Els riscos de l’operació biquini Els endocrins recomanen substituir les dietes per perdre pes ràpidament per un canvi d’hàbits LARA BONILLA Barcelona ACTUALITZADA EL 24/06/2017

0

Quan els dies comencen a fer-se més llargs, la calor estaborneix i comencem a treure’ns roba, més gent s’anima a fer règim per adaptar-se a determinats cànons estètics imposats per la moda i la publicitat. És la dictadura de l’operació biquini. Però com més ràpides són les dietes menys recomanables són, perquè la pèrdua de pes, diuen els endocrins i nutricionistes, és una carrera de fons. “Quan arriba el bon temps a la gent li agafa el neguit per perdre pes malgrat que el missatge que nosaltres donem és que la dieta no es pot canviar en dos dies ni els canvis de pes s’aconsegueixen en dues setmanes”, indica Albert Goday, cap d’endocrinologia de l’Hospital del Mar. És la cultura de la immediatesa. Però les solucions màgiques i ràpides no existeixen i el cos necessita un temps per acceptar els canvis.

Un dels riscos de la pèrdua ràpida de pes és l’anomenat efecte rebot, ja que el pes es torna a recuperar en uns mesos si la dieta no va acompanyada de bons hàbits alimentaris i exercici. Fer dieta un temps per tornar a menjar malament després no serveix de res. L’objectiu ha de ser canalitzar aquesta motivació per enfundar-se en un vestit o tornar a cordar-se els pantalons cap a un canvi d’hàbits efectiu. “L’operació biquini no hauria d’existir”, diu taxativa Rosa Corcoy, directora de la unitat de diabetis del servei d’endocrinologia de l’Hospital de Sant Pau. “El que hauria d’existir és preocupació per tenir hàbits saludables, un pes correcte, menjar bé, fer exercici, deixar de fumar i dormir les hores que toquen”, afegeix aquesta endocrina. L’estiu pot ser l’excusa per posar-s’hi, però no buscant efectes a curt termini. Cal constància. I de dietes miracle, ni una, alerten els endocrins. La dieta de la carxofa, la del cogombre, la dels aliments per colors, per formes… “Tenen mercat. Algunes són frívoles i poden ser anecdòtiques, però en algunes circumstàncies poden causar problemes sobreafegits”, adverteix Goday. Dietes extremes com la dieta Dukan poden fer que es disparin alguns factors de risc cardiovascular com la pressió arterial o el colesterol. “A més, dietes d’excés de carn molt repetides en el temps s’han relacionat amb més risc d’algun tipus de càncer i amb problemes digestius”, afegeix Goday, que també alerta dels riscos de les dietes sense gluten ni lactosa sense que hi hagi problemes mèdics associats.

Igual com no s’han de consumir medicaments sense prescripció mèdica, la primera recomanació si es vol perdre pes és posar-se en mans d’un professional. “Tothom s’atreveix a opinar sobre dietes, hi ha intrusisme i milers d’ofertes per aprimar de procedències diverses i d’evidència dubtosa o nul·la”, denuncia Goday. Amb l’arribada de la calor, les farmàcies també noten un augment de la demanda de complements nutricionals o per perdre pes. “És veritat que cada estiu s’activa la moda dels complements, però cal tenir present que sempe han de ser això, complementaris a un canvi en els hàbits de vida”, diu Anna Bach-Faig, vocal d’alimentació i nutrició del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i professora dels estudis de salut de la UOC. “Si no es modifiquen els hàbits, per molts complements que es prenguin, la dieta no servirà de res, i això és molt important explicar-ho a les persones que van a la farmàcia, els fa replantejar-s’ho -afegeix-. Fer una dieta puntual o utilitzar puntualment complements per perdre pes, sense fer res més, no és efectiu”.

Més consultes de cirurgia

A més, qualsevol dieta ha d’anar acompanyada d’exercici físic. “Si féssim dieta mantinguda i restrictiva durant molt de temps aniríem perdent pes, però no tots els quilos són dolents. El greix més perillós és el que s’acumula a la cintura i s’ha de combinar amb exercici per no perdre teixit muscular”, explica Albert Goday. “I encara que no es baixi de pes, fer exercici és bo per a la salut, no s’ha de mesurar només per la bàscula”, reflexiona Rosa Corcoy. L’exercici, com la dieta, ha de ser personalitzat i adaptat a les necessitats de cadascú. “La persona que té una forma física baixa i vol perdre molts quilos de cara a l’estiu ja va tard. Per a la persona que és més o menys activa i vol perdre 3 o 4 quilos, és assolible”, apunta Robert Herraez, codirector de fitness dels clubs DIR, que assegura que entre maig i juny és quan més clients reben. Per poder constatar resultats, però, calen entre deu i dotze setmanes d’exercici. Però més enllà de l’operació biquini, Herraez opina que “sempre és bon moment per començar a fer exercici i agafar-ne l’hàbit, perquè el canvi més gran és passar de no fer res a fer alguna cosa”.

 

 

 

I el més important és ser regular. “Fer exercici dos o tres cops per setmana seria l’ideal”, diu aquest entrenador. I la durada de la pràctica esportiva dependrà de la intensitat. Com més intens sigui l’exercici, menys temps.

No només els gimnasos i les consultes dels endocrins reben aquests dies un augment de visites. També les consultes de cirurgia estètica. “Hi ha un pic de cirurgia motivat pel fet que ens traiem la roba i ens veiem pitjor, i aquell complex que teníem més o menys controlat de cop sembla més urgent resoldre’l”, argumenta Elena Martí, presidenta de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica i Reparadora. Martí explica que aquí és on entra el judici del professional, que ha de valorar si és factible fer la intervenció. “Té lògica que, ja que s’ho fan, vulguin fer-ho de cara a l’estiu, però si el postoperatori obliga a protegir-se del sol o a no banyar-se durant unes setmanes, li he d’aconsellar que ho posposi perquè els resultats siguin òptims”, afegeix.

Les cirurgies més demanades són l’augment de pit en les dones i la liposucció en els homes. “Som la cultura de la immediatesa, la gent vol un determinat aspecte físic ràpid, sense sacrifici i a cop de talonari, i es pensa que si s’opera l’endemà estarà perfecte”. La feina del professional és explicar que els resultats requereixen temps. “Potser serà una operació biquini que comencen aquest estiu però que la disfrutaran més l’any que ve”, conclou Elena Martí.

El que s’ha de fer…

1. Consultar l’especialista

Primer cal examinar com mengem i veure què fem bé i què podem millorar. I això molt sovint nosaltres mateixos no som capaços de veure-ho. Per això, s’aconsella posar-se en mans d’un professional que elabori un pla d’acord amb les característiques i rutines del pacient.

2. Menjar sa

Una dieta saludable es tradueix en una alimentació variada que inclou cereals integrals, llegums com a font de proteïna vegetal, fruita i verdura; limitar el consum de sucres i greixos; evitar la carn processada, i limitar la carn vermella, els embotits i els aliments amb un alt contingut de sal. I cal potenciar el consum de peix blau. En resum, menys greix animal i productes preparats. També s’aconsella eliminar les calories buides i les begudes ensucrades, inclosos els sucs naturals. Menjar una poma o una taronja és millor que prendre un suc de taronja i poma. “Les mateixes calories ingerides en forma líquida satisfan menys que sòlides”, explica Rosa Corcoy. I entre hores és millor menjar fruita seca i fruita.

3. Fer exercici

Per no perdre teixit muscular, la dieta s’ha de combinar amb exercici físic, que ha d’estar adaptat a les nostres condicions físiques, estatura i pes. Si no es pot fer exercici regular programat, s’ha d’intentar no fer vida sedentària: caminar en lloc d’agafar l’autobús, pujar escales en lloc de l’ascensor o mantenir converses drets en lloc d’asseguts. L’exercici físic sempre serà progressiu, però l’objectiu és moure’s una mica més cada dia. En el cas d’exercici programat, el més important és ser regular. L’ideal és tres cops per setmana, però amb dos ja es nota un canvi substancial. Per perdre pes es recomana combinar el treball cardiovascular amb exercicis de tonificació muscular.

4. Mantenir horaris

Uns hàbits de vida saludables inclouen horaris regulars. Dormir les hores adequades i que el son sigui reparador, i intentar menjar menys a la nit. El principal àpat del dia no ha de ser el sopar a les 11 de la nit.

5. Mida del plat

És important també modificar la mida del plat, que, a vegades, és excessiva, sobretot en determinats grups de població com poden ser les dones a partir de la menopausa, que molts cops tenen problemes de sobrepès. “Les necessitats calòriques en aquesta etapa solen disminuir”, diu Anna Bach-Faig.

…i el que no s’ha de fer

1. Dietes miracle

Es recomana no fer res que suposi un sacrifici inassumible perquè després tindrà un efecte rebot. Amb una dieta dràstica s’aconsegueix un balanç calòric negatiu: es perdrà greix però també massa magra no greixosa, i això és perjudicial per a la salut, indiquen els endocrins. “Si quan perdem pes de manera abrupta perdem massa magra, al cap de pocs mesos cremem menys i això és part de l’efecte rebot”, explica Rosa Corcoy.

2. Complements

Els complements alimentaris no poden substituir un estil de vida saludable ni han de substituir una dieta equilibrada, tot i que en cas de dèficit d’algun nutrient a causa d’una dieta restrictiva poden ser una ajuda. En tot cas, mai ha de superar-se la dosi diària recomanada, ja que un consum excessiu pot provocar efectes perjudicials per a la salut. Per exemple, dosis elevades de vitamina C poden provocar càlculs renals, diarrea, nàusees o gastritis. Anna Bach-Faig recorda que no tots els complements són beneficiosos per a tothom. “És important individualitzar la recomanació” i vigilar possibles interaccions, diu.

3. Exercici intens

No s’aconsella fer esport intens de cop perquè es poden produir lesions. L’activitat física s’ha de fer de manera moderada, regular, progressiva i cadascú en la seva justa mesura. Perdre pes, millorar la condició física i augmentar la massa muscular són les principals demandes en el gimnàs. N’hi ha prou començant amb una activitat física aeròbica reduïda, com caminar entre 30 i 40 minuts diaris.

4. No saltar-se àpats

Un fals mite per perdre pes és el de saltar-se algun àpat amb l’objectiu de perdre més quilos, o creure que els aliments light i integrals aprimen per ells mateixos. Segons una enquesta del Centre d’Investigació sobre Fitoterapia (INFITO), el 15% dels catalans eliminen l’esmorzar o el sopar o certs grups d’aliments. Cal recordar que és convenient fer entre tres i cinc àpats al dia, que l’esmorzar és un àpat decisiu i ha de ser complet i que el dinar i el sopar han de ser àpats complementaris.

5. Càstig

Prendre’s l’operació biquini com un càstig i pensar que per obtenir resultats cal fer una dieta estricta i restrictiva fa fracassar en l’objectiu d’aprimar-se i d’incorporar hàbits de vida saludables, ja que aquesta mena de dietes són difícils de mantenir en el temps.

 

Xerrada sobre nutrició

0

 Els alumnes de 2n d’ESO a l’hora de tutoria han pogut gaudir d’una xerrada sobre alimentació saludable , impartida per una nutricionista – dietista.

 

20170203_152110

Esmorzar sa

0

Els alumnes d’infantil, seguint el projecte deimg-20170121-wa0000 nutrició de l’escola , mengen fruita per esmorzar.i diuen que img-20170121-wa0001els agrada molt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img-20170121-wa0002img-20170121-wa0003img-20170121-wa0004img-20170121-wa0005img-20170121-wa0006img-20170121-wa0007img-20170121-wa0008img-20170121-wa0009img-20170121-wa0010img-20170121-wa0011img-20170121-wa0012img-20170121-wa0013

La ceba

0

L’intens fred  col·lapsa els serveis mèdics per una onada de grip i de malalties respiratòries. Els continus canvis de temperatures debilitament el sistema immunològic. Encara que hi ha tractaments que acceleren la recuperació, també existeixen remeis casolans amb productes barats i fàcils d’aconseguir per controlar els símptomes.

Amb una important composició nutricional, la ceba es fa servir en centenars de menús i receptes medicinals. La ceba aporta una alta concentració de substàncies sulfuroses que li proporcionen propietats antibacterianes, antioxidants i antiinflamatòries que faciliten el tractament de moltes malalties. A més, aquesta verdura, té vitamina A i C que reforça el sistema immunitari, milloren la pell, i redueixen els riscos cardiovasculars.

Igualment la ceba té efecte diürètic, el que alleuja la retenció de líquids que inflama els teixits i és interessant contra les infeccions respiratòries, pel seu efecte expectorant i antiinflamatori. També és capaç de rebaixar els virus i bacteris relacionats amb la grip, l’amigdalitis i l’asma per la concentració de nutrients.

Entre els milers de remeis que existeixen, recomanem aquest preparat amb efectes antibiòtics per lluitar contra les afeccions respiratòries. Ingredients:

 • 2 cebes

 • 1 gran d’all

 • El suc d’una llimona

 • 1 cullerada de mel

Després de pelar les cebes i talla-les es posen a la liquadora o en la batedora i es mescla amb tots els ingredients. Si el suc surt massa pastós, es pot afegir aigua i s’ha de guardar en un recipient de vidre per consumir i ja ho pots veure fins a veure millorar els símptomes.

A més, la ceba també es pot utilitzar per millorar els episodis de tos severa tant per a nens com per a adults. Es tracta de deixar un bol amb la meitat d’una ceba al costat del capçal del llit i a les nits i respirar els compostos que per si mateixa deixar anar.

La carxofa

0

La carxofa és la verdura típica de les èpoques d’hivern. Aquestes hortalisses molt apreciades a la cuina mediterrània, es pot cuinar en infinitats de plats, però potser és una de les grans desconegudes pel que fa a  les seves aportacions a tots els nivells. Repassem-los:

1. La carxofa millora la digestió i augmenta l’eliminació del flux de la bilis.

2. Com contribueix a la reducció del nivell de colesterol a la sang, és capaç de regular els problemes de pressió arterial i prevé l’arteriosclerosi.

3. Les seves fibres vegetals va que puguem controlar la gana molt millor, ja que absorbeix l’aigua de l’estómac i produeix una sensació de sacietat, de manera que pot un aliment utilitzat per a dietes estrictes.

4. En tenir propietats digestives, ajuda al tractament de malalties com anèmies, diabetis, gota, reuma i càlculs a la vesícula biliar.

5. És capaç de baixar el colesterol dolent i augmenta el bo.

6. Ajuda a combatre l’excés dels triglicèrids.

7. Disminueix el dolor abdominal i alleuja l’acidesa.

8. Regula els casos de restrenyiment, diarrea, nàusees i vòmits.

9. Proporciona vitamines A, B6, a més de calci, fòsfor, magnesi, potassi, sodi, ferro, hidrats de carboni, proteïnes i glúcids que es transformen en sucre, de manera que aporten energia.

10. La carxofa té qualitats diürètiques que ajuden a l’eliminació de líquids del cos, per això funciona molt bé en casos d’obesitat, afeccions en les quals es necessiti una eliminació d’aigua i de toxines, en especial pel que fa a l’àcid úric. La carxofa està indicada en malalties com la gota, l’artritis o malalties hepàtiques i circulatòries.

Aliments pel cervell

0

Comida para el cerebro: estos alimentos nos hacen más listos

alimentos para el cerebro

Vitaminas, proteínas y ácidos grasos mejoran la agilidad mental. ¿Es más creativo el que mejor se nutre?

Una dieta variada y completa en ciertos nutrientes, como el omega-3(salmón, sardinas o atún), contribuye a que el rendimiento intelectual de una persona sea mayor. Lo dicen los estudios, como el que llevó a cabo Alexandra Richardson, de la Universidad de Oxford.  “Los ácidos grasos omega-3 son muy importantes para las funciones del cerebro, como también lo son otros nutrientes imprescindibles que hay que vigilar, como el hierro, el yodo y la vitamina B12, que interactúan en el desarrollo cognitivo y de los que, parte de la población, puede presentar carencias. Se ha visto, por ejemplo, que cuando las personas tienen una anemia ferropénica o niveles de yodo o de vitamina B12 muy bajos, acaban estando afectadas sus funciones neuronales, de concentración o de asimilación”, afirma la nutricionista Alma Palau, presidenta del Consejo General de Dietistas-Nutricionistas de España. El neurocientíficoFernando Gomez-Pinilla, catedrático de la Universidad de California, continúa: “Lo que tiene de especial el omega-3, particularmente un componente que se llama DHA, es que es parte de la estructura original del cerebro. Resulta que las membranas, que son como las capas externas de las células nerviosas, también están hechas de esa sustancia. No en su totalidad, pero en parte de su estructura sí tienen DHA, que es muy importante para muchas funciones cognitivas”.

Llegados a este punto, si usted ha eliminado el pescado de su dieta por razones éticas o espirituales, no se alarme, pues el deporte también funciona. “En las últimas investigaciones, hemos encontrado que, por ejemplo, el ejercicio físico ayuda al cerebro a robustecerse de omega-3 e incluso a formarlo a pesar de que no venga de la dieta”, explicar el profesor Gomez-Pinilla. “Con ayuda de la actividad física se puede suplir esta carencia”, añade.

Brócoli y frutos rojosalimentos para el cerebro-

Tal y como indican todos los expertos, cuando se trata de cuidar la dieta para una estupenda salud mental, usted debe echar mano de varios alimentos, no solo de uno por el hecho de que sea potente. Como aconseja el doctor y catedrático de la Universidad de California, hay que pensar en una dieta equilibrada. “Una frase que se usa en biología y neurología reza: ‘Demasiado de una cosa buena es malo’. Hay muchos alimentos positivos, pero si uno exagera se transforman en negativos. Por eso, la mejor recomendación es el balance. Varios productos buenos y complementarios”, dice. Entonces, además del pescado, ¿qué alimentos nos pueden ayudar a leer a Joyce o Proust con ligereza?

El brócoli, pese a su lado oscuro, es la estrella de la vitamina K, junto con las coles de Bruselas y las verduras de hoja verde, y ha dado resultados muy positivos no solo en su ya conocida e indispensable función en la coagulación de la sangre, sino también en tratamientos para el Alzheimer. Unainvestigación de la Universidad de Montreal en Canadá demostró que las personas mayores que presentaban más presencia de vitamina K1 elaboraban mejores discursos, progresaban en su expresión verbal y poseían mayor retención de la información.

Las almendras y las nueces, por su parte, se llevan el galardón de alimentos hipercompletos. Ambas contienen precursores de omega-3, vitamina E y magnesio, que permiten mantener el nivel de concentración durante un tiempo sin que luego haya un bajón rápido, como podría suceder después de tomar un piscolabis con azúcar. Además, aportan gran cantidad de proteínas, que, entre otras cosas, estimulan las llamadas neuronas orexinas, que se encargan de mantenernos despiertos y atentos. Hay muchos alimentos positivos, pero si uno exagera, se transforman en negativos. La mejor recomendación es el balance: varios productos buenos y complementarios” (Fernando Gómez-Pinilla, neurocientífico)

Y algunos frutos rojos, como los arándanos y las fresas, son unos grandes aliados para aumentar la atención y fijar la memoria. Las pesquisas de la doctora e investigadora Elizabeth Devore, profesora de la Harvard Medical School en Boston, afirmaron que la ingesta constante de estas frutas ayuda a frenar la pérdida de memoria. Y las investigaciones del doctor Jeremy Spencer, de la Reading University en Inglaterra, constataron que los arándanos propiciaban la concentración durante varias horas, por lo que si usted estudia u oposita, súrtase de estos productos.

¿Chocolate para la agilidad mental? Con matices

Partimos de que “el cerebro es bastante plástico y flexible”, como apunta el neurocientífico, pero aún así, no es eterno, y con los años sufre un deterioro inevitable. “Tiene un nivel de consumo energético tremendamente alto, y casi todos estos procesos de producción de energía producen mucho estrés oxidativo”, explica el especialista. Es aquí donde aparece otro elemento importante en la dieta que debe tener en cuenta: los flavonoides, unos pigmentos naturales de los vegetales cuya capacidad como antioxidante libera y limpia el cerebro de toda esa oxidación a la que le sometemos solo por el mero hecho de funcionar. ¿Dónde encontrarlos? Las manzanas y los cítricos tienen una gran concentración de ellos, y las investigaciones, como la del profesor Adam Brickman, de la Universidad de Columbia en Nueva York, han descubierto que los flavonoides del chocolate negro poseen también un potencial revitalizante en cerebros ya desgastados por la edad. “El efecto es el mismo provenga de donde provenga, pero si hay que ponerle a un paciente una dieta más rica en flavonoides, no le diría que se atiborrara a chocolate negro”, matiza de forma simpática la nutricionista Palau. “Tendría que incorporar a su dieta manzanas, naranjas, uvas, té verde, bayas y frutas rojas, que son más saludables. Porque lo que hay que mirar siempre es el efecto final del contenido global de un alimento. Cuanto más completo y saludable sea en su totalidad, mejor”, aclara.

A estas alturas puede que su cerebro esté demandando una dosis extra de parte de estos supernutrientes para seguir con la inteligencia a pleno rendimiento y poder acabar de leer el tema. Si es así, tome nota. Para cubrir las necesidades de hierro se recomienda incorporar a la dieta carnes rojas y vegetales verdes (especialmente, espinacas, muy ricas también en ácido fólico, que ayuda a frenar el deterioro cognitivo); para mantener óptimo el estado del yodo, basta con una cucharadita de sal yodada al día (la que se usa para cocinar), y en el caso de esa vitamina tan importante que es la B12, conviene consumir a diario un vaso de leche o dos, carne, pescado (preferiblemente azul), huevo, frutas y verduras. Si además lo combina todo, semanalmente, con cereales, legumbres, frutos secos y lácteos, ¡sin olvidar una abundante hidratación constante!, su cerebro irá a mil por hora. “Los estudios son claros respecto a que el que come mejor tiene una capacidad cerebral más alta que el que lleva una dieta pobre. Y, sobre todo, cuando se suma una actividad física regular”, concluye Gomez-Pinilla. Los niveles de atención que demandanciertos deportes estimulan esta cualidad.

Fuente: El País – BuenaVida

Naranjas rellenas

0

Naranjas rellenas

(Laia Comella 1r ESO)

Preparación: 30 minutos + 1 hora de reposo.

Cocción: 45 minutos.na

Dificultad: mínima.

Para 6 personas.

INGREDIENTES:

 • 6 naranjas grandes y del mismo tamaño.

 • 16 dátiles.

 • 300 gramos de piña natural o de lata.

 • 6 higos secos.

 • 3 huevos.

 • 30 gajos de mandarina.

 • 6 cucharadas de azúcar.

 • 3 cucharadas de Grand Marnier(licor).

ELABORACIÓN:

1-Lavar muy bien la naranja.

Cortar un trocito de la naranja y, con ayuda de una cuchara, vaciarla con cuidado de no romper la piel. Retirar de la pulpa de la naranja todoslos restos de piel blanca y también las pepitas. Cortar en una ensaladera.

2-Incorporar la piña natural o de lata cortada en trozos pequeños, los gajos de mandarina, los dátiles sin hueso y cortados en dos, los higos en trozos y la mitad del azúcar. Mezclar muy bien y dejar reposar 1 hora en la nevera.

3-Mientras, preparamos la crema poniendo las yemas en un cazo con el resto del azúcar. Batir hasta que la preparación esté espumosa y añadir entonces el Grand Marnier lentamente y sin dejar de dar vueltas.

4-Acercarlo al fuego suave y dejar que vaya espesando lentamente, sin dejar  de remover, pero sin que llegue a hervir. Cuando la preparación alcance una textura cremosa, retirar del fuego y mantener caliente.

5-Rellenar las cáscaras de naranja con la fruta de la mezcla y poner por encima la crema. Servir cuando esté aún tibia.

 

Consejo: Para que este postre resulte más bonito procura  elegir las naranjas del mismo tamaño y de piel gruesa. Así  la receta quedará mucho mejor presentada. La piel gruesa te facilitará la tarea de rellenarlas.

Todo ello nos aporta; las naranjas vitamina C y los dátiles son alimentos muy energéticos y nutritivos por sus contenido en azúcares y vitaminas y las yemas de los huevos proteínas.

Mousse de maduixa:

0

Eduard Benages 4t ESO

Mousse de maduixa:

INGREDIENTS:

* 500 g de maduixes o maduixots, rentats i tallats per la meitatmu

* 3 cullerades de flocs d’agar-agar

* ½ litre de llet d’arròs o llet d’arròs amb ametlles sense sucre

* 1 culleradeta de ratlladura de llimona ecològica ben fina

* 4-5 cullerades de melassa d’arròs

* 2 cullerades de crema d’ametlles blanques sense sucre

* ½ pessic de sal marina

* Decoració: fulles de menta fresca i un grapat de maduixes petites tallades a quarts

ELABORACIÓ:

* Bulliu la llet amb els flocs d’agar-agar i una mica de sal durant 7 minuts a foc lent, destapat.

* Pareu el foc i afegiu-hi les maduixes, la ratlladura de llimona, la crema d’ametlles i la melassa. Deixar refredar 1-2 hores per obtenir la consistència de gelatina.

* Tritureu-ho amb una batedora fins obtenir una consistència cremosa de mousse. Us ha de quedar lleugera, no massa espessa. Si us cal, afegiu-hi més llet d’arròs.

* Deixeu-ho refredar a la nevera i serviu-ho amb maduixes i fulles de menta.

VALOR NUTRICIONAL (cada ració):

* Calories: 107 kcal

* Greix total: 0 g

* Sodi: 0 mg

* Carbohidrats: 11.52 g

* Fibra dietètica: 0 g

* Proteïnes 1.92 g

* Potassi; 0 g

* Vitamina A: 0% / Vitamina C: 0%

* Calci: 0%

Broquetes de plàtan i poma

0

Guillem Sanahuja

BROQUETES DE PLÀTAN I POMA

Ingredients:

-Plàtan.

-Poma.

-Xocolata líquida.

-Coco en pols.

Elaboració:

En primer lloc agafem un plàtan i mig i una poma i els tallem a trossets bastant petits. Tot seguit, els anem col·locant un per un a la nostra broqueta. Quan ja tenim una broqueta omplerta passem a omplir la següent. A continuació posem les dues broquetes acabades en un sol plat i tirem per damunt uns rajos de xocolata líquida. Finalment, agafem amb les mans dos grapats de coco en pols i llancem un grapat a una broqueta i una a l’altre. I així és com tenim les nostres 2 broquetes finalitzades.

Valor nutricional:

-Plàtan: El plàtan ens aportarà bastantes proteïnes i molts hidrats de carboni, a part, també ens aportarà molt de potassi que és necessari pel nostre cos.

-Poma: En el cas de la poma, aquesta ens aportarà molt líquid, proteïnes i vitamines, i a part, molta fibra que és importantíssima per les persones.

-Xocolata: La xocolata ens aportarà moltíssims carbohidrats i proteïnes, però a part també moltes grasses, sempre serà important una dosis de xocolata abans de fer algun esport no massa llarg.

-Coco: Ens aportarà molts minerals i oligoelements. A part també ens aporta proteïnes, vitamines, fibra i hidrats de carboni.

b

 

Sopa de meló avainillat

0

Marc Ropero 4rt ESO

SOPA DE MELÓ AVAINILLAT

Ingredients (4 persones):

-1/2 meló (gran)

-250 ml. de gelat de llimona

-1 rajolí de licor de taronja

-1 beina de vainilla

-oli d’oliva verge extra

-fulles de menta

Elaboració de la recepta de Sopa de meló avainillat:

-Treu 12 boletes del meló amb una cullera parisien. Enfila 3 boletes en cada escuradents (4 escuradents) i reserva.

-Pela la resta del meló, talla-ho en trossos, col·loca-ho en el got batedor. Afegeix el gelat de llimona i el licor i tritura. Refreda la barreja a la nevera.

-Obre la beina de vainilla, treu-li les llavors i col·loca-les en un bol. Afegeix un rajolí d’oli d’oliva i barreja bé.

-Serveix la sopa de meló, salpícala amb l’oli de vainilla, acompanya-la amb les broquetes i decora amb unes fulles de menta.

Consell:

La vainilla desprèn un ric aroma. Si vols tenir sucre avainillat a casa, guarda les beines de vainilla en el pot del sucre.

Informació nutricional de la recepta:

El meló és una de les fruites més diürètiques.

me

Go to Top