Bones vacances!!

Des d’avui fins a l’1 de setembre, l’escola Montserrat romandrà tancada per vacances d’estiu. Les classes començaran el dilluns 14 de setembre.

Al llarg d’aquest darrer mes, membres de tots els sectors de la nostra comunitat escolar hem treballat intensament per tal de tancar el curs que acaba i preparar el proper, comptant que la situació de pandèmia ens obligarà a implementar-hi bastants novetats.

Seguint les instruccions del Departament, i tenint en compte les característiques del nostre centre, hem elaborat l’esborrany del Pla per al curs 2020-2021. És un document extens i molt detallat, però lògicament provisional. La seva versió definitiva s’haurà d’acabar d’ajustar al setembre, tenint en compte la situació en què es trobi la pandèmia i les noves orientacions que rebem en conseqüència.

No té sentit, doncs, publicar-lo encara. Però ens fem càrrec que, donades les circumstàncies, tindreu molts dubtes i un inevitable neguit sobre com es podrà organitzar de manera segura una tornada a les classes. Per això us hem preparat una presentació dels aspectes més generals i rellevants, en format de video.

El video dura mitja hora i parla de moltes coses. Mireu-lo en una estona de calma que us hi pogueu concentrar. Segur que se us plantejaran nous dubtes, us demanem que espereu a la nova revisió i la presentació del Pla que, de manera més detallada, us en farem al setembre. Aquest és l’enllaç:

https://drive.google.com/file/d/1nM3EjmsDY93zX-TP2c2WeHNeR7k1cb1-/view?usp=sharing

Esperem que almenys us serveixi per sentir-vos una mica més orientats/des davant d’un curs que segur serà complex i novedós. Aprofitem també per donar la benvinguda a les famílies noves i per acomiadar afectuosament les que marxen.

Tota la comunitat escolar de l’escola Montserrat us desitgem que, dins del context que vivim, tingueu unes bones i reparadores vacances d’estiu. Tant de bo l’evolució de la crisi sanitària sigui prou positiva com perquè al setembre ens poguem retrobar amb la màxima normalitat, i que els nens i nenes puguin tornar a gaudir d’anar a la seva escola.

Cordialment,

Equip de mestres i professionals

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Llista d’alumnes assignats al centre i matriculació

Ja podeu consultar la llista d’alumnes assignats al nostre centre per al proper curs 2020-2021.

Les matriculacions seran del 13 al 17 de juliol. Accediu a aquesta pàgina per tenir tota la informació.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Acaba el curs 2019-2020

Avui acaba oficialment el període lectiu del curs 2019-2020.

Ha estat un temps estrany, sovint difícil, ple d’incerteses i de reptes. Una verdadera prova per a famílies i professionals, que pensem que, amb els mitjans de què disposàvem, hem sabut portar endavant, treballant com sempre plegats i decidits. Us agraïm la vostra dedicació i el vostre recolzament.

No hem pogut acabar com ens hauria agradat als mestres, fent l’acostumat acomiadament festiu de tota la comunitat escolar. Hem intentat compensar-ho, dins les limitacions que la situació ens imposa, fent trobades per videoconferència entre l’equip docent i els nens i nenes. També farem de manera telemàtica les entrevistes individuals entre tutores i família, i el dia 30 us enviarem per correu electrònic una còpia dels informes del tercer trimestre i final, amb altres informacions d’interès. Les tutores us faran arribar el Pla personalitzat d’estiu, i tindreu oportunitat de comentar-lo en les entrevistes telemàtiques.

Ens amoïna especialment el fet que els nois i noies de 6è no hagin pogut tenir l’acte de comiat que es mereixen. No patiu, l’organitzarem a començaments del proper curs. Però de moment volem dedicar-los un comiat molt especial:

  • Les famílies del centre, per pròpia iniciativa, els han preparat un video molt bonic, que segur els encantarà, i que podeu veure clicant aquí.
  • També els mestres hem volgut saludar-los de manera especial, podeu trobar-lo en aquest enllaç.
  • I, finalment, els propis nois i noies de 6è ens han preparat el seu propi i emocionant comiat, que podeu veure en aquest enllaç.

Esperem que tot plegat afavoreixi, a tota la comunitat escolar i sobretot als nens i nenes, acabar el curs de la manera més grata possible. Us desitgem bones vacances i comptem amb retrobar-nos tots i totes, encara que haguem de fer-ho d’una manera diferent, a l’inici del curs 2020-2021.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Preinscripcions fora de termini

PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS D’ESCOLARITZACIÓ A PARTIR DE L’11 DE JUNY DE 2020 PER AL CURS 2020-2021 AL MUNICIPI D’ESPARREGUERA PER A 2N CICLE D’EDUCACIÓ INFANTIL, PRIMÀRIA i ESO 

Les famílies que han presentat les sol·licituds en els centres educatius dins el període ordinari, han d’adreçar les seves consultes en el centre de 1a opció on han entrat la sol·licitud de preinscripció.

Aquelles famílies que no han presentat la sol·licitud en cap centre educatiu abans de l’11 de juny de 2020 s’han de fer arribar a l’adreça de correu electrònic de l’ajuntament

educacio@esparreguera.cat

Per qualsevol dubte o consulta podeu enviar un correu a aquesta adreça o al telèfon

661.237.790

Què cal fer?

Omplir la sol·licitud de preinscripció per al curs 2020-2021 (cliqueu aquí per descarregar-la), datada i signada,  enviar-la en pdf a l’adreça de correu educacio@esparreguera.cat i annexar la documentació següent, escanejada o fotografiada, de forma llegible:

  • Llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si està en situació d’acolliment, la resolució d’acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  •  DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor o tutora o guardador o guardadora de fet) o, si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport. Si es tracta d’estrangers comunitaris, document d’identitat del país d’origen. o DNI del nen/a si en té. o Targeta Sanitària Individual (TIS).
  • Si l’adreça de residència al·legada a la sol·licitud no coincideix amb el DNI presentat cal afegir certificat d’empadronament o volant de convivència.
Publicat dins de General | Deixa un comentari

PREINSCRIPCIONS. Llista ordenada definitiva

Podeu consultar la llista ordenada definitiva a la secció PREINSCRIPCIONS i aquí.

Salutacions cordials,

Equip directiu

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Número desempat preinscripcions

Avui el Departament d’Educació ha realitzat el sorteig, i el número que establirà l’ordre en cas d’empat en les puntuacions per a les preinscripcions és el:

33386

Salutacions cordials,

Equip directiu

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Pla d’obertura del centre

En compliment de les instruccions rebudes del Departament d’Educació, l’escola Montserrat d’Esparreguera ha elaborat un Pla d’obertura del centre, que recull les actuacions i mesures que es portaran a terme entre el 8 i el 19 de juny de 2020.

Podeu consultar el Pla en aquest enllaç.

En aquests enllaços podeu descarregar els documents de declaració responsable:

Restem a la vostra disposició per a qualsevol consulta.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Obertura de centres

El Pla de reobertura de centres educatius en fase 2 de desescalada​ permet l’obertura de centres i conté les mesures que els documents específics emesos per les autoritats sanitàries han establert. És a dir, fa referència a l’adequació d’espais, mesures de distanciament i higiene i vulnerabilitat d’alumnat, professorat i personal, tot i que l’activitat sigui reduïda. A més efectuarà propostes per a l’acció educativa amb un triple objectiu:

  • ​​El suport lectiu i d’orientació, fent especial èmfasi en els finals d’etapa educativa.
  • L’acompanyament tutorial i emocional de tot l’alumnat.
  • Facilitar la planificació dels diferents escenaris del curs 2020-2021 en cada centre, tot incidint en el treball organitzatiu del retorn.

És necessari que cada centre elabori el seu Pla d’obertura de centres i apliqui les mesures de seguretat que aquest pla estableix abans de l’admissió dels alumnes. Pel que fa a les dates d’aplicació del Pla d’Obertura en cada centre, aquestes s’han d’adequar a la progressivitat de l’arribada de la Fase 2 a cada territori. En altres paraules, els que ho puguin fer a finals de maig, hauran de preparar l’obertura per a l’1 de juny, sempre a partir d’una ​gradualitat en l’inici d’activitats; en la resta de casos, en la data d’entrada del territori en aquella fase, també a partir de la gradualitat.​​

​​El retorn al centre per part dels​ alumnes és voluntari. Es prioritzarà el retorn presencial als centres de l’alumnat en situació socioeconòmica de major vulnerabilitat i de l’alumnat d’educació infantil els pares o mares dels quals necessitin del recurs de l’escola com a mesura de conciliació de la vida laboral i familiar. Les famílies que portin els infants de 1 a 6 anys a la llar i/o escola per motius de conciliació hauran de presentar una declaració responsable d’acord el model que es facilitarà. Els centres faran una previsió del nombre d’alumnes que es reincorporaran al centre durant el mes de juny.​​

Font: Departament d’Educació

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Preinscripcions. Llistat provisional barems

Podeu consultar el llistat provisional de preinscripcions amb els barems clicant el següent enllaç:

INFORME_BAREM_PROVISIONAL_BAREM-MONT

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Preinscripcions i matrícules 2020

JA COMENCEN LES PREINSCRIPCIONS PER AL PROPER CURS 2020-2021!

Donades les limitacions que ens imposen les mesures en relació a la COVID-19, aquest any les dades i notícies sobre les preinscripcions seran exposades mitjançant el blog del centre.

Hem incorporat en els menús superiors una secció PREINSCRIPCIONS 2020, on trobareu totes les novetats rellevants per al procés:

* Explicació del procediment, els documents que cal aportar, els criteris de la baremació…
* Enllaços als aplicatius per efectuar la preinscripció telemàtica o demanar cita per fer-la presencialment al centre.
* Informació de contacte.
* Exposició de dades i publicació de llistats (mantenint la pertinent confidencialitat).
* Altres enllaços d’interès (pàgina web del Departament, etc.).

Video de presentació de les preinscripcions
(http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/index.html)

Si necessiteu qualsevol aclariment, o ens voleu consultar sobre les característiques de la nostra escola de cara a l’elecció de centres, ens podeu escriure al nostre correu oficial:

Salutacions cordials!

Publicat dins de General | Deixa un comentari