BIBLIOTECA

La Biblioteca és un espai imprescindible per a l’alumnat de l’escola. Llegint és com es qualla la lectura i s’apren el vocabulari, l’estructura de les frases , els girs, les frases fetes, les locucions …i al mateix temps  s’apren moltes vivències de les històries, s’aprèn com és la vida, a resoldre problemes, en definitiva LLEGIR  ENS ENSENYA .

Si llegim bé ,podrem anar més ràpids a l’hora d’estudiar, de comprar, a l’hora de lelgir un rètol , a l’ordinador , en els subtítols de les pe.lícules.. …

Una de les activitats que més agraden als nens i nenes , a més de llegir els seus llibres escollits a la biblioteca de l’escola, són els contacontes  Aquests es realitzen de manera habitual a les aules de pàrvuls i cicle inicial i els fa el mateix tutor/a o altres mestres segons si són setmanals o formen part de la Diada de Sant Jordi , dia de la Pau .

Les MALETES VIATGERES , són unes maletes amb contes, articles per als pares, revistes ….i que setmanalment van cap a les cases dels nens i nenes d’ed Infantil i Cicle Inicial . .Aquestes maletes ens ajuden a fomentar la curiositat pels llibres i compartir la lectura amb la família .

Una altra activitat que fem tots els cursos és la visita a la parada de llibres de Sant Jordi organitzada per l’AMPA de l’escola . Aquest dia també es publica un petit conte amb il.lustracions dels a l’alumnat.

L’AMPA també col.labora en aquesta tasca tan difícil d’encomanar l’hàbit lector. Per la Diada de sant Jordi ,va fer una petita publicació d’un conte .

L’alumnat de l’escola  cada dia , fa mitja hora  de lectura. Normalment es fa a primera hora del matí i/o de la tarda.Els llibres els poden agafar de la biblioteca de l’aula o escola que s’actualitza cada curs i també en diferents llengües , català , castellà o anglès.

També es fa presentació de llibres nous, de temàtiques com la poesia que hem treballat aquest curs més a fons , d’autors/es … La lectura expressiva , que es preparen cada setmana , els ensenya a entonar i llegir millor .

 

 

 

 

Els mestres també fan de models lectors llegint diferents contes o llibres de manera més expressiva i així donar un bon model a l’alumnat.

Alguns cursos podem  comptar amb la presència d’escriptors/res o il.lustradors                           

Els tallers de la Diada de Sant Jordi són tot un seguit de tallers literàris que s’organitzen pel dia de Sant Jordi .Aquest curs hem fet un taller de objectes perduts , on l’alumnat ha inventat petits poemes  sobre un objecte que havia triat prèviament; un taller de poesia visual, un contacontes al pati de l’escola Bressol fet per la Pepa i  un contacontes al menjador fet per la Gemma , la Presidenta de l’AMPA.

 

 

La REVISTA  DIGITAL DE LA ZER que fem amb la participació de tot l’alumant de la ZER i que cada curs es treballa un tema , per ex. hem treballat sobre el ésssers fantàstics, cooperar és un compromís,la poesia, les faules …

                          

 

Articles recents

Aquesta setmana hem fet una visita tots els nens i nens de l’escola , al MUSEU DE LA FUNDACIÓ SORIGUÉ .

Hem anat a descobrir l’autor ÒSCAR MUÑOZ, reconegut artista internacional contemporani. Un cop allí ens hem dividit en diferents tallers segons el curs .Hem observat amb més profunditat algunes de les obres d’art, les hem analitzat i comentat .També hem pogut donar la nostra opinió .

 

  1. PATI Deixa un comentari
  2. SOLIDARITAT PEL MESTRE ASSASINAT A L’INSTITUT. Deixa un comentari
  3. ACTUALITAT Deixa un comentari
  4. ACTUALITAT 13-14 Deixa un comentari
  5. Llívia Coop desicions finals Deixa un comentari
  6. Les cabanes de cicle mitjà Deixa un comentari
  7. Sortida al Món Sant Benet Deixa un comentari
  8. Deixa un comentari
  9. Els tallers de la diada de Sant Jordi 2013 Deixa un comentari