PROJECTE APILO

Benvolgudes famílies ,

La normativa europea i estatal estableix que a partir de l’any 2015 s’ha de recollir un 45% de les piles i acumuladors portàtils que surten al mercat. Actualment a Catalunya només recollim el 34%. Per tant, per complir amb la normativa hem d’incrementar la recollida selectiva de piles de forma significativa. Per aquest motiu, és molt important la participació de tots i cadascuna de les escoles.

Estem envoltats d’aparells de tot tipus que utilitzen piles com a font d’energia: el rellotge, el mòbil, els comandaments a distància, les joguines… Les piles i bateries són dispositius que contenen substàncies químiques que reaccionen entre elles i transformen l’energia d’aquesta reacció en electricitat.

Quan estan esgotades, aquestes substàncies químiques i materials poden fer malbé el medi ambient. Si les reciclem, el protegirem i també estalviarem molts recursos.

Aquest curs la nostra escola s’ha inscrit al Projecte APILO que consisteix en recollir tota mena de piles, bateries de mòbil, …..

La finalitat és aconseguir-ne com més quantitat millor doncs aquest projecte és un concurs on podem aconseguir diners per adquirir  ordinadors portàtils per a les aules .

Entreu a visitar el projecte :

http://www.apilo.cat/