TREBALLANT LA PREHISTÒRIA

Una sortida que hem fet aquest trimestre l’ alumnat de les aules de CM i CS ha estat un taller de la PREHISTÒRIA al Camp d’Aprenentatge de La Noguera .

Una vegada allí, vam anar caminant cap al lloc on faríem el taller .Durant el matí ens vam centrar en la descoberta de l’home del Paleolític i del Neolític ; com vivia, el tipus de casa ,quins estris utilitzava per a la caça , per a menjar, per a viure ….

Desprès vam anar a fer d’arqueòlegs .Ens van donar una galleda, una pala i un pinzell per començar a descobrir que s’amagava en el quadre que ens assignava l’arqueòloga.

A poc a poc , amb molta destresa i paciència van anar trobant les diferents peces que hi havia amagades en aquell camp arqueològic didàctic. Ho vam descriure en una fitxa i també ho vam dibuixar.La sorra de la galleda la tiravem en un porgadó per si hi havia alguna peça petiteta.

Desprès de jugar una estona i dinar tranquil.lament vam retornar a la nostra cabana prehistòrica. Allí ens havien preparat 3 tallers per a que entenguessim la vida en un poblat prehistòric Neolític perque ja estaven més evolucionats i sabien fer més coses.

Vam el.laborar un collar  tot pulint una petxina , un taller de fang per a fer un petit recipient per a posar la farina o plantes o menjar i a continuació un taller per a moldre el blat i aconseguir farina.

Ens va agradar molt aquesta sortida !

Articles recents