plàstic transparents
– Sal – llimona – vinagre – rotulador
PROCEDIMENT
– Dissoldre els dos cubitos de caldo en un bol amb aigua tèbia
– Amb el retolador etiquetar els gots de plàstic: S (sal), V (vinagre), LL (llimona). C (control)
– Afegir la mateixa quantitat de caldo en cada un dels gots
– Tallar la llimona per la meitat i esprémer-la
– Barrejar 2 cullerades de sal dins del got S, 3 cullerades de vinagre en el got V, 3 cullerades de suc de llimona en el got LL (el vinagre i el suc de llimona són líquids i menys concentrats que la sal). No afegirem res en el got de control, servirà per mesurar els altres resultats.
– Deixar-los reposar durant una setmana
El resultat ha estat que els quatre gots s’han tornat tèrbols, el que més el de Control i el de la LLimona s’ha florit.
Dels tres la llimona és el pitjor conservant. Deduim que el suc de la llimona és un aliment i que quan perd la seva acidesa atreu a les bacteries.
La pregunta que sorgeix és: què conservarà més temps un aliment la sal o el vinagre.
Decidim investigar-ho. Preguntem a casa, a d’altres professors i professores, a internet, en els llibres…
Demà continuerem
Irene l’experimen aquet m’ha soprengut el de control fella olor a calçotets suats i la de llimona s’ha florit quina pudor feia l’aboratori. jejeje xd
Hola Irene soc el Jordi aquest experiment dels gots a sigut molt fastigos pero més el got on hi havia la llimona que estava florit.
Hola Irene aquest experiment no en va agradar molt, perquè després les mans feia una mala olor per axafar el cubito.
Hola Irene soc la Raquel, esta clar que la llimona no hi conserva, el vinagre i la sal si que hi conservan, mes o menys per igual. Peró que conservin no vol dir que no fasin podor perque igualment tots feien podor!!. Un petó.